Jag önskar alla en trevlig första advent

Nu har jag äntligen fått ändan ur vagnen och fixa lite här hemma.

Några nyheter sen förra jul? Nä, inte ett dugg. Kör väl på i samma stuk sista julen i denna lägenheten.

Jag är inte den människan som överpyntar och fejar, det blir jul iaf fast det är väl härligt att vi alla är olika.

Tänk va livet skulle vara trist annars.













Är precis hemkommen från dottern som ringde och undrade om jag var sugen på tacopaj, klart jag var.
Så nu ska jag mätt och belåten slå baken i soffan och titta på Robinsson.

Ha en det så gott!!!

Nytt i sovrumsfönstret

Nu har jag äntligen unnat mej nåt helt nytt här hemma och inte bara secondhandfynd. Fast secondhand ligger mej fortfarande varmt om hjärtat givetvis. Men har inte hittat nåt kul nu på ett tag att visa upp och har väl inte varit den flitigast besökaren i såna affärer heller iofs.

När grannen och jag var förra lördagen tyckte vi att det var mest julsaker och inte så mycket nyinkommet. Det svänger lixom i de affärerna.

Tre härliga krukor som påminner om ASA i modellen men är betydligt billigare.

Har en äkta ASA och den är iofs lite finare i glasyren men det är nog allt oxå. Fick leta rätt bra innan jag hittade dessa tre som jag blev helt nöjd med.

Fanns en större modell för 179 kr oxå. Jag hittade dem på Coop efter läst  Therése inlägg om dessa krukorna. Håller med henne att Coop fått mycket snyggt i inredningsväg.

De huserar just nu i sovrummet men får se vart de hamnar i januari.

Priset för dessa var 119 kr/st, helt ok tycker jag iaf.






Idag ska jag jobba nära butiken AnnaK och då ska jag passa på att smita in där innan och inhandla ett Yankee Candle ljus. Mitt Gingerbread brinner på sista refrängen. Där finns nog varje doft av dessa ljus, ett rikigt guldställe för alla YC älskare.


Ha en bra dag!

Runda köksbord

Inlägg nr 3 på en vecka.............har kollat precis känt på min panna och den är inte varm:-)
Lika bra att smida medans järnet är varmt man vet ju inte när det kallnar igen och bloggtristess infinner sej.

När jag flyttat ska jag köpa mej ett nytt köksbord iaf och det ska vara runt har jag bestämt.

Har surfat runt lite och kolla och hittat dessa till bra priser.

Skulle aldrig falla mej in att betala runt 5000 kr för ett köksbord utan dessa är i min prisklass.

Min favorit är Tequila från Severins (Svenska hem) och det kostar 1895:- men det är kampanj nu så man får 4 skalstolar till för 2995:-. Gillar det bättre än IKEA:s Docksta för foten är kromad fast på andra plats kommer Docksta helt klart. Skulle vara kul med en stol i varje färg men då gäller inte det priset. (länkar till möblerna finns under collaget)

Funderar på röda stolar, en härlig färgklick men vet nog hur det slutar, vita eller svarta lär det bli:-)

Mios bord är oxå snyggt men vill ha trumpetfot ist för spännben och då kostar det enormt mycket.
Billsta är jag inte så förtjust i för jag gillar inte kanten runt skivan och foten är inte heller riktigt vad jag är ute efter.

Man är ju lite snål så jag ska hålla utkik på Blocket iaf det dyker på nåt där innan jag slår till.



Eget collage med bilder lånade från IKEA, Mio och Severins Svenska hem

En ljuvlig doft av pepparkakor....

sprider sej i mitt hem, Fast jag varken bakar eller äter pepparkakor så älskar jag doften. Nu har alltså det stora ljuset från Yankee Candle åkte fram igen. Det är ju bara så stort och räcker i evigheter, tycker jag eldade massor av detta ljuset förra året men det är ju hälften kvar, nästan iaf.

Såg att det var 20% på dem under november hos Anna K här i stan så ett till kommer att inhandlas.

Har upptäckt att de YC som brinner bäst är de små och de stora medans mellanstorleken är det lite si och så med.

Någon mer som har den erfarenheten?

Vet att Therese med bloggen Sockervägens söta har gjort ett inlägg budget vs lyx om YC och Bolsius som var jättebra.

Som ni ser av den ena bilden har jag även ett Bolsius och det är helt klar prisvärt men kan inte konkurrera doftmässigt med det stora YC;-).

Fast vill man inte ha så mycket doft så är det små att föredra.......det luktar jättemycket om det stora det kan jag lova.





Hoppsan! Två inlägg på bara ett par dagar, tar mej för pannan och undrar om jag är sjuk!

