Jag har fått en utmärkelse............

av Monkan med bloggen Pyssla och Syssla och känner mej så hedrad, detta kan verkligen behövas nu när jag är lite blogg-less.

Fast som jag skrivit innan jag kommer inte ta en blogg-paus bara minska ner lite på bloggandet en tid för att få tillbax lusten.




Jag ska skicka detta vidare till andra bloggare som jag gillar och det är ett supersvårt val givetvis. Nu har Monkan redan skickat till två av min absoluta favoriter här bl.a  Fröken Fräken och Emmsan så dessa hoppar jag över för de lär få många ändå......

Detta är alltid lika svårt för det är ju många som inspirerar en och man får en speciell kontakt med.

Började skriva ner de jag ville ge den till, men fick sluta för alla som jag kommentarerar dagligen är mina favvobloggare, blir ett dilemma för mej att bara ge till några. Samvetet får sej då en törn och om det tycker jag inte.

Så alla ni som vet att jag kommenterar Era bloggar ger jag denna utmärkelse till med stor glädje!!

Kram på Er alla goa bloggare!!

Har någon sett min blogglust???

Kan inte begripa vart den tog vägen, den fanns ju för ett par dagar sen men så försvann den nästan helt.....
Men skam den som ger sej, ska nog hitta den rackarn igen vart det lider.

Iaf var jag på Village igår och då gick Mari igång ordentligt men var ståndaktig och köpte bara lite siffror för 25 kr i tunn plåt eller vad det nu är, som jag ska sätta fast på ljusen till första advent. Nä, just det! Köpte några fler glasunderlägg i gummi oxå........

Gjorde ett test idag med lite ljus jag hade hemma, jag ska faktiskt sätta fast siffrorna med nålar (utan plasthuvud) på ljusen för jag vill inte ha snören runt som de hade på Village för brandriskens skull. Vet inte riktigt hur sånt snöre brinner, blir väl ingen vidare brasa men man kan aldrig vara försiktig nog.......

Förresten har jag varit på IKEA idag men jag var där med en brukare så vi bara fönstershoppade. Jisses vad folk men så är det ju lov oxå. Tog en lunch på restaurangen och hade det jättetrevligt. Sicket bra jobb man har ibland.....

Hade lugnt kunnat handla lite för det var inga problem för brukarens del, men vem orkar när man kan åka dit vilken dag som helst när det inte är lov.



Yes!!!! Nu är den färdig, sänggaveln!!!!

Ska önska mej ett par armar till av TOMTEN, för det är baske mej inte lätt att göra allt själv. Funderade först på att önska mej en karl, men vem vet om man får en händig en.................kanske får en med tummen mitt i handen.

Tung och jäkligt kan det vara rent ut sagt och jag som är envisheten själv ber sällan om hjälp, fast det brukar lösa sej på nåt sett iaf. Nu släpade jag in den i sovrummet på ett lakan så det gick bra.

Jaja, nu ska jag sluta gnälla för jag är faktiskt riktigt nöjd med den. Blev precis som jag tänkt mej.
Första gången jag såg någon gjort en sån sänggavel med kanter var på Styleroom på den tiden när jag brukade titta in där (tidigt i våras men tröttnade snabbt) och sen har ju Malin gjort en sån. Har alltid tyckt det varit svårt att få till tyget riktigt bra runt kanterna men nu är det löst tack vare denna variant. Fast den är ju lite mer kruxig att bygga men lättare att klä snyggt.

Tyget är ett likadant som jag hade till den andra gaveln, köpt på Åhléns för 99 kr/metern. Ett perfekt tyg som är lite kraftigare men med en mjuk yta.

Skönt att äntligen fått bort den stora skivan från trapphuset  för den har retat mej nåt så enormt där den stått och sett tung och eländig ut och bara väntat på att få bli sänggavel och jag som haft fullt upp med annat.....

Här har ni resultatet:







Bygget: Beslag i olika varianter, man tager vad man haver....



Japp! Det är faktiskt frigolit, för madrassen var bara 2,5 cm tjock så jag fyllde ut med frigolit för att få upp den till kanten.
Ni skulle sett hur det såg ut i trapphuset när jag gick loss med sticksågen i frigoliten...........................fick dammsuga både väggar och tak men kul hade jag. Tur jag inte sågade inne för det hade varit mindre kul.




Gamla bäddmadrassen på plats och nu på med bordsfilt för att få kanterna lite mjukare.



