"Mässingsskrot" blir till läckerheter

Mässinsgsskrot och mässingsskrot det beror på vad man tycker om mässing men för mej är det som sagt var ingen hit. Men jag inhandlade en liten påse på Secondhand i lördags för den ringa summan av 50 kr och allt är nu sprayat i mattsvart sprayfärg.

Rensade brickbordet igår eftermiddag och placerade ut mina ljusstakar där och visst blev det lite bra?

Ger ett bra ljustillskott nu när det börjar bli mörkt på kvällarna. Hög mysfaktor för en billig peng, sen vet man inte hur länge de får stanna där men som det ser ut och känns nu blir det nog ett tag.







Allt är sprayat men några saker passar inte in på bordet så vi får se vart de hamnar.
(De lite högre ljusstakarna, sockerburken och bladljusstaken i detta fallet.)



Jag använder mej av dessa två märkena när jag sprayar:



Biltemas kostar 49 kr och den andra 59 kr på Clas Ohlsons men det är mer i den burken från Clas Ohlsons 500 ml än Biltemas 400 ml. Tar ni svägen förbi GEKÅS i Ullared så finns CRC där för endast 39 kr burken.

Ska skicka med beställning i veckan på några burkar. Även en sprayburk PRIMER (grundfärg) ska beställas. Är att rekommendera om man vill färgen ska sitta bättre fast det funkar bra utan oxå men är alltid bra att ha.

A till O är ordentlig rengöring innan sprayningen sätts igång.....glöm aldrig det. Jag kör mässingen i diskmaskinen.

Till allt detta jag sprayat har det inte ens gått en burk från Biltema.

Här kommer länkarna:

http://www.clasohlson.se/Product/Product.aspx?id=136431124

http://www.biltema.se/products/productimage.asp?iItemId=153503

Skulle ju jobbat ett helt dygn från 9,00 igår till 9,00 idag men det hade blivit dubbelbokning av någon anledning så jag var inte sen att pysa hem och blev ledig med betalning. Ringde vårt kontor omg men det fanns ingen annan bokning jag kunde åka på. Om jag var ledsen?? Nja, inte speciellt om man säger så :-) Fick ju lite gjort som ni ser.....

Ha det så gott!


Ombyte förnöjer....

sägs det ju. För ett tag sen fyndade jag ju den ena ljusstaken (den stora) för tror det var 10 eller 15 kr, de andra två hittade jag förra veckan för 1 kr st på secondhand.

Så in i diskmaskinen med dem och på med matt svart sprayfärg. Åhhhh, vad jag gillar den matta färgen, lättare att få jämn och sen blir det så jäkla läckert rent ut sagt.

Kanske man inte sprayar såna här ljusstakar svarta utan vita men det gör inte jag.......min är svarta och där med basta.



Just nu står de på sidebordet men vet inte om de ska hamna på brickbordet, får se hur det blir.



En del kanske skriker högt att man sprayar mässing men inte jag, då jag inte är något fan av mässing.
(Glömde fota enklare av dem visst) Å va fasen för en summa av 12 eller 17 kr så är det helt OK!
Ska minsann på mer jakt efter mässingsfynd..........    Kul att ha ett gäng olika samlade i grupp!



Ha en bra helg för det ska jag ha!!!


Äckelmagade titta inte hit.....

för så här har det sett ut i min slask och diskho fram och tillbax nu i snart två veckor, mums.....

Ingen vet riktigt vad som händer för jag har inte stopp i avloppet och inte grannen över heller men ibland när hon spolar börjar det bubbla i min diskho och efter det kan jag inte få ner mitt vatten.

Detta hände igår efter vi hade ätit middag och jag hade diskat ur en gryta och satt på maskinen.

Då hör jag grannen spola i sin kökskran samtidigt och vet då vad som väntar, jo mitt diskvatten rinner givetvis inte ner och inte det maskinen tömmer ut heller utan det kommer som ett mindre vulkanutbrott, bubblar,spottar och fräser iväg vattnet.

Ropar på Linda som är hemma för dagen och vi står och beskådar eländet. Kommer då på att jag kan ringa grannen och be henne spola ut av bara fan rent ut sagt och så gör hon och vips så försvinner vattnet.....då småler jag för mej och tycker det hela är lite komiskt. Fast det blir jobbigt att behöva ringa grannen varje gång;-) Stackarn måste ju få använda sin kökskran hon oxå men det händer bara då......



Otäcka bilder, titta bort om ni blir inte vill se:-)
Man kan se bubblorna i diskhon....i slasken är det purjolök och annat smått o gott efter våran middag som var underbart god. Receptet kan ni får en annan dag för jag tycker inte det passar sej att göra ett inlägg om det om man nu säger så.



