Lite nytt förgyller rummet

Satte ut min gamla TV-bänk + hylla på Blocket och någon timma senare var det sålt, fast det kunde inte hämtas förrän igår eftersom jag jobbade kvällar både tors, fred och lördag. Så mitt ärende till IKEA igår var att inhandla en bänk till rummet och det blev Bestå som fick följa med hem. (Fick faktiskt inte lägga så många hundringar mellan.)

Jag valde hyllan/vägghyllan eftersom den inte är så djup och så blev det mycket förvaring oxå. Köpte två hyllor/vägghyllor i måtten bredd 120 cm, djup 40 och höjd 38 cm och sedan lite ben oxå givetvis. Tog inte de vanliga runda utan valde en fyrkantig variant.

Där min gamla vägghylla satt såg det ut som det hade varit skottlossning för innan det hade jag en Lack-vägghylla. Hålen spacklade jag igen så länge får ev, sätta upp en fondtapet där.  De syns mer på bilden än de gör i verkligenheten, det är blixten som gör det.

Det jäkligast var att få till dörrarna så de kom lika, har nästan lyckats. Lite småtrix kvar.

Två dilemma: Com hem dosan vart gör jag av den, funderar på att lägga den under bänken på nåt sätt ? Och vad ska jag ha på väggen över bänken/ vid sidan av Tv:n ?? Kanske min kakaoo-plansch ? Eller en/två tavellister ? Eller nåt annat kul?

Mina Tända och Vända från Perlan kom häromdagen så de fick vara där så länge iaf. Får väl flytta om lite på bänken eller vad tycks?

Känner mej uttömd på ideér just nu kanske kan jag få lite hjälp på traven??

Nutid



Här var det hål i mängder!!!



Dåtid


Hänga på låset.

Mot mej har tuppen inte en chans,  jag vaknar nog flera timmar före han. Slog upp de BLÅ redan vid 4,15 som vanligt trots att jag inte kom i säng igår förrän vid midnatt. Förstår inte hur jag orkar, fast farbror Doktorn säger att jag nog inte behöver mer sömn är det och så är det nog.

11.00 slår IKEA upp dörrarna och då ska jag hänga på låset, ska inhandla lite/mycket som ska förgylla det tråkiga vädret. Får fixa databordet i morgon för det kom lite annat "knåp" i vägen.  Eller så hinner jag det med.

I morgon ska även bilen få lite service så då kommer jag inte iväg till IKEA för jag orkar nog inte bära allt. Är lite tungt om man säger så.

Ska skynda att fixa det som ska göras här hemma nu, för på onsdag kommer det fina vädret och då blir det solstolen gäller.


Blivande databord

Här står skivan jag köpte på IKEA i förrgår för en billig peng och i morgon ska det bli ett nytt databord av den. Det ska såga och fixas lite.
Skivan kommer från IKEA:s serie Faktum och är en dörr med precis det måttet jag ville ha på djupet men får ta av lite på längden. Hylla/hyllor ska upp och lite annat pyssel. Bästa att passa på nu när jag har borrhammaren hemma.

Tyvärr har jag databordet i rummet så jag kände att jag måste snygga till den delen lite för jag får hybris bara jag ser den.

Tror med bestämdhet att detta kommer att bli bra mycket snyggare än nu.
Jag kan inte ens med att visa en bild på det som det ser ut nu, men sen kanske ni får se hur det såg ut.

Ha en bra lördag för det ska jag försöka ha. Trodde jag jobbade 9,00-20,30 men det var 08,30-21,00, tur att man dubbelkollar ibland.


Envisa jag!

Nu eller aldrig skulle hyllan upp över sängen, den är 177 cm lång och 50 cm bred och väger en hel del när man ska stå på sängen och lyfta. Inga problem att få upp den och prova, men sen skulle jag lyfta lite för den var inte rak for hela hyllplanet ner. Jag lyckades fånga den lite på något lustigt sätt, bakom mej eller hur det nu gick till, det går liksom fort när den bara kommer farandes.

Lyckades få en mjuklandning på mitt golv iaf. fast den tog med sej en liten bit av väggen. Tror jag satt på sängen i 10 minuter och bara tittade. Förbannade mej själv för att jag alltid ska hålla på och fixa med tunga saker ist. för att be om lite hjälp. Fortsatte sedan och nu är den uppe provisoriskt, ska ha ett par beslag till.

Jag började jobba vid 16-tiden så jag orkade inte göra färdigt.