Har lyckat få upp klumpen och börjat spänna bordsfilten klar.



Klar för insläpning i sovrummet......och resultatet har ni ju redan sett!


Tyget Staden från Spira!

Här ska det göras en tygtavla framöver att tyget Staden från Spira. Gillar det tyget skarp och eftersom jag ska julpynta sparsamt i år kommer den att göra sej bra.



Fast det projektet får vänta några dagar till för jag har en stor sänggavel som ligger på golvet i rummet och väntar på att bli färdig. Snubbelrisk är införd för klumpiga mej. Omväg kan vi glömma för det finns inte så mycket plats här, så det är kliva över den hela tiden.

Ska bara fixa några saker till sen ska tyget på.............................och mitt i allt ihop ska man åka och jobba snart. Det tar emot. Bilder kommer framåt måndag tror jag.

Går på kl 16,00 och går av i morgonbitti kl 08,00 alltså råkar jag få jobba en timma längre eftersom vi ställer tillbax klockan i natt mina vänner. Så nu kommer jag väl att vakna vid senast 2-3 tiden varje natt/morgon, usch, hemska tanke.....

Som ni märker gör jag bara ett inlägg varannan dag nu, känner att det räcker för det är så mycket annat som tar tid just, jobbar mycket och galet olika tider. Jag tror oxå att ju fler inlägg man gör per dag ju mer lusläser man de inläggen ist för att läsa inläggen ordentligt, tyvärr är jag lite sån men det pga av tidsbrist. Man vill ju läsa och kommentera alla man har i bloggkoll + några till.

Kram på Er och ha en goer helg, nu står nattaväskan färdigpackad för avfärd om en stund.

Får väl visa min cultljusstake i julskrud då......

Tyvärr så har jag tröttnat lite på Cult, förstår inte själv vad som hänt.  Hoppas det vänder snart.
Hade en hel låda full som jag köpte när det var 50 % på ett ställe men har sålt det mesta på Tradera. Det gick ihop sej kan man lugnt säga. Fast fortfarande har jag några Cult ljusstakar framme och så har ju mitt set i badrummet givetvis.

Denna Change 4:a ligger i ett skåp och ser lite moloken ut, fast nu till jul ska den få komma fram klädd i julskrud.

Har dessa två varianter som jag kommer att växla mellan:

Tror nog att det blir denna som kommer att få vara fram mest, tycker den är mysig med de prickiga och de enkla vita ihop.
Funderade på att köpt randiga oxå men blev lite för mycket för min smak.




Dessa manchetter köpte jag på rea, gav 10 kr st. Denna variant kommer nog inte fram så ofta men någon gång får jag väl byta. Fast ju mer jag tittar på den tycker jag faktiskt om den. Det nog för att det är svart i den.....
 


Mina söta högtalare och subwoofer

Nu har jag gjort slag i saken och köpt lite ljud till min TV. Dessa små söta högtalare och den coola subwoofern gav TV:n ett riktig bra ljud.

Nu ska det bara inhandlas en dvd-spelare modell billig framöver, inte sagt när.........

Den fjärde väggkuben som jag inte visste vart jag skulle ha någonstans får agera låda till den fula boxern och hylla till subwoofern.








Skåpet på plats och IKEA igen och igen...........

Så var nu äntligen skåpen på plats, hade inte en tanke på att inte gångjärn ingick så det fick bli en snabbis in på IKEA i lördags efter jobbet igen.

Tack snälla herr Kamprad för att du placerade IKEA så nära mitt hem, kan inte tack dej nog......fast du gör mej fattig.

Skåpen är byggda av köksöverskåpen Faktum från IKEA som bara är 35 cm djupa och 70 cm höga, jag härmar sonen min. Han har gjort ett sånt skåp i sitt sovrum. Sen har vi även använt Faktum till att göra tv-bänkar av, fast då fläktskåpen som varit ett perfekt mått på.

Skivan är en vanlig limfogbräda som jag köpte på Beijers Byggmaterial som har en enorm service, betalar gärna någon krona mer för det. Fick den sågad utan betalning som vanligt. Den har betsats i Herdins svart/brun lackbets, nu ska det bara på lite lack.
 
Och vem hamnade på IKEA igår igen? Jo, jag givetvis. Köpte ljusstakarna för 39 kr, var familypris, lite doftande värmeljus, cerice kuddfodral till fåtöljen, vasen på bänken slank ner och benen till bänken för de vi hade var så höga och så fattades det ett (tack o lov).