Typiskt så hade vaktis varit här precis innan med slangar och allt hos oss båda och hittar inget. Tydligen är det stopp längre ut mot gatan och det ger ett baksug av nåt slag så nu ska det slamsugas i hela huset.

Och till lite mysigare saker......

I går hade Linda och jag kvalitetstid med varandra, handlade mat, slappade, lagade mat och bara var, jättemysigt men ska jag vara ärlig så är det skön när hon stänger dörren och säger HEJ DÅ.....har ju kommit ifrån det där med lustig musik på datorn osv....

Hon kan knappt inte vara i sin lägenhet för de renoverar fasad, gör fönsterbyte och takbyte så 3 timmars go sömn i min soffa var tydligen välbehövligt.
Hon anlände redan vid 6,45 och vi låg och småpratade i soffan sen hörde jag ett konstigt ljud och då var det Linda som somnat så gott så......själv tassade jag på tå för jag tyckte verkligen hon var värd att sov ut lite......



Var igång med svart sprayfärg igår.....attans va det är kul. Kan det vara ångorna som gjort mej beroende?
Gillar speciellt den matta färgen, blir så snyggt.

Jadå jag kommer visa upp mina spayprojejkt någon dag men de är inte helt färdiga ännu, ge Er till tåls.

Ha det så bäst!

Brickan fick en makeover

Ni kommer väl ihåg den fula brickan som jag visade härom veckan va?

Idag är den inte lika ful enl mej iaf. Det har tagit lite tid men så jag målat med vanlig oljebaserad färg och låtit det torka väldigt noggrant. Sen har det inte gått i rasande fart heller för den delen:-)

Sen hände ytterligare en sak att jag målat botten på brickan med vit färg, först grundning och sen färg så var det någon slags plastbeläggning så färgen drog jag bort igår i ett ända ryck......så då kom dekorplasten till undsättning.

Hade en lagom bit kvar så det var bara att klistra på, att jag inte gjorde det från början. Fast jag hade ju tänkt ha vit bakgrund men nu fick det bli svart bakgrund och det blev minst lika ok.

Äntligen fick jag användning för ett av min underlägg från Åhléns som råkade bli ett impulsköp i vintras, skulle haft dem som insynsskydd men tyckte mönstret blev för mycket men till brickan blev det ju kanon. Bara att lyfta ur och torka av eller byta när man tröttnat.







Sitter fortfarande med minidatorn och bloggar, älskade Telia kundtjänst hade på heder och samvete lovat ringa mej i måndags.....det tro ni väl ändå inte på va? Nä, jag tog det oxå med en nypa salt och inte fasen har de ringt. Mari + Telia = snart skilsmässa.

(Så att jag inte kommenterar i den utstäckning jag brukar beror det på att jag inte orka sitta vid någon lägre tid vid denna dator. Blir småstunder iaf.....testade att koppla in det mobila internet i stora dator men orkade och vågade inte pilla på en massa för strular jag till det hinner inte sonen hjälpa mej nu på ett tag att få igång den andra när Telia behagar koppla in mej igen, bäst att hålla fingrarna i styr.)

Have a nice day! / Mari


Här händer det minsta möjliga.....

just nu. Jag har varken lust att blogga eller att pyssla, vet i 17 vad det är med mej men sånt är väl livet antar jag.
Att man har KÖPSTOPP gör ju inte saken bättre och speciellt om man som jag hamnade på Village igår med grannen......va mycket snyggt de fått hem men jag var ståndaktig jag, log och led tappert. Surt sa räven.

Målat har jag gjort lite, den fula brickan är snart inte så ful längre, har bara lite småfix kvar och ramarna har blivit svarta och en är uppsatt i hallen. Blev bättre med svart ram än vit enl mej själv iaf.



Gillar tapeten som sitter i ramen.....



Just nu sitter jag med min lilla dator och får nog göra så ett tag till för jag skulle bara köra mobilt internet tänkte jag men ångrade mej och ringde Telia men tydligen har de tre olika system och i två står det att jag är aktiv och i det tredje annullerad. Satt bara i telefon hos Telia i minst 3 timmar i fredags för att få detta konstaterat...... kundtjänst, support, kundtjänst, support, kundtjänst, support tills en superduktig kille i supporten tog hand om allt åt mej så jag slapp bollas fram och tillbax.

Nu kan det ta upp till 12 dagar innan jag får igång det igen men det går ju ingen nöd på mej precis förutom att jag har en massa dokument i den andra datorn som jag måste kunna skicka, kanske kan använda det mobila internet och se om jag kan ordna det. Saknar Photoshop....

Ha en härlig söndag i det vackra sommarvädret, vägrar höra order HÖST ännu.

I vår trädgård mitt i stan...

växer underbara Hortensior. Stora som fotbollar, nja nästan iaf.

