Lite orange smyger sej in i köket

Var på det stora blå/gula varuhuset häromdagen och köpte lite ljus och servetter och sen Village och köpte några fjärilar och vips blev det lite mer färg i köket för en billig peng.



Hittade en ljusstake i skåpet som jag fick att dottern för några år sen i julklapp och den fick lite nytt garnityr i sej.



Passar ju bra till mina gardiner



Men där får det vara stopp, är imponerad att jag kommit så långt från mitt annars så svart/vita liv.

Var på secondhandrunda igår och köpte nåt så himla kul som ni kommer att få se framöver.....ska spraya och fixa lite först. Längtar tills den är klar *ler* med hela ansiktet. Tur öronen är i vägen annars vet jag inte hur det hade gått.


Ha en bra dag och kram på ER!!

Kivi i Rose-Lime har gjort sitt intåg hos mej

Jaha!!  Då satt man där med två ljuslyktor Kivi från Iittala med färgen ROSE-LIME. De är otroligt vackra speciellt tända då de skiftar i färg. Ropade in dem på Tradera för en billig summa tycker jag, 205 kr för bägge. Kom undan med en frakt på 36 kr för hon hade skrivit för billig frakt den skulle gå på 60 kr, det tackar jag för.

Hade glömt att jag lagt bud och när jag tittade hade jag vunnit, snopen jag blev eftersom priserna för dessa brukar ligga minst 100 kr högre. Tror att det har att göra med att auktionen avslutades på eftermiddagen när inte så många har en chans att vara inne på Tradera.

Ska ni sälja där rekommenderar jag er att lägga så auktionen slutar på kvällen för då är flest folk lediga och buden blir bättre. Har sålt supermycket där nu av mina förstora kläder så jag har kunnat köpa rätt mycket nytt för de pengarna, perfekt.

För mej som köpare kan det vara ett lyckokast att auktionen slutar på dagen om jag är ledig men oxå frusterande då man inte kan bevaka för man jobbar. Missade två auktioner i onsdags då jag jobbade kväll.

Här är ljuslyktorna i två olika skepander, testade kamerans inställningar lite.
Har inte en aning om vad jag använde för något till sista bilden med det var någon inställning med en bokstav, så bildad är jag på min kamera men det blev rätt bra iaf.





Här råder blogg-oinspiration till 100% vill jag lova, får tvinga mej att göra inlägg, läser andras bloggar men orkar ibland inte kommentera men för det mesta brukar jag lägga en liten kommentar iaf.
Typiskt på försommaren.....vet att det är fler än jag som känner så just nu.

I morgon är det Jönköpings marknad och det ska bli kul att gå bort på stan en sväng och se om man kan fynda nåt litet.

Ha en bra dag och kram på Er alla som förgyller min just nu tråkiga blogg med att titta in , ligger ändå runt 100 unika besökare varje dag, helt otroligt. TACK ALLA NI!

Dagens inlägg tillägnas bästa grannen Cissie

Hon fyller år idag trettiosjutton (47år) blir hon visst och jag hoppas vädrets makter är med oss så vi kan bli bjudna på tårta i trädgården.
Börjar inte jobba förrän vid 16 så det passar perfekt med förmiddagskalas.

Grattis Cissie och du kommer att bli såååå förvånad när du ser vad du får *ler*.....du har lovat att spela förvånad iaf..

När vi var en snabbis på stan häromdagen slank vi in på Indiska och vad hängde inte där, jo! Cissies favoritklänningar i två färger. Cissie tyckte inte hon hade råd att köpa bägge så då kom jag på den geniala idén att hon kunde få en i födelsedagspresent av mej. Jippi och lyckan var gjort för oss bägge.

Önskar Cissie en härlig födelsedag med dessa blombilder:





Får väl visa klänningen oxå en enkel historia som kan användas till mycket.



Denna ska jag ha på mej idag, billig och underbar från KappAhl som
kommer vara min favorit i sommar. 199 kr perfekt.



Rensade bort resterna av gamla förstora kläder igår som jag inte sålt på Tradera och lite annat oxå för den delen och åkte till Myrorna med det och kom hem med två fynd, en jeansjacka i kort modell från Mexx 75 kr och ett par jätteläckra jeans som visst var riktigt dyra i inköp sa min granne som kände till märket, ett svensk designmärke tydligen, vad vet jag? Gav 80 kr för dem.