Killen som hjälpte mej när jag köpte skåpen hejade så glatt på mej när jag kom igår igen, tror jag börjar bli lite av "kändis" där nu. Kan inte begripa detta.

Jag tycker det känns bra att ha skivan betsad mörk för det bryter lite mot allt vitt. Var inne på att köpa lite cericefärgade ljus men hittade inga som jag ville ha, får väl letar vidare när andan faller på.

Nu ska det bara upp lite på väggarna sen är det klart tror jag iaf.

Nu har mina verktyg, spik, skruvar och allt annat sånt fått flytta in i det ena skåpet, helt perfekt. Har haft detta på olika ställen innan. Det andra skåpet är tomt än så länge, för jag orkade inte plocka mer igår.

Sladdarna ska inte hänga så givetvis för sånt får jag hybris på, de gömmer jag bakom kabellister.

Förresten satt jag ut min Malm-byrå på Blocket och så fort annonsen kom ut ringde en kille och hämtade den direkt. Blev ganska lång i fejan när det ringde så fort, hade inte hunnit kolla om annonsen var inne ens. Billigt och snabbt är mitt motto så blir man av med sakerna. Den betalade iaf ett av skåpen.

Nu har jag gjort slut på mina loppis-pengar men det var ju sånt här det skulle gå till....................




Fåtöljen är flyttad och lite IKEA shopping

Satt och klurade lite härom kvällen och kom på att fåtöljen kan ju faktiskt flytta in i datorrummet ist. Sagt och gjort nu står den där inne. Jag kommer använda den mer nu, den blev mer som prydnad i sovrummet. Sitta och läsa en bra bok i den kommer att bli mysigt!

I går blev den en tur till IKEA, så nu har skåp inhandlats och skruvats ihop.

Det lilla bordet RIAN hittade jag faktiskt på fyndet för 70 kr, kostar 129 kr i vanliga fall. Inte en repa på det. Tänk att jag hittade nåt på fyndet, sicken tur då.............

Min vägglampa som jag köpte på Erikshjälpen har nu hamnat över fåtöljen. Den är superbra eftersom kulan sitter med magnet så det är bara att vända och vrida hur som helst.

Det börjar hända lite nu tror jag allt...............................

Jobbar i dag mellan 8-16,30 så det blir en lugn kväll i soffan  var det tänkt.



I brist på annat att fylla ut med..............

Köpte en kvist på Clas Ohlson 99 kr och satte ner i vasen jag köpt på Hem och Hobby i Hjo för den hiskeliga summan av 49 kr. Hem o Hobby kommer jag att besöka fler ggr, ett riktigt fyndmecka. Kvisten lyser jättemysigt, speciellt när man bara har den tänd och levande ljus.

Måste ju fylla ut tomma hörnet med nåt så länge och det blev ju inte så pjåkigt trots att det fortfarande ser lite tomt ut där. 

När jag var på jobbet fick jag telefon från Linda som hade kommit på den galanta idén att åka till Ullared snart. Ska jag vara ärlig så har jag ingen lust så här innan jul men vad gör man inte för sina barn.

Vi brukar göra Ullred rätt snabbt faktiskt, bort till heminredning och sen är det klart, iaf för min del. Nja, kanske inte riktigt så (tittar på lite annat oxå men bara lite) fast inte så långt därifrån. Nu behövde Linda lite kläder (tror jag vad jag vill om) så det kommer nog att ta lite längre tid denna gång, kanske 4 timmar si så där.

Tänker använda skygglappar när jag närmar mej lampaavdelningen. Hörde att de hade jättesnygga taklampor till otroliga priser och det behöver jag inte någon vad jag vet iaf. Fast några nya skärmar till fönsterlamporna i rummet skulle sitta fint.


Och så fick jag mer jobb, pust och stön!

Så var det snart dax igen att börja måla. Oj, vad jag hade varit flitig med borrmaskinen när jag satte upp skrivbordet i rummet. Här kan vi snacka hål i massor. Nu har jag spacklat igen dem och målningsarbete ska utföras snart. Jag måste oxå flytta väggkuberna och där finns det lite hål också om jag inte minns fel.............
Ska bara hämta andan lite och kavla upp ärmarna.