Ska köpa en list att ha i framkant så man inte ser beslagen så väl. Detta är mer en nödlösning på vår trångboddhet.

Som ni förstår av inlägget har jag överlevt natten utan att att få hyllplanet över mej, fast nu står det ju inga lådor på den så vi får se hur det går när de har kommit upp.

Har två arbetspass kvar, idag 14-20 och i morgon 9,00-20,30 sen är det semester!!!





Kvällens outfit.

Nu är jag precis hemkommen efter att vi har varit ute och ätit lite gott med mamsen som fyllde år igår.

Linda tog med sej kameran men glömde precis bort att fota, så här kommer ett på mej i kvällens outfit.



Invigde mina nya sandaler från Din sko och de var supersköna, hade såna för ca 10-12 år sedan men tyvärr hadde de försvunnit i någon av alla flyttarna. Klänningen köpte jag på Indiska tidigt i våras och är en stor favorit.

Köpte även ett par skor i dag på Scorett som är min favoritaffär när det gäller skor.
Ville ha ett par vita Vagbond eftersom mina är inne på slutklämmen men dessa gillade jag oxå och spanat in länge, tyvärr inte rea.



Vad det gäller håret som är ner till baken när vågorna/lockarna är utsträckta ska klippas snart men bara någon decimeter + tunnas ut så mycket det går.


Olle Eksells kakaoögon

Har nu oxå fallit för grupptrycket och nu finns den hemma hos mej och snabbt gick det oxå.
Vet inte vart den ska pryda sin plats men det ordnar sej alltid.



Text från Form/Designcenter:

Olle Eksells affisch med kakaoögonen finns till försäljning i butiken. Pris: 200:-.
Vi kan även skicka den mot postförskott inom Sverige för en totalkostnad av 305:-.
Mått: 70X100

http://www.formdesigncenter.com/html/butik.html

Bara att maila till dem så har du den i brevlådan snabbt som attan.

Snabbt fixat av Bolagret!

Som jag nämnde fick jag kontakt med en tjej på Bolagret och hon har hjälp mej med allting, jag slippper skicka tillbaka lampan utan kan slänga den och nyckelhållarna med magnet får jag behålla, samt att hela summan återbetalas ink. frakten. Den tjejen visst vad service var och snabbt gick det oxå!

Tack Bibbi på Bolagret för hjälpen!!


Nä! Nu ger jag upp ang. Bolagrets webbshop

Äntligen hade min lampa kommit och glad i hången åker jag och hämtar den. Ve och fasa!!! Hela kartongen är förstörd och man ser när man tittar in hur lampan ser ut på ett ungefär. Buckligt och förstörd.

Den låg i en kartong utan något som helst runt omkring mer en lite plast som är lindat runt skärmen. Ingen bubbelplast eller frigolit, i botten ligger min två nykelhållare och kanar omkring, inte inslagna i nåt heller och den ena är givetvis skavd.
Hittade även en fläck på lampan som blivit eftersom plasten inte är lindad fint runtom utan har stora glipor överallt.

FUL SOM FAN VAR LAMPAN OXÅ OCH INTE VIT UTAN BEIGE-VIT.


Enl. utlämningsstället är det sällan de ser paket som är så dåligt emballerade och jag som ofta beställer från Ellos och det har alltid varit helt. Ska maila igen och be dem gå en kurs någonsstans hur man paketerar varor.


Mailet kundtjänst fick av mej nyss var inte roligt att läsa ska jag bara tala om.

OBS!!

Efter jag gjorde inlägget fick jag tag i tag i ett telefonnr och fick prata med en jättetrevlig tjej som tittade på bilderna och blev helt förvånad att det kunde vara paketerat så illa. Hoppas hon gör som hon lovat, att ringa mej under dagen.
De brukar paketera med frigolit och sånt runt omkring enl henne.

Skickade även med dessa foton:











OCH SÅ VAR DENNA DAGEN FÖRSTÖRD!!!


Jag har hittat de ovala kuberna o beställt!


Det söker finner heter det visst och jag fann!!!! De ovala kuberna fanns närmare än jag trodde visade det sej.

Har nu lagt en beställning på kuberna hos Inreda.com och köpte visst de sista av just en modellen, för när jag skulle ladda ner bilden så upptäckte jag att den var borta (det står ju hur många som finns i lager o tydligen fanns det bara ett set kvar). Men hittade en pytteliten bild i mitt beställningsmail som jag dragit i på alla håll och kanter för att få i lite vetig storlek.
Fick leveransbesked igår att de redan var skickade, det var snabba ryck då jag beställde dem i söndagkväll.