De är en fröjd för ögat vill jag lova......nu när allt annat nästan är överblommat





Inomhus håller operation målning på just nu. Fick ett ryck i går och fick fram pensel och färg.

Ingen sprayfärg denna gången för jag tycker ibland att det är som att spraya för "kråkorna" mer spray till spillo än på objektet eftersom jag är ju alltid är utomhus och sprayar. 

Blåst = ingen färg där den ska vara. 

Fast det är bara så jäkla trist att vänta på att det ska torka........där är ju sprayfärgen suverän, torrt på att snafs.

Ska snygga till denna brickan lite tänkte jag och lite annat. Inga som protesterar mot det va ;-)

I så fall är det försent......



Ha en bra dag alla där ute!

Äntligen fick jag tag i bordet.....

jag letat efter. Det var det jag fyndade på Blocket för bara 150 kr med hemkörning. Lite repigt men vad gör det när man kan dölja det mesta och man känner en lackerare.....som ska ta sej annan skivan när tid finnes.

Tror det blir en superyta när det lackeras om för nu är det ju en rätt omtålig yta vad jag kan förstå.

Bordet heter Imfors och det är inte första gången jag köpt ett på Blocket.

Köpte ett när dottern flyttade in för det var slut på IKEA för tillfället då så hon fick låna det, men tyvärr kom de aldrig in mer (bara det runda finns nu) så det har lixom stannat hos Linda. Det är mycket av min saker t.ex kläder som stannar där på nåt underligt sätt.....

Men nu har jag mitt eget Imfors äntligen. Har hållt koll på Blocket och så äntligen hittade jag det så jag använder den gamla klyschan: den som väntar på nåt gott.....




Ytterligare en jobbardag väntar efter att ha jobbat ett dygnspass lördag till söndag så formen är lixom inte på topp men i morgon är jag LEDIG!  Ska bli skönt att bara vara.

Ha en bra dag alla ni där ute!! Kramen!

Jag, en nybliven miljonär.....

nja, det var väl att ta i men fick min lägenhet värderad i tisdags och fick den värderad till ett pris jag aldrig trodde.

Sen vi ombildade för lite över två år sedan har priset på den stigit med 100%, det ni gott folk. Då har vi passerat miljonen.
Fast mäklaren trodde att 100.000 tusen till skulle det gå att få, minst.

Han tyckte att det var en helt underbar lägenhet och riktigt snygg att se på, det värmde vill jag lova.
Han hade gärna snott åt sej den direkt........

Känns skönt att veta att man gjorde en riktigt bra affär. Fast inte fasen ska jag sälja för jag kan inte bo billigare och centralare och ändå känns det inte som man bor nästan i centrum (5 minuters promend)  mycket tack vare vår underbara trädgård.

Grannarna säger jag är pedant, håller nog med till en viss del men ändå inte. Har ju ingen som stökar till det för mej längre utan bara jag själv som kan lägga lite saker där de inte ska vara. Blir ju inte så mycket att hålla efter då.

Här kommer lite bilder jag tog när han gått fast ni har ju redan sett dem flera ggr iofs.

Har inte stylat den eller nåt för det var ju inte tänkt att den skulle till försäljning eller nåt sånt.


















Sovrummet visade jag ju för inte så länge sen och badrummet glömde jag fota, men det kommer....

KÖPSTOPP är alltid svårt, speciellt när man hittar nåt på BLOCKET man letat efter och för en billig peng köper det och dessutom får det hemkört eller hur? Så klockan 9 nu kommer mitt fynd, jippi. Sen blir det att ila iväg och jobba.

Ha en bra dag alla ni där ute!!!

Testing, testing, popartbilder!

Inte vet jag var människan hittar allt roligt man kan göra själv med datorn som verktyg och en skrivare? Själv har jag inte den begåvningen men det behövs ju inte när andra gör jobbet;-). Tack Jenny!

 Människan är Jenny med bloggen Jennys hus. En superbra blogg med en massa härliga ideér och så läckert hem.

Testade att göra popartbilder igår med ett foto av mej själv, riktig roligt faktiskt trots att jag egentligen inte gillar foton på mej själv.



I dag är jag ledig och då blir det en secondhand runda för då har jag inte köpstopp om jag hittar nåt fynd.

Ytterligare en lampa i mina ägor

Lampan, en liten svart KNUBBIG är mitt sista inköp innan jag införde KÖPSTOPP (hemska tanke).

De ska visst utgå ur IKEA sortiment framöver så jag passade på (helt OK då tycker jag) för den passar rätt bra in i min hemgjorda hylla på väggen i rummet där mina svarta pinaler samsas.

Nu ska det inhandlas nya hyllplan till hyllan (köpstopp kan upphävas för såna saker) för färgen jag målade den med för över ett år sedan klabbar fortfarande....dax att torka nu va? Men icke då.......Fast om det blir jordbävning så kan det vara bra för sakerna står stadigt om man säger så :-)

Så snart bär det iväg till Beijers för att inhandla en limträskiva som de får såga till åt mej, superbra service där måste jag få säga än en gång.