Har inte fixat klart datorrummet än med tavlor och möbler, nä, inte ett dugg har hänt där, mer än fönsterpiffet.
 
Vet fortfarande inte vad jag vill ha för möbler eller om jag ska flytta in sideboardet och köpa någon lite längre variant till rummet för blev lite tomt i hörnet.

Ligger lite på latsidan just nu, rätt gott faktiskt........

Hål var det här!!!



Spacklat var det här och tomt oxå. Har flyttat ner sideboardet lite så kuberna hänger helt galet nu.

Dottern fick låna min vita lampa när hon flyttade men jag fick seperationsångest så jag köpte en likadan i måndags. Så den jag lånat ut får fortsätta bo hos henne, helnöjd dotter kan jag lova.



Lite nytt i fönstret blev det!

Gårdagen gick i lite shoppingtecken, var riktigt kul.

Noppe! Inget IKEA/A6 besök igår utan jag gjorde lite shopping i centrum, Blomsterlandet och EKO.
Ev. ett besök idag efter jobbet för att se om fyndet har nåt kul.

Kom hem med bl.a dessa krukor, växter och även några lampor slank med hem (vågar knappt skriva det).
Även tyg inhandlas till nya köksgardiner och sen fick Village ett besök, där köpte jag en servetthållare till dottern som ligger nerbäddad och är sjuk.
Krya på dej gumman!

Så nu har jag ändrat om i fönstret i datorrummet lite.

Ja, så här blev det. Lampan köpte jag på EKO för 119 kr, tyckte den var lite kul och priset var ju helt ok.
Krukor från Blomsterlandet och växterna från Plantagen.



Här är krukor utbytta och även nya högre insynsskydd är uppsatta, köpta på Åhlens i våras. Det är bordstabletter.
Passar perfekt i mått till mina fönster behöver  bara skära av dem 2 cm på bredden.
Var tvungen att hänga upp tavlan på min älsklingar, oj vad tiden går. Det är 18 år sen den bilden togs.



Innan:



I går kväll hade jag problem med Bloggkoll, fick inte upp några ny inlägg. Sen i onsdags förra veckan har jag inte heller fått något mail vilket som brukar komma varje morgon runt 4 snåret. Skulle vara fixat fick jag mail om men icke sa nicke att det kommit nåt nytt mail i morse. Jag går fortfarande in på förra veckans mail men idag funkar bloggkoll iaf såg jag av mängden ny inlägg.
Så att jag inte lämnade kommentarer till alla beror på Bloggkollstul och ett konstigt segt bredband.


Flytten är färdig, så himla gött...........

Fick en ofrivillig ledig dag igår men kunde inte börja med nåt förrän vid halv 10, för så länge är man till förfogande, trist.

Sen blev det fart på Mari vill jag lova. Plocka ner dator, borra hål i garderoben och koppla in allt igen. Bort med gamla skrivbordskivan och det var ingen kul vägg efteråt kan jag lova, återkommer med bilder en annan dag. Nya projekt på G.

Sen ringde grannarna på dörren så blev jag bjuden på underbart fika, lite ledsen för de ska flytta till helgen och om det tycker jag inte. De har byggt ett så läckert hus ska bli kul att se det på riktigt.

In igen och skulle sy ett nytt fodral till symaskinen men där var vi inte överens jag och symaskinen, för den ville inte alls tugga sej genom teddytyget. Jag skällde på den och sa att den är som en gammal tandlös gubbe eller kärring. (Den har faktiskt några år på nacken, men 20 år är ju ingen ålder egentligen) Så det var att inta soffläge med nål och tråd och sy för hand, en avkoppland stund faktiskt. Så nu är symaskinen klädd i vinterskrud.

Sen fortsatt plockandet och rensandet en stund för att senare slappa i soffan några timmar.

Ibland får man hur mycket som helst gjort och det fick jag igår men det var nog för att jag var inställd på att jobba och inte hade planerat för min lediga dag.

Idag är jag ledig igen, fortsätter fixet i rummet med kablarna och lite annat. Kanske lite inköp oxå, får se om jag har lust . Hum!!! Ett besök på IKEA kanske, för ovanlighetens skull!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Min skrivbordsstol är ett arvegods från sonen och är så himla skön. I den brukar jag krypa upp med bägge benen och sitta och blogga, så stolsbyte blir det inte nu utan den goa fuligen får hänga med ett tag till.



Jag är jag, vem är du??