Såg att även Ellos nu fått in kuberna igen men det var bara i två-pack och de kostade 399 kr. De jag beställde blev lite dyrare än om jag skulle beställt fyra stycken från Ellos men bara någon 100-lapp. Testklickade hem dem,  då fanns de lustigt nog inte utan var slut.

Blev lite dyrare än Malins men fick 10% om jag uppgav rabattkoden: Jordgubbar.

Detta får bli min semesterpresent till mej själv!!

Dessa har jag köpt!







Dessa finns kvar:



Ellos väggkuber




Trendgruvan!

Hitttade denna webbshop Trendgruvan på Blocket såg &:et som jag hade beställt hos Perlan och blev lite nyfiken, så jag var tvungen att titta in givetvis.

Här kommer ett litet axplock:



Gillade verkligen deras sortiment så här kan det nog bli ett "klick" framöver.

Bloggdesignen är inte klar!

Fick huvudbry och ringde Malin, Lindas kompis och visst hjälpte hon mej. Fast än är hon inte färdig om hon nu trodde det.

Här fyllde Malin 20 år och medans hon var på "glasbanken" hade Linda  pimpat hennes bil.

Tack söta Malin för din hjälp!!



Klart med fixet med ytterdörren

Nu har jag fixat klart brevinkastet, ringklockan, handtaget och låsvredet till min ytterdörr och är supernöjd.
Jag har sprayat med Biltemas spraylack för fälgar.

Före:





Halvfärdigt



Efter:




Jag pillar och grejar med min blogg, hu, läskigt!

Har har som ni märker på något sätt fått bort min fina bakgrund och gjort lite andra justeringar. Kul men otäckt att pilla med. Man lär så länge man lever!

Ska nu försöka att få till en bakgrund och ev. en header.

Lite bra semesterläsning

Jag klickade hem lite bra böcker från Bokus som jag ska läsa när jag snart har semester.
Skönt att bara vara ett par timmar med en god bok och man kan koppla av från alla måsten.

Det blev Sjöjunfrun av Camilla Läckberg, Den mörka ängeln av Mari Jungstedt och Luftslottet som sprängdes av Stieg Larsson. Jag älskar att läsa denna sortens böcker.









Nej, ska inte flytta bara åka och jobba!

Ser ut som jag ska flytta eller resa bort en vecka minst men jag ska bara iväg och jobba ett dygn med sovande jour.
Packningen behövs, det är sängkläder, kläder och lite läsning och mat.
Tur man har bil!

Ha en bra kväll alla där ute!


Nätshopping! Vintage o designaffär som ligger i Jönköping.

I dessa kvarteren där affären ligger springer jag iaf några ggr i månaden men precis missat den.  Affären heter På Pricken Röd
Den har även försäljning via nätet.
Måste slinka in där någon dag om än bara för att "glutta" lite.

Trumpetstol Robin Day är ju helrätt!



Bild lånad från På Pricken Röd



Rastlös fredagkväll = lite småfix.

Hade jag haft rätt vit färg ikväll hade jag målat mina golvlister och dörrfoder i hallen men nu får det vänta. Har ist. sprayat lite som hör till ytterdörren i brist på annat att göra. Brevinkastet och ringklockan har fått sej en omgång men är inte riktigt färdiga än. Handtaget och låset ska jag ev. fixa innan jag åker och jobbar i morgon.








Trevlig midsommar alla där ute!!

Hoppas ni alla får en underbar midsommar med skapligt väder, god mat (o lite gott att dricka) i goda vänners lag och dans runt stången.

Själv ska jag jobba men det är självvalt så jag klagar inte. Har ändå ledigt från midsommarafton kl 16,00 till midsommardagen kl 15,00.

Detta kort är taget på min dotter 1988, naken och fin med krans på huvet.



Men ack så stor och tung den är!!



Kolla sängens gavel, speglar i gavlen och rynkat fuskskinn (hemmagjord av mej och exet), så var modet då och det rutiga överkastet.
Känns ändå inte så främmande för det är ju svart och vitt iaf. Svarta sängbord, svarta vägglampor och vita och svarta kuddar.  Redan då gick jag på den svart och vita linjen.