Och sladden ska givetvis hänga så där.....nä, men har inte bestämt vilket hyllplan jag ska ha den på ännu så den får vara så tills jag bestämt mej. Vilka I-landproblemen man har, ibland känns det faktiskt lite skrämande.






När jag kommer hem idag ska jag sy några kuddar för en viss herre behöver fler;-). Vägen till mannen hjärta kanske går genom att sy lite mysig kuddar.....

Nu ska jag sätta på mej ansiktet för jobb väntar.....jättetrött idag, har faktiskt börjat sova lite längre nu, typisk när semestern är över.

Ha en bra dag och kram till Er alla!! //Mari


Jag är ingen bakmänniska

och äter knappt aldrig bakverk heller, så när kusinen fyllde år när jag var i Västervik gratulerade jag henne på morgonen med en kaka som min moster bakat och den "pimpade" jag till lite, givetvis fick hon lite skönsång oxå.



Min kusin och hennes sambo har byggt en härlig friggebod på mosters tomt, visar här det mysiga fönstret de satte dit.
Tapeten kommer från Rusta.



Moster fick en mulltoa på sina stora dag och den inspekterades närgånget.



Nu är det så att jag kommer nog ta en liten BLOGG-PAUSE, känner att jag varken har ork eller lust just nu.
Jobbar jättemycket över helgen och nästa vecka oxå och även helgen där på.....sen får vi se vad som händer.

Ska givetvis titta in till Er men inte i den utsträckningen som innan. Detta är vad jag tänkt men allting är ju relativt eller hur?

Ha en bra helg alla ni där ute! Kram från mej!


Kivisamlingen har utökats.....

med en rosa, en turkos och ljusblå. Inhandlade i Västervik på outleten där. I kväll när jag kommer hem från första arbetspasset efter semestern ska jag tända dem och mysa innan det är dax att krama kudden för ännu en arbetsdag.

Känns så där lagom kul att börja jobba nu men det beror nog på att vädret inte varit det kuligaste under mina nästan 4 veckors ledighet, den ända fördelen är att jag fått mycket röjt här hemma.

Vinden är städad och allt sorterat, hemmets skåp är tömda på en massa saker som jag aldrig använder och garderoberna oxå för den delen.

Nu ska det inte fyllas på med en massa utan för varje ny sak som kommer in ska en annan ut. Fast det ska inte in så mycket just nu för jag ska införa köpstopp, nästan iaf. 

Har sålt en massa saker nu på Tradera, riktigt gott faktiskt.
Tröttnar jag på mina KIVI så har de ett bra andrahandsvärde på Tradera och det är ju kanon.....
 
Lite nytt i höstgarderoben kanske behövs men inget till hemmet. Jo, lite från secondhand är ju OK för en liten summa men annars så är det STOPP.

Behöver nytt golv i rummet och hallen (eller slipning) och ny kyl/frys så det är prio ett just nu.

Tur man har lite tyger i skåpet så man kan fixa lite nya kuddfodral ;-)

Här kommer mina nya bidrag till Kivisamlingen:






Lite prickigt.....

i soffan har det blivit i form av "nya" kuddar eller rättare sagt kuddfodral. Så mycket kuddfodral jag sytt senaste tiden har jag knappt gjort under hela min livstid;-) och den är ganska lång den vill jag lova. Tyget är köpt på Åhléns och kostade 65 kr/metern, minus 30% rabatt. Bra pris det! 

Nu ska det inhandlas en billig pläd visst passar den som jag slängt dit på soffan men blir lite för mycket åt orange/rostbruna hållet.

Har lite tyger (mycket?) i mitt skåp som ska bli till fler kuddfodral men det får nog vänta, för just nu verkar det som jag fått ont i min arm igen, det kommer och går. 

Verkar och verkar...jag har skitont men det går bra om jag har den tätt intill kroppen och inte rör överarmen en millimeter, tack o lov brukar det gå över rätt fort. Underarmen och handen kan jag använda iaf hjälpligt med den metoden. Man lär sej.....

Kan det vara jobb-ångesten som satt sej i armen??? Semestern är slut och idag skiner äntligen solen....tackar och bugar. Bättre sent än aldrig.

Fast tack vare vädret så har jag fått röja här hemma ordentligt, massa saker ligger på vinden och inväntar loppis, härligt.





Har det undgått Er att det regnat i veckan nåt enormt vissa stunder så har jag bildbevis, skulle precis iväg på secondhandrundan när detta vräkte ner ihop med blixtar och dunder.....



Ha en bra helg alla ni där ute.......


RSS 2.0