Besöksantalet har öka jättemycket hos mej och jag har då givetvis en fråga: VEM ÄR DU SOM BESÖKER MIN BLOGG?
Skulle vara jätteintressant att veta eftersom det är samma hela tiden som lämnar kommentarer och jag lämnar givetvis hos dem. Har dem i min bloggkoll för jag gillar dem så mycket. Kommentera även detta inlägg om ni har lust gamla trotjänare.
 
Sen vet jag att dottern min gärna läser...........fast hon själv har kastat in handduken, trist du är då!
Mamma måste ju få veta lite vad du håller på med nu när du inte bor hemma och inte ens hinner prata med mej i telefon, det är hårt att arbeta heltid och sköta hushållet eller hur stumpan min?

Vill ni jag ska ändra på nåt i min blogg? Ha mer av nåt annat tex. men så här ser min vardag ut just nu så därför handlar den mycket om renoveringsarbete just nu och lite småfixande.

Sitter och väntar på att ev. få åka och jobba, vet inte om jag får någon bokning ännu, men det verkar lite kört så här dax. Gråter inte ihjäl mej om jag får vara hemma för jag har ju lite att stå i lixom.
Kanske en tur till Bolagret, det skulle sitta fint.

Inte planerar en massa nu Mari för då ringer väl den där telefonen strax.........sitter som på nålar.

Ha en bra dag alla ni där ute i cyberrymden!!


Ungefär si så här............

blir det med skrivbordet. Satte precis på benen och välte upp det. Reglar ska på plats mot garderoben som även ska få inhysa datorn och en jäkla massa sladdar. Då vill det till att inte glömma att ha garderobsdörren öppen när dator är på men hellre det än att ha den framme ståendes på golvet och samla damm.

Värsta snygga mattan smög visst fram och ville bli fotad för en sista gång, förstår han för han sett sina sista dagar här hos mej, grovsoporna nästa.

Vågar inte börja borra upp reglen för jag tror inte att grannarna skulle gilla Mari så mycket efter det. Klockan är ju bara 06,00 nu och dessutom lördag.



Idag jobbar jag mellan 8-17 och sen väntar tvättstugan och fotboll på Tv:n, men lite fix ska jag allt hinna med i lagom takt.

Ha en goer helg!!

Det blev ett IKEA besök till..........

Tur man bara 5 minuters väg till Herr Kamprads imperium för när jag hade ätit och tagit mej en liten tupplur (30 min) lastade jag ur sakerna ur Clion och drog iväg. Nu skulle en skrivbordskiva med hem och gärna lite till.

Köpte en garderobsdörr till serien Pax för 130 kr som ska agera skrivbord och sen tre ben. Tre ben bara? Japp, för jag köpte en regel som jag målade vit och den ska jag fästas i väggen och agera som stöd. Vill undvika en massa ben för de kommer bara att vara ivägen, när jag ska fräsa mellan datorn och symaskinen. Undrar vart jag har min borrmaskin förresten, nu blev jag lite svettig.....

Fyndade lite tyg oxå ur serien Stockholm blad för bara 31 kr (fick en meter) och sen de fick läckra vita ljusen KALLT följa med hem. (Köpte ju de svarta tidigare under dagen.)

Ska se om jag sågar till dörren/skivan, sätter upp reglen och fixar till lite innan jag pyser och jobbar kl 14,00.
Det fungerar utmärkt med dörren som skrivbordsskiva för jag har en sån nu. Lätt att såga är den oxå.

Tro det eller ej men kvällen forsatte i lugnets tecken med en massa tända ljus, en kopp kaffe och några rackarns små men goda cocosbollar (fick ett sockersug helt plötsligt) och lite tv-tittande. Var faktiskt skönt att bara ligga där och slappa när allt nu är undanplockat förutom dotterns saker, men de har jag gömt bakom soffan så jag slipper se dem så länge.
(Mitt bästa gömställe som ni redan få ta del av en annan gång, fast nu är allt borta förrutom de sakerna.)

Så nu har ännu en dag i mitt liv gått till handligen..............................










Nu var rummet klart + IKEA besök

Japp, så var det färdigt då, mitt dator/syrum för inflyttning. Tog en sväng till IKEA för att spana in lite möbler jag ska köpa in dit men kom hem med bara dessa underbara ljus som heter KALLT. De fanns oxå i orange. IKEA har visst på "pippi" på orange julsaker såg jag. Nja, vet inte om det min grej med en orange jul men smaken är ju som baken.........