Jag får presentkort på Bolagret

Det vill till att vara om sej och kring sej, fick nyss ett mail från deras kundservice att de och posten inte skött affären så bra, så han undrade om jag vill ha en presentkort och det tackar man ju inte nej till.

Ska bli spännade att se hur det går med detta. Jag har ju funderat på att åka till Gällstad och Bolagret så det kan komma väl till passa då.

Trägen vinner!!!

Stackars lilla snigel!

Nu gick det spåra paketet från Bolagret, en snigel måsta ha krypit med det på sin rygg till postcentralen i Eslöv (skulle ju gå den 10/6 från Bolagret) så det är ända förklaringen jag kan ha över att det tagit sådan tid att få paketet ända hela vägen till Eslöv. Retar mej när de skrivet ett mail den 9/6 att i morgon den 10/6 så går det iväg igen.
 
Inte fasen nämnade han att de har sniglar som tar paketen till Eslöv, inget ont om sniglen han gör ju bara sitt jobb och är inte snabbare än så.





Ha nu alla jag känner och inte känner en underbar midsommar.
Här ska det jobbas som bara den. Jobbar 8-16 i morgon sedan jobbar jag ett helt dygn från lördag 15,00 till söndag 15,15.  SNART ÄR DET SEMESTER BARA 6 ARBETSPASS KVAR!!!


Bolagret hallå igen och igen och igen!

Det är ett evigt mailande till Bolagrets kundservice. De kunde gott och väl ha telefon så det går att ringa ist, urdåligt.

Fick igår ett kollnr. med Posten som "budbärare" men inte fasen var det komplett eller så har inte mina varor gått i väg iaf för det fanns inget med detta numret hos Posten. Hade de gått iväg förra vecka (tisdag) som det utlovades skulle jag haft dem i slutet av förra veckan. Testade med att sätta SE efter alla siffror vilket Posten brukar ha men inte ens det funkande. Har även varit inne på DHL, fast han skrev att de gått med Posten.  

Nu har jag skrivit ett lite mer aggressivt mail till dem att jag ev. kommer att skicka varorna i retur för nu är jag trött på detta. Nu har väl karlen tagit midsommar ledig oxå skulle inte förundra mej ett dugg så jag får väl vänta på svar tills på måndag. Grrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr Hatar att bli behandlad så här, då tänder jag på alla fyra.

Bolagret! Skaffa en telefon om ni vet hur en sådan ser ut så man kan prata med Er istället för att hålla på och maila.


Jaha, då var man utmanad då!!!

Nu blev jag utmanad av Tjohalia att svara på fem frågor om mej själv och det hänger jag på givetvis.


1. Vad gjorde du för tio år sedan?

Hade två barn som bodde hemma, gjorde motorsågar på Husqvarna och var jämt på fotboll.

2. Vilka fem saker finns på att göra listan idag?
  • Åka till sortergården
  • Laga lax och färskpotatis
  • Titta på fotboll givetvis !!!!!!!!!
  • Fixa lite hemma
  • Duscha
3. Godis jag gillar:

Skumbananer

4. Vad skulle jag göra om jag blev miljardär?

Hamna på hispan kanske, blev nog skogtokig iaf. Skulle dela med mej till barnen och mamma, min kusin Madeleine skulle oxå få en rejäl slant, bygga ett litet hus, ny bil, välgörenhet, ja listan kan bli lång....

5. Städer som jag bott i?
Huskvarna, Tenhult (ett samhälle utanför Jönköping) och nu centrala Jönköping.

Tycker det är svårt att skicka detta vidare för alla kanske inte vill svara eller har nyligen varit med om detta.  Jag har full förståelse för om man inte vill svara men dessa skickar jag frågorna vidare ändå till:

Livetibyn, Tinaminastina, Familjen Carlsson/Karlsson renoveringsblogg, Hilleshög, MirkaJohanna


Vilken webbshop jag snokade rätt på!

Så här på morgonkvisten kan man inte göra mycket mer än att surfa runt lite och hittade denna webbshoppen Houseofhedda när jag letade efter brickbord, (fick inspiration från Tjohalia igår). Det finns mängder att webbshoppar som man inte har en aning om verkar det som.

Här kommer lite smått och gått därifrån.

Underbara brickbord, ja tack ett i varje mönster skulle sitta fint!







Brevkorg


Tidningsställ



Bokstöd



Sladdgömma



Bilder lånade från HouseofHedda

Hjo men visst har jag varit där!!

Idag har mamsen och jag varit i Hjo, det var länge sen sist jag var där.