Har nog aldrig köpt kläder där förr men visst kan man hitta godsaker om man letar. Tur tvättstugan var ledig.



Igår var ju ett helt underbart väder så Badenbaden intogs ganska tidigt och färgen bättrades på rejält vill jag lova, nu är man sommarfräsch igen.

Ha en bra dag önskar jag Er alla!!


Dekorplastens intåg hos Mari

Jag har gjort som många andra, gjort egna blommor av dekorplast. Jag tog mina underlägg som jag köpt på Village och scannade av så jag fick två storlekar till + originalet.

Jag har återanvänt lite av Vägghult  lite grönt till mitten av den stora blommorna. Resten ligger i soptunnan....med glädje.

Ska jag vara ärlig tycker jag detta är snyggare än Vägghult.

Nu är färgen slut i skrivaren så det blir väl att inhandla nya patroner så man kan fortsätta pilla lite med dekorplasten.

Om jag är helt fast i dekorplasten? Nja, det vet jag inte om jag är, men lite kul är det allt.







Ha en bra dag!!

Fototriss - Spetsig

Veckans fototriss är spetsigt och det kan tolkas på många sett......alltid lika spännande att titta in på trissen så har du inte gjort det förr tycker jag verkligen att det är på tiden

Nu är det ett tag sedan jag var med i fototrissen pga tidsbrist men vaken tidigt som jag är ska jag hänga på denna gång

Här kommer mitt bidrag:

En tulpan i trädgården som är spetsig



Filippa K mugg med spetsmönster



En Alovera med många spetsar




Här hittar du fler spetsar minsann 

Ha en bra söndag alla ni där ute!

Här ska det tävlas minsann!!!!

Då jag är lite lat ibland när det gäller bloggandet missar jag en massa tävlingar, men tänkte ta tag i det nu och här kommer två stycken jag är med i:

Först ut är bloggen Skönt hemma som lottar ut den vackra designklassikern Swing Vas formgiven av Britt Bonnesen för Normann Copenhagen. Varje vas är munblåst och därför unik. Storleken på vasen är 30 cm hög och finns i flera fina färger. Vinnaren väljer själv färg. Du behöver bara gå in på Inneonline och leta upp vasen och svara på hur många färger den finns i, enkelt och smidigt.




Andra bloggen ut är en av mina favoriter här i bloggvärlden som gör underbara budskapstavlor på löpande band. hon ligger i som en Duracell-kanin och stämplar och målar och kommer hela tiden på nya ideér till nya brädor. Det är ägarinnan med Lurans blogg. Tävlingen går ut på att En av er som tycker till har nämligen chansen att vinna just den bräda som ni föreslår. Brädorna ni ska föreslå finns här Made by seLes.



En pall var det tredje fyndet.......

som inhandlades på secondhandrundan härom dagen.
Eftersom dottern lade beslag på min förra pall så fick jag fixa mej en ny eller rättare sagt en gammal ful jäkel för 20 kr.

Jag började spraya benen men insåg att det är som att spraya för "kråkorna" så målarfärgen åkte fram, så det blev en längre torktid men igår hade jag sovdag så det gjorde inget. Vaknade idag och undrade vem som snott min torsdag:-), den gick mej nästan förbi.

Här är iaf pallen i ny skepnad med tyget Ocean från Spira som jag hade liggandes en lagom stor bit av.



Så såg den ut när jag släpade hem den, ingen vacker syn precis. Galon var den klädd i.



Får man bjuda på en härlig men ack så sorgens låt så här på fredagen?
Min bästa låt från min favoritfilm (Ghost)



Funderar på att åka och köpa mej en påse smågodis nu och softa framför tv:n, det är ju fredag för 17 gubbar.
I morgon är det jobb och Panodil Zap som gäller och som ni förstår har jag piggnat till lite iaf, härligt!

Ha en bra helg alla ni där ute!!!

En kakburk fanns i mina gömmor

och jag som äter sååååååååååååå mycket kakor:-). Fick den för många år sen i födelsdagspresent och har haft den framme då och då men nu är det länge sen.

Vad har man i den om man inte har kakor?
Jo, det ska jag tala om, den är bra att ha alla kvitton i, brukar tömma plånboken och ner med dom där. Hittade kvitton sen tre år tillbaka när jag tog fram den så det är ett tag sen den stod framme.