När jag kom till IKEA gick det plötsligt upp ett Liljeholmen att  jag hade bagagen full av tomma kartonger/kassar + lite saker som blev över sen loppisen så att handla nåt större var inte tänkbart. ( Har en Clio så det behövs inte mycket för att det ska bli fullt lixom.)

Skrivbordsskivan ska gå från vägg till vägg och blir ca 180 cm lång. Måste ha förvaring, så en hylla med dörrar från serien Bestå lutar det åt.

Så det kändes inte kul att komma hem utan skivan för jag hade kallt räknat med att få upp den idag men sånt är livet ibland. Om det tycker jag inte!!!!

Nu ska jag jobba som 17 i dagarna 3 (fredag-söndag) så nu ska det nog gå på sparlåga här hemma tänkte jag, fast sänggavlen är ju tillsågad så lite pyssel med den kan det nog bli.

Ljusen KALLT från IKEA



Fondväggen blev klar på morgonen likaså har jag hunnit måla golvlister och dörrfoder, så himla gott!



Taperseringen.................bläääää!

Ge sej på att tapetsera när man varit vaken sen innan kl 4 på morgonen och jobbat mellan 07,15-17,30 är inget jag kan rekommendera.

Fick ett ryck när jag kom hem och skulle börja tapetsera. Jodå! de första två våderna gick bra men sen fick jag nåt slags hjärnsläpp när det gällde att mäta, så 3:dje våden blev 3 dm för kort. Jag har gett upp för kvällen. Grrrrrrrrrrrr!

Hur gott är det att sitta på huk och pensla på tapetklister då ? Tur det bara är så få våder annars hade man väl fått ryggskott. Tacka vet jag Easy up tapeter de behöver man inte mäta, utan bara hysta upp på väggen och sen ser man hur lång den ska vara. Supersmidigt!

Varför skulle jag börja i kväll när jag är ledig i morgon? Jo, för att jag heter Mari och är så himla otålig av mej.
Ville bli färdig i kväll för att göra finliret i morgon och en IKEA tur, men jag är ju vaken så tidigt ändå har jag insett så jag hinner nog med allt ändå.

Nu ska jag inta soffläge och bara slappa................tror jag iaf.

Mitt tapetbord a la golvpapp!



Två våder plats och en i soporna.


Jag har målat lite försiktigt stående på en fot.

Jag har faktiskt snart målat klart väggarna i datorrummet, förvånade? Är lite för rastlös för att klara av att bara sitta och inget göra. Gjorde en tygtavla i söndagsförmiddag men det stillade inte min rastlöshet något nämnvärt.
Jag började lite i söndagskväll, stående på en fot (lite stödjande på den andra) och inget klivande upp och ner på någon pall för att komma åt. Det gick ganska bra faktiskt, tog lite i min egen takt.
 
Igår blev det nästan helt färdigt och då kunde/vågade jag stå på min rejäla pall framåt kvällen för att komma åt. Hade jag inte haft ont i foten så hade det gått i raketfart att måla men nu har jag tagit ett tag när andan fallit på. Tog en semesterdag igår för att slippa sjukskrivning, den som spar han har.....

Idag blir det jobb och fotaskrället börjar arta sej även om det är värst på morgonen, men ju mer jag går desto bättre känns det. Var nog bara en lättare stukning/vrickning tack o lov men det räckte för att den skulle bli svullen och blå och ont. Men nu är jag snart tillbaka i matchen igen. Nyser, hostar och fräser, jäkla envis det där brakförkylningen men orken börjar kommat tillbax sakta men säkert.

Har bokat in en tid i dag med den upptagne sonen ang sågning av sänggavel, får se om han dyker upp annars blir morsan skogstokig........................

Första strykningen!



Nästan klart!! Har bara lite kvar innanför dörren och över garderoben.
Sen blir det tapetsering på torsdag för då är jag ledig för jag jobbar hela helgen.



Mitt vardagsrum, förstå att jag vill bli färdig och det är nu. Tycker jag bott så här länge nog nu.

Dottern har visst glömt en lång Lackhylla och sin skiva till tv-bänken.!!!!!!!! Ska minsann ge henne lite bassning, hon kan ju bära upp det på vinden iaf. Minnet sviker visst även på de yngre.


Barbor i mängder!!!