Ha det så gott alla ni där ute!




Litet snabbt IKEA besök

I dag har jag varit ledig så det bara iväg på ett snabbt IKEA besök, oftast vet jag vad jag ska ha när jag åker så det blir inga impulsköp men idag blev det faktiskt det.

Ljustaken Björkefall x 2 fick följa med hem. Har klämt på dem sedan de kom ut men har ju redan den typen av ljusstakar på mitt brickbord men nu gick jag inte och hejda så va fasen nåt får man väl unna sej ibland.
Denna står i köket och den andra ligger i silkespapper ännu för jag vet inte vart jag ska ha den.

Nu finns som sagt var oxå hos mej som hos många andra bloggare:-)



Han som köpte lägenheten gillade mina köksgardiner så jag erbjöd han att behålla dem för de kommer ändå inte att passa i den andra. Han blev riktigt glad kan jag lova.

Jag gillar faktiskt tyget så mycket så jag höll andan hela vägen till tygavdelningen att det skulle finns kvar och det fanns......visst inte hur mycket jag skulle köpa så jag tog till med råge:-). Tyg är alltid bra att ha lite x-tra av eller hur?

Tror ni det blir snyggt till marinblå kökstapeter? Tveksamt men jag får väl se om jag kan göra nåt åt de härliga färgerna som finns i lägenheten......



Loppisen förra lördagen inbringade den rejäla summan av ca 2300 kr när bordet (160kr) var betalt.

Goa pengar och dottern var en utmärkt försäljare, tja förutom att jag hade tagit med ett par gröna oanvänd ljusstakar och en vas om hon packade ner med omsorg i sin kasse:-).

Fast hellre att hon tog dem än att sälja setet för bara 50 kr när det kostat nästan 200 kr. Är hon glad så är jag glad.

Som ni märkt ligger jag lågt med både kommentarer och bloggandet. Fast jag läser inlägg i massor men orkar eller har inte lust att kommentera. Så ni som gör flera inlägg i veckan räkna med att jag läser men bara kanske kommenterar ett av era inlägg.

Ha en underbar helg alla ni därute själv ska jag tillbringa den med jobb.....tur man slipper vara sysslolös.




Visning inställd, lägenheten såld!

Här går det undan kan man verkligen säga. Jag fick lägenheten såld i torsdags efter haft 2 spekulanter som ville titta på den innan för de hade förhinder i helgen. Så skönt att slippa visningarna på söndag och måndag.

Givetvis fick jag ett bra bit över utropspriset då och jag är jättenöjd fast visst är känslorna blandade men jag blickar nu framåt ist för att titta bakåt.

Den har överlevt över en vecka hos mej, inte illa va?? Köpte den inför fotograferingen av lägeneheten annars är det ju inte mycket äkta vara hos mej vad det gäller växter.



Idag är det loppisdax, både min och dotterns bilar är fullastade till bredden och höjden, nu får vi hålla tummarna för att vi blir av med mycket så vi slipper släpa hem sakerna igen.


Tyvärr har jag fått värsta uppkopplingsproblemen igen....så att sitta och kommentara och kolla alla bloggar är ett helt förtag just nu. Nu måste jag få hjälp med skiten snart innan jag hivar datorn åt skogen:-)

Detta korta inlägg har tagit sin tid.

Ha en bra helg!

Den som rensar i skåpen finner

Operation rensning har varit i full gång hos mej eftersom vi ska stå på loppis på lördag i kulturhuset.

Det är grannen och dottern som ska göra mej sällskap så idag ska vi till mamma och hämta lite bråte som Linda ska få att sälja, gott att få in en x-tra slant för henne nu till julen.

Det var planerat sedan i augusti så det kom ju lägligt inför allt som komma skall.

Vinden är ordentligt tömd och allt sorterat och även skåpen nere har fått sej en rejäl omgång.

Som jag letat efter "pipen" till min termos från Boda Nova och nu hittade jag den, den hade hamnat i en blomkruka som sen hade fått en annan blomkruka över sej.

Lyckan är återställd så att säga, varit på G att slänga termosen många ggr för att den fattats men hoppet är ju det sista som lämnar människan.



Lägenheten är full av kartonger och kassar och mitt i allt ringer mäklaren och frågar om han får visa lägenheten för några som inte kan komma på söndag o måndag. Så det vara bara att hiva ut det mesta i trapphuset någon timma och sen i med skiten igen......vad gör man inte:-).

Annars händer inte så mycket just nu här hemma utan jag bara går och väntar på visningarna ska vara över.

Ha en bra fortsatt vecka alla ni där ute.......








RSS 2.0