Har oxå fixat till en lång bricka med kontaktpapper, brickan köpte jag på Åhlens julrea för 25 kr eller nåt sånt.
Perfekt att ha bryggaren, kaffet och burken på.



Och så hoppar vi över till något helt annat

Någon som vill minipopcorn??? Nja, det är nog försent iofs för de har smält bort nu men igår låg det ett fint lager i trädgården efter lite dunder och brak.

Nu slipper jag iaf tvätta bort fågelskiten på bilen, den hade blivit bombaderad i förrgår av någon pippi som var dålig i magen tydligen och tyckte min bil var det perfekta målet för att göra sina behov över, det spolades bort i ösregnet så nåt gott hade det med sej iaf, men fan ta fågelskrället.



Mina kära bloggläsare nu ska jag återgå till sängen för jag är lixom inte så jättepigg, halsont, huvudvärk och nyser.
Jaja, var sak har sin tid......krya på mej nu, ja det ska jag.

Kram på Er !

Lite begagnat igen...

blev det inhandlat igår för en ringa peng. Två saker visa jag här den tredje ska få lite piff sen ska ni få sen den oxå.

Har kommit på att den dagen jag lämna detta jordelivet och folk frågar ungarna vad jag lämnat efter mej kommer de att svara: En jäkla massa ljusstakar och ljuslyktor fick vi ärva.

Fick med mej dessa ljusstakarna hem för en nätt summa av 35 kr (oanvända), jag gillar att de är så enkla
Så igår blev det lite omflyttning bland sakerna här hemma igen........





och denna lilla betongljusstaken för en tia, gillar betongen den känns så ruffig på nåt sätt.
(Har ju en till fast för fler värmljus).



Idag väntar nåt kul hos mitt postombud....ska sticka iväg när de öppnar och hämta det.
Någon i bloggvärlden vet vad det är och hon ska ha ett stort tack för hjälpen eller fröken H ska ha det.

Nähä! Nu ska jag försöka att somna om hur det nu ska gå till, börjar inte jobba förrän kl 15 idag.

Kramar till Er alla och ha en härlig dag!!

Ofrivilligt gardinbyte i sovrummet

Ja, så kan det gå när man inte har läsglasögonen på och man ska tvätta gardiner..........
Tyckte att det stod 40 grader i dem och slängde i dem i tvättmaskinen, inte för att de behövdes tvättas redan utan för att försöka få dem lite mjukare och så det skulle bli ett bättre fall. Och nog fasen blev det ett fall alltid.

När jag struckit den ena och hängt upp den var det nästan 20 cm till golvet och inget att lägga ner. Tog en titt till på tvättrådet denna gången med ögonen på mej och helt plötsligt stod det 30 grader.

Jaja, ska jag vara ärlig så sörjer jag så där lagom mycket, nu kan jag med gott samvete ge bort dem till mamma som säkert blir jätteglad.

Fram åkte mina svarta rumsgardiner så länge, har ett par andra nya liggandes men orkade inte lägga upp och greja.

Tvättade även överkastet och det krymte oxå........fast det var verkligen 40 grader på det. Det hade jag kollat upp med ögonen på. Gillar inte att det är så himla kort på sidorna men det får väl gå.

Testade först med bara de grå kuddarna och det blev så maskulint även om det är rosor på gardinerna att jag behåller de andra kuddarna i oxå.

Så här får det vara nu ett tag, tror jag iaf:




En ny gardinkappa är sydd

Nu har dator/syrummet fått en liten makeover i form av en nya gardin och ut ur gömmorna fick den gröna vasen och ljusstakarna komma fram. Nu fattas bara en grön pläd eller så får det vara som det är.

Som vanligt har jag sytt en rak kappa som bara är fållad på sidorna och nertill (en list sitter där i), upptill sitter det oxå en list och där har häftpistolen fått göra sitt, inte en söm. Två spikar i listen håller den på plats, en riktigt snabbsydd gardin med andra ord.

Älskar när jag får använda hammare och spik, är så sugen på att göra nåt här rejält här hemma. Tittade på golv till hallen igår men behöver en ny kyl/frys så det är prio ett eller???? Hallelujah! Snart kommer ju skatteåterbäringen.

Tyget känns väl igen kan jag tro, det är från IKEA och förkommer i många bloggar. En gardin för 40 kr är helt Ok.