Får alltid nyhetsbrev på mejlen från Inreda.com och såg alla dessar Barbor eller vad man nu kallar det i såna mängder.
Det är lite så jag har lust att köpa mej en going men kan jag verkligen det?

Annars får jag vänta tills jag kommer till Västervik och ge min kusins barnbarn en var. Tycker det är så himla kul att titta på söta barnsaker. Kunde inte låta bli att köpa lite mysiga saker till dem när jag var där sist. De fick varsin skål i rosa som det stod princessgodis på och varsin mugg med inbyggt sugrör med motiv på.

Tack snälla Rebecka med bloggen roomdesign som lärde tröga mej igår och idag med att förklara hur man gör ett kollage i Photoshop. (Kunde det innan semestern lite grann men sen har jag totalt glömt bort hur man gjorde.)

Här kommer beviset att jag fixat ett enkelt men iaf. ett kollage:



Eget kollage med bilder från Inreda.

Har gjort flera kollage nu i eftermiddag bl.a ett från Bröllopsfesten jag var på och skicka till brudparet.
Inte så avancerat men övning ger färdighet har jag hört..........hoppas det gäller mej oxå.

Och så var det sjukstuga igen..........

Klantig, klantigare, klantigast, så kan jag kalla mej själv. Satte mej vid datorn i går eftermiddag och surfade runt lite och givetvis hade jag en kopp kaffe bredvid.

När jag reser mej upp märker jag inte att ena benet behagat att ta sej en tupplur och trampar snett. Jag faller handlöst mellan soffan och bordet och i handen har jag kaffekoppen, jippi!

Tur att jag brukar ha en pläd i soffan, så på den kom kaffet men även en del hamnade på min vita Hampen matta.
Chockad reser jag mej upp och ska gå och hämta en trasa och torka upp men upptäcker att jag lite svårt att gå.

Ajajaj!!  Alltså sitter jag här nu med en stukad och svullen fot som gör jäkligt ont att trampa ner på, fast jag är ändå glad att jag inte slog i bordet. Det kan jag tacka hjulen på bordet för, för det åkte iväg en bit när jag trillade så jag landade ganska mjukt.

Nu kan jag inte låta bli att småle lite, för det måste sett rätt kul ut iaf  att se mej ligga där med kaffekoppen i ett fast grepp, inklämd mellan soffa och bord.

Så nu är det sjukstuga igen.......................skulle ju jobbat idag. Jaha, får väl bli att ta ut ett par semesterdagar, hur kul är det då?
Jag får väl sitta här vid datorn och dricka kaffe och inte göra nåt vettigt alls.................sur som attans, precis som jag inte har annat att pyssla med. Sänggavlen t.ex.......

Ska ringa sonen min sedan och se om inte han kan masa sej hit och såga lite spånskiva åt sin stackars moder, men jag lär väl få boka tid för han hinner aldrig hjälpa mej, bara bilen, garaget, bilen, garaget.

Kram till Er alla från sura Mari




Loppisen slut och jag med...........

Jisses vad det är jobbigt att stå på loppis, vi hann inte innaför dörrarna vid halv 7 förrän folk började riva bland sakerna.
Jag fick säga till på skarpen att inte loppisen börjar förrän 8 och de får vänta men en del förstår tydligen inte svenska i klarspråk.  Eftersom jag inte prissatt mina saker ville jag ju se vad jag hade först, sortera och snygga till lite samt ha lite kaffe innan allt skulle dra igång.

Dagen var verkligen lyckad, när jag betalt mitt bord för 160 kr hade jag 1993 kr i rena loppispengar, inte illa va?
Allt jag hade med mej hem var en bananlåda och lite i en kasse. Om jag tänker göra om det?? Jodå, men det får gå ett år mellan ggr för jag skulle inte utsätta mej för detta om jag inte visste att jag hade bra saker. Grannen fick in 1960 kr så vi var verkligen supernöjd. Vi hade ju så olika saker och det var ju bra.

Lite av mitt loppisbord, förstå att det var svårt att fota med alla som rev och slet......................
Panelgardinerna gick fort (har ju dubbla fönster i både kök och rummet), likaså lamporna, min gamla plastmatt i köket, ja resten oxå faktiskt. Vid klockan 10 hade jag bara skiten kvar tyckte jag och sålde mycket billig för att bli av med det. Böcker brukar vara svårt att bli av med men jag blev av med alla mina, gött!