Hade fått nys om en affär som heter Hem o Hobby av en kompis till dottern.



Är ju fortfarande inte helt pigg men med en Alvedon och en Ipren i kroppen for vi iväg.

Vad saker det fanns och vad billigt det var, gjorde ju inte saken sämre.

Köpte ett helt gäng vaser i olika storlekar, den stora gick på 40 kr ett riktigt klipp. Ska ge bort några stycken nu i sommar när jag ska våldgästa släkten i Västervik.



Fastnade för dessa vykort som passar i en ram 10x15 cm
Hittade två kort som är från Husqvarna och det passade ju perfekt, dels har jag jobbat där 22 år och så är jag uppvuxen där.


Två skålar



En väggampel i Zink som ska få sin plats i hallen och förvara solglasögon i, känner jag mej själv rätt så är den vit i morgon.



Nya kaffekoppar som påminner om Fillipa K:s men de ligger i bilen, orkar inte gå och hämta dem + lite annat smått och gått inhandlades.

Hallåååååååååååå Bolagret var är mina varor????????????

Jag vet inte vad Posten eller DHL och Bolagret håller på med, men min lampa och magnethållare åker visst jojo mellan dem.
Tyvärr går det inte ringa Bolagrets webbshop utan man får maila vilket jag kan tycka är dåligt. Fast de svarade fort men jag gillar bättre att ta sånt via telefon. Mailade igår igen men inte fasen fick jag nåt svar då.
Kommer den inte denna veckan kan de glömma affären.


Den lilla brevlådan från Bruka design

Jag har märkt att många är intresserade av den lilla brevlådan från Bruka Design, tyvärr verkar det som att den är jättesvår att få tag i via nätet.

Jag kan bara ge förslaget att ringa Bruka och kolla om de vet något samt att hitta en ÅF och tala lite snällt med dem så kanske de skickar den. Så gjorde Livetibyn till IEMS i Jönköping City. När jag var inne hos Gun på IEMS förra veckan hade de tyvärr bara en grå kvar och en i zink eller borstad alluminium som det heter.

Jag hittade även såna hos Hämta i Smålandsstenar men det var ett tag sedan men som sagt var det går ju alltid att ringa runt även Carroshome har ju Brukas saker så varför inte ringa dit även om hon inte har den med på nät-affären kanske hon kan ta hem den eller så har hon kanske inte alla saker med i nät-affären.

Jag tycker det är lustigt att inte fler nät-affärer har den och likaså brödburkarna i dess olika former när de är så populära.

OBS! Återförsäljarlistan på Brukas hemsida är inte komplett verkar det som, finns fler ÅF om jag inte har helt fel.

Här är min jag köpte på IEMS i city Jönköping, den pryder sin plats i hallen.




Mail från IKEA family.

Fick detta mail från IKEA nyss, gillar gavlen och den finns tydligen i vitt oxå.




Tillfälligt parti
IDBYN huvudgavel
180 cm massivt trä
Medlemspris 495 kr
Ord. 895 kr
Finns även i 90 cm bredd samt i en vit modell.
Erbjudandet gäller 16/6-29/6 så länge lagret räcker.

Bild och text lånade från IKEA

Tygtavlan färdig!

Efter en natt liggandes vid toastolen med värsta kramperna i mellagärdet börjar jag vakna till liv, Har sovit den mesta delen av dagen till och från. Åt kycklingfilé igår och tror att den var dålig därav min tuffa natt. Har fortfarande huvudvärk som jag dragits med i 3 dagar nu, men hoppas vara på hugget i morgon igen.

Detta hade jag inte tid med eftersom jag fått lånat borrhammaren av vaktis och skulle borra och sätta upp en massa saker på väggarna + fixa mitt skrivbord i rummet. Jag får  lite med vaktis och se om jag får låna den nån dag till.

Har iaf. nu gjort en tygtavla till Johanna dotterns kompis som flyttade in i sin lägenhet idag. Inte allt för ansträngande tack o lov.


Kyl och frysbyte??

Jag funderar starkt på att byta min kyl/sval och frysen mot bara en kyl/frys. Vi är två i hushållet och fyller inte ut varken kyl eller frys med mat och dylikt. Det är dessutom gammalt (1992) och drar en massa onödig ström.
Funderar på en kyl/frys som är minst 185 cm men helst 200 cm.

Byter jag så får jag ju mer plats i köket men då måste man ju fixa nåt där istället. Det går inte att få tag i samma köksskåp och sedan är ju mina luckor sprutlackerade. Hade tänkt ha det nya vid skafferiet och köksdörren ska upp till vinden när Hulken kommer och hjälper mej.

Jag måste även bygga om uppe vid taket men det är nog lätt fixat.
Tur att jag la golvet så det går under kylen och frysen.

Har ni några tips??? Har väl lite egna ideér men kul att få andras syn på saken!!!

Vill bli av med micron så den ska givetvis få plats.




Det är lite synd om mej.......men bara lite.

Igår kände jag mej trött och hängig, skulle fixa en hylla till sovrummet och Vaktis var här med värsta borrhammaren men hade inte ork utan somnade stup i ett i soffan, 3 gånger faktiskt och det är inte likt Mari.

Jag slängde i mej två alvedon och stack och jobbade kl. 15,00 med en huvudvärk som inte ville släppa taget. Tur jag var på en gruppbostad där det inte var så ansträngande.

Har nu varit uppe sedan halv 5 och känner mej manglad och fortsatt skallvärk men i med ett par alvedon så ska jag nog klara denna dagen med.

Ska vara på ett ställe idag där vi inte är så många från Bemanningen som kan gå in och jobba, så det är lite svårt att vara hemma idag men i morgon kanske jag viker ner mej......  På detta ställe krävs brevidgång, gärna flera ggr eftersom man arbetar med autistiska personer med en väldig stuktur.  Spännande jobb jag har va?  Variationen är enorm och det passar mej som handsken.

Killen jag jobbade med igår tyckte vi hade haft det jättetrevligt och jag sa det samma. Ger idel beröm för jag blir alltid väl mottagen och får alltid sammar respons tillbaka. Jag är tack o lov en väldigt öppen person och har lätt för att träffa nya personer annars hade det inte funkat.

Hoppas ni får en bra dag, den är perfekt som pyssel och fix dag med det tråkiga vädret.


Kvällsutflykt med damerna i huset

Igår åkte Cissie, U-M och jag och givetvis hunddamerna Ylle och Taxi till Gränna och Grännabergets café som är vida känt för sina räkmackor och jag kan ju säga att besviken blev jag inte. Här pratar vi inte frysta eller räkor i lag utan riktiga räkor och den var så underbart god och vädret var perfekt för en kvällfika. Sol och 19 grader varmt.



Och så skulle jag ladda upp fler bilden men inte fasen går det inte, jajajaja, man får vara glad att det funkar på blogg.se ibland iaf. GRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRR!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Får Error och honom är jag skittrött på nu!!!!!


Lite retro från Blocket!

Jag hittade lite kuliga möbler på Blocket men det gick visst inte länka till dem i en kommentar så jag lägger upp några bilder här. Länkar oxå men vet inte om det funkar.

Är egentligen inget stort fans av teak-möbler men tycker dessa är så läckra.

Har en nästa likadan fåtölj fast min är klädd i grå fejk-fårsskinn.
Den är just nu förpassad till vinden men den ska ner illa kvickt den dagen dottern flyttar.

Mysigt stolar designstolar



http://www.blocket.se/vi/16734222.htm?ca=17_s


Superläcker serveringsvagn, ja tack!!



http://www.blocket.se/vi/16733288.htm?ca=17_s


Superläcker fåtölj med ny klädsel så är det en riktig läckerbit

Klicka för att se nästa bild


http://www.blocket.se/vi/16743075.htm?ca=17_s


Fyndat tyger på Åhléns

Åhléns har nu rea på en massa snygga tyger så dessa fick följa med mej hem. Det ska bli gardiner till sonens kök (det svarta och lime)  och en tygtavla till Lindas kompis Johanna som äntligen fått tag i en lägenhet.


En liten söt tvättmedelshink

Blev så sjukt godissugen innan matchen igår så jag tog en sväng till EKO för att köpa lite gott men fick med mej lite till b.la denna söta lilla hink för tvättmedel. Vips så stod den på rullbandet, kliade mej i huvet och fattade inget som vanligt. Måste ha en liten räv bakom örat som gör lite jäkelskap och lurar  mej med impulsköp.

Vem kan motså den??






 

Nu börjar jag surna till! Blogg.se skärpning!

Fösökte ladda upp bilder igår men inte funkade det inte, kvällen innan funkade det inte att lämna kommentarer ordentligt, några dagar innan kunda jag inte publicera och innan det var det kommentar ingen, listan kan göras lång så lång...............Blir så frusterad. Har några inlägg som är halvklara de får väl ligga där tills det är igång igen.