En lyckade men tröttsam dag med andra ord. Nu intar jag soffläge vilket jag är väl värld...................och tittar på min pengahög med största belåtenhet.

Delar av mitt bord:





En del av grannens bord:


Nu är bilen packad med råge för loppisbesök

Nu är det snart dax att sticka iväg till loppisen, hoppas att jag får mycket sålt så jag slipper släpa hem en massa saker igen............................
Liten bil och mycket saker, ingen bra kombo, men allt går om man bara vill. Hoppas allt är helt när jag kommer fram.

Tur att det finns lite plats fram så jag kommer åt ratten och växelspaken.








Lite höstigt i sovrummet.

När jag fyllde år fick jag presentkort av mina älsklingar hos Åhléns så jag passade på att köpa lite tyg när det var 20%.

Knåpade ihop lite nya kuddfodral härom kvällen av det blommig tyget jag köpte. Det var inte lätt att välja tyg, för Åhléns har ju så många snygga.

Så nu har lite höst flyttat in i mitt sovrum fast den orange fleecepläden fick inte vara med och inte hästen från Village heller, detta räcker så gott så. Hästen vill bli svart ist och så får den nog bli.

Nu ska det cericefärgade flytta hem till modern ett tag men ska ha tillbax snart igen.........har trivts så himla bra med den färgen. Vet inte om jag känner likadant för detta höstiga men man får väl vänja sej.
(Funderar på att byta tillbaks till de vita lurvkuddarn ist. för de orangefärgade från Village.)

Nu ska bara sänggavlen fixas (pust) och lite upp på väggarna sen är det färdigt. Sätter inte upp en pinal på väggarna förrän gavlen är på plats.

I morgon ska jag stå på loppis, ska försöka komma ihåg kameran......................




Nya lampor från Rusta utan dåligt samvete t.om.

Fick ett tips av Madde med bloggen Älskade hem igår om att Rusta hade lampor som var jätteläckra och till ett superbra pris. Så vart finns lamporna nu? Jo, hos Mari givetvis.

Jag har inget dåligt samvete alls för att jag köpte lamporna för jag behövde verkligen en lampa i rummet. Jag hade varken golv- eller taklampa där så att läsa eller sitta och fixa lite där på kvällstid har varit omöjligt och sänglampor hade jag inga heller, bara den lilla vita jag köpte på loppis som inte gav nåt bra ljus.
(Detta var inget impulsköp för jag har letat efter både sänglampor och golvlampa, speciellt golvlampa till bra pris.)

Min lampa jag hade på tv-bänken har nu flyttat hem till dottern för tillfället (bara till låns hoppas jag.)

Vid 18,30 for jag iväg till Rusta och inhandlade lamporna som heter De Soto och Denzel och lite senare på kvällen kunde jag sitta och sy lite för hand i soffan och sen ligga i sängen och läsa utan några problem, så bra det kan bli ibland.

I kväll och natt är det jobb som gäller och i morgon bitti kurs direkt när jag slutat. Ska bli skönt att komma igång igen. Ett långt, men lugnt arbetspass så det är helt OK.

Denna influensa och förkylning har nästan tagit musten ur mej helt och hållet men börjar att kravla mej upp igen, sakta men säkert......


Lampan Denzel



De Soto



Foto: Maris privata

Den brandgula/orange trenden!!

Jag köpte för ett par veckor sen kuddfodral och hästen på Village, fleecepläden har legat i bilen i nåt år minst, fick  jag  gratis på ICA och tyckte färgen var den värsta tänkbara. (fanns bara den kvar). Nu kanske den inte är så tokig iaf är precis i färg med kuddfodralen.

Tänkte jag skulle ha det i sovrummet men än har jag inte kommit till skott för jag trivs med det cerisa men framöver ska jag väl få in lite orange även jag. Det kan ju inte bara ligga i linneskåpet och se retligt ut..............

Nä, nu ska jag ta lite kaffe så jag vaknar till, har tagit en tupplur för jag är fortfarande trött och förkyld. I morgon ska jag börja jobba igen, ska bli skönt. Har varit hemma en vecka nu + i dag som var min ledig dag, bra med den x-tra dagen.

Funderar på att sy lite sen........................få om det blir till verklighet eller om det stannar vid funderingen.



Foto: Mari

Ha en bra fortsatt dag!!!

RSS 2.0