Har mailat ett lite surt mail om allt strul. Jag anser att det är för mycket nu, tappar sugen lite på att blogga.

Fler än jag som upplever detta???

Glöm då inte att mail blogg.se och påtala att det är strul med en det ena och en det andra.
Funderar på att byta men har blivit van vid blogg.se nu att jag helst inte vill.

Gaphalsen har varit igång

Grattis Sverige till vinsten över Grekland!!!!! Så j...la skönt rent ut sagt.

Man kan tro att det har varit lägenheten full med fotbollfantaster men det har bara varit jag och jag låter väldigt mycket om man säger så. Ringde till Linda och sa att nästa gång det är match får hon baske mej vara hemma för jag skäms över att låta så mycket själv. Hon kontrade med att jag får följa med henne och tjejerna och titta på nästa match. Jag tror jag ska ta henne på orden och följa med.

Jag är som ni förstår lite fotbollstokig, har väl blivit det efter alla år man tillbringat med två fotbollsspelande ungar, det har blivit land och rike runt samt en sväng till Italien.
  Dessa år skulle jag aldrig vilja vara utan. Saknar det faktiskt fast det tog enormt mycket tid.




Har du cellskräck titta inte på detta inlägg då!

Tänkte visa mitt "enormt stora sovrum" med min sänggavel jag knopade ihop igår.

Rummet är så litet att man får fota det i olika vinklar för att få med allt.

Men jag har en säng 105 cm bred och det är inte alla förunnat.

När dottern flyttar ska detta bli arbetsrum. De som bodde innan målade och det var nog första gången de håll i en pensel men har ingen lust att fixa det nu får bli en senare. Mår ju inte precis illa av det iaf.
Högt över sängen ska jag sätta ett ganska brett hyllplan så jag kan ha förvaringslådor där.

Ribbaram som blivit vit och med en servett inuti och sänggaveln jag knopat ihop, ska nog sätta en trälist runt hela sänggavlen i vitt eller?

Den vilar på en regel som sitter över kontakten och telefonjacket. Perfekt lösning för då kunde jag använda den gamla spånskivan och bara byta tyg och skumgummi.



Kuddarna från Ullared, lampan från secondhandaffär, tidningsställ Bruka, sängbord Kartell



Tavlor ska flyttas i bättre höjd någon gång när andan faller på.



Mysig pläd från Ellos och små änglarna från ett foto taget 1989.
Smal garderob med bara 37 cm djup från IKEA, här utnyttas varje millimeter.



Tidningsställ från Bruka Design köpt på IEMS



Fönstret, det har ni sett innan, har nu satt upp ett underlägg (delat det i två delar) från Åhléns som ínskyddssyn.



Byrån har ni oxå sett innan.


Ett år idag.

Idag är det årsdagen av mina barns pappas bortgång.
Just nu känns det lite motigt men det blir nog bättre framåt dagen.

Även om vi varit delade på oss länge när detta hände var det ett tungt slag.
Tror aldrig att man riktigt fattar att en människa är borta, speciellt när de är så unga och har så mycket kvar att ge,( även om livet varit ovanligt tufft och hårt )

Han har gett mej det finaste någon kan någon annan, två underbara barn.

Jag ska köra ut till kyrkogården senare idag,  jag frågade Linda om vi skulle åka men hon är vill absolut åka själv.

Du finns alltid i våra hjärtan !!!!

Ett litet tröstpris från Frapp

Husmusen hade en tävling i samarbete med webbshoppen  Frapp  . Man kunde vinna termoskannan från Stelton, inte vann jag inte men fick ett litet tröstpris i form av jättefina servetter.
Man blir sååååååååååå glad över det lilla.


Frågorna var: Vem har designat Steltons klassiska kanna? 2. Vilka rullgardiner i Frapps sortiment tycker du bäst om? Motivera! 3. Vilka är, enligt dig, Frapps styrkor respektive svagheter?




Förstoring i svart/vitt

Häromdagen var jag och hämtade förstoringar i 30x40 på ett foto av mina barn som är taget i novemeber 1989.
Jag valde svart/vit och ett i färg till mamma som fyller år snart. Mitt svart/vita hamnade över min säng, där det lilla projektet utspelar sej förresten, det är bara en så liten förändring men kanske gör mycket, återstår att se.

Svart/vita foton är ju så underbara.

Sitter i en Ribba ram som var av ek innan men nu fått några lager sprayfärg .

Oj vad åren går!!! Har de varit så små och oförstörda?


Shoppingbag, potatisvantar och Marimekko

Innan jag skulle börja jobba igår slank jag in på presenthörna i Huskvarna och köpte en shoppingbag eller picknickkorg (kalla det vad du vill), potatisvantar och salladsskålen från Marimekko.

Stod också och klämde på Marimekkos vinglas men där vann den lilla nej-sägande hjärncellen över den stora ja-sägande. Ska jag köpa dem så blir det där, för det var 15 kr billigare (85 kr) än i alla andra affärer jag varit i.

Jag köpte även denna shoppingbag eller picknickkorg för 159 kr vilket jag tycker är ett superbra pris, den blir helt platt när den inte används och väger knappt inget.

Hämtade även ut en foto-förstoring som ni får se sedan och det blev också en sväng till IKEA innan jag landade i Huskvarna kom jag på. Återkommer med det jag handlade till mitt projekt om några dagar. Har man sagt A får man säga B men lite får jag väl hålla Er på sträckbänken...........kanske det blir bara skit av det men då visar jag det iaf.






Fynd från secondhand

I lördags tog jag en snabb secondhandrunda och hittade dessa skålar. Fick ge 40 kr för bägge. De duger att ha godis, dressing och lite annat smått och gott.


Hittade en nät-shop med Bruka design, Serholt bl.a.

I Hus & Hem igår såg jag en annons från Carroshome.se. Verkar var en affär som jag skulle himla med ögonen om jag gick in i.

Har förstått att många gillar Bruka Designs brödburk och där fanns den fast bara i rött och grått men det går ju alltid att ringa och kolla för det kanske finns fler färger. Där finns även Serholt, Marimekko mm.

Bruka design



TEA Box







Serholt







Marimekko



Bilder från butiken



Alla bilder är lånade från Carroshome

Vädret hindrar mej från att blogga

Det fina vädret gör att jag inte är på blogghumör. Älskar att vara ut i solen och värmen, har precis kommit in från trädgården nu.

Idag har vi varit iväg med jobbet på sommarskoj.  Det var många röda axlar och armar när vi åkte hem efter 8 timmar i fullt solsken tur att jag inte tillhör den skaran. Tål solen jättebra tack o lov.

Vi har försökt lära oss dans linedance, vart har mitt taktsinne och ,in kordinationsförmåga tagit vägen mån tro?

Sedan har det varit tipspromenad med kluriga frågor och samarbetsaktiviteter. En lyckad dag med andra ord.
Var hemma vid 17-tiden dödstrött, tog filten och Hus & Hem och la mej i trädgården och somnade så sött.

Nä.  nu ska jag sätta mej vid TV en stund, får läsa bloggar imorgon bitti, det hinner jag innan jag börjar jobba för jag brukar ju vakna vid 4-tiden.

Har haft problem med att publicera inlägg och sedan har det inte gått att kommentera och vet inte om det går med detta inlägget heller, återstår att se.

Ha en bra fortsatt kväll, snart är jag på G igen.


Testar att göra ett nytt inlägg om inget

Försökte att göra ett inlägg i går kväll men det funkade inte. Har även försökt nu men det verkar inte gå heller med det inlägget så nu gör jag bara en test. Det verkar inte funka heller men när ni läser detta är det fixat.

Min köksvägg har blivit grå!

I morse fick jag ett ryck vid 7- tiden och började måla min köksvägg, den blev ju så ful när jag tog ner vinstället, färgen följde med och så var det en massa hål.

Hade fått färg av mamma men den var på tok för vit (speciellt mot den gamla målningen) så jag åkte iväg vid 8-tiden och köpte en liter Becker väggfärg i ljusgrått ist och blev riktigt nöjd med resultatet.

Usch vad jag hatar att måla, planerar jag att måla så blir det inte av för jag hittar alltid på en ursäkt åt mej själv för att slippa. Så när jag väl målar blir det oplanerat.

Tyvärr tror jag inte jag har kvar förebilden för jag rensande ju bort en massa bilder som jag inte skulle och glömde att fota innan jag började i min iver att jag äntligen fick lite lust iaf.

Annars har det mest blivit sola och mysa i trädgården idag oxå, bäst att passa på ........fixa inne får jag göra när vädret är sämre.





RSS 2.0