Fejk var det här!



Äntligen kom oxå tidningsstället från Bruka upp, har legat i skåpet sen i höstas när jag målade om.



Funderar på att åka upp till Coop och köpa kontaktpapper för nu har jag fått nock av Vägghult, nu är dess dagar räknade.....


Ha nu en riktigt härlig helg alla ni där ute......själv jobbar man, men går av på söndagmorgon så det känns inte som att hela helgen går åt skogen.

Jag har skaffat extra knäck......

som första väggbankare här hemma. Väggdekorationen från IKEA ser till att jag håller mej sysselsatt kan jag lova.

Att man inte kan dra visdom av sina tidigare misstag är då själva f_n rent ut sagt, men jag trodde i min enfald att den nya Vägghult var bättre klister på än den andra som fick en kort mellanlanding hos mej innan jag fick nog av eländet.

Nu är det att banka och trycka varje gång man går förbi för nog fasen har den lossnat någonstans. Väggen är inget kostig alls, en vanlig garderobsvägg som jag målade en gång i tiden. Tvättade den innan uppsättningen oxå.
Har väl roligare saker att göra att gå där och banka och trycka.......

Jaha, så här såg det ut nu tidigt på morgonen:







(Första och sista bilden är inte samma grön cirkel)

Vem har sagt att inte en överblommad maskros kan vara fin???
Jag tycker den gör sej fint på bild iaf.



Efter jobbet idag ska jag till mitt postombud och hämta ut paket. Undrar om det äntligen är mina .................. som kommit eller min Traderavinst eller nåt annat kul. Återstår att se. Har sålt massor av för stor kläder nu på Tradera så jag har med gott samvete kunnat köpa lite nytt, sånt är kul.

Dessa skorna ska jag vingla runt i tänkte jag, frångick mina principer att inte handla på Scorette utan gick ist. till Din sko.
Inte så jättehöga men räcker för att jag ska vingla fram i dem.



Hade kanske varit bättre att lägga pengarna på ett nytt hallgolv som ni ser men det kommer med tiden.



Ha en bra dag alla vänner där ute!

Jag har småpysslat.....

vilket inte är min starka sida. Har faktiskt lagat mitt armband från Edblad & co som gått sönder i gummibandet. Är så himla glad att jag kan använda det igen för det är mitt favoritsmycke.
Nu ska det bara oljas in för att få lite mörkare färg igen.

Är lite tveksam till om knuten på gummibandet kommer att hålla men annars finns det väl någon som kan ge mej ett bra tips kanske?





I går fick jag sticka iväg och köpa en ny mobil då min gamla inte behaga att tillfredsställa sin ägarinna längre. Jag hörde vad folk sa när de ringde men de hörde inte mej....tror dottern iofs tyckte det var jättebra.
Kopplad över den till en annan mobil så länge för det är ju min livlina i jobbet.

Visste precis vilken telefon jag skulle ha men letade i hela stan och den fanns inte inne, men så kom jag på att Expert i Huskvarna kan nog hjälpa mej att ta hem en fort som attan och hade turen att det fanns en på lager fast lagersaldot inte visade det, lycka säger jag bara. Världen bästa affär att köpa elektonik i, köper allt mitt där även om jag får betala en liten peng extra, de kan ta hem en vara på bara någon dag om det skulle vara så.

Fåfäng som jag är ibland skulle jag ha en lila telefon, hade ju en rosa innan och en turkos innan det.....



Mina söta högtalare och subwoofer tog de hem på två dagar. Har visat dem flera ggr och har dem i headern oxå men de är ju så läckra. Tillverkare är JBL och de finns eller fanns även på Experts hemsida. De ger ifrån sej ett jättebra ljud för att vara så små.



Jaha, mina kära läsare, nu ska det börja att laddas inför värsta långa arbetspasset........08,00-09,15 med två timmars rast idag mellan 12-14. Nåt att bita i va??
Ha en bra dag!!

IKEA Vägghult på väggen

Tycker det har fattats nåt i mitt liv på sista tiden och undrat vad det varit. Sen kom jag på att jag inte varit på IKEA på 2 hela veckor det måste varit det som varit felet ;-).

Dagens inköp bestod av lite tråkiga matburkar, en meter tyg ( kul) och denna väggdekorationen Vägghult.

Vad jag tycker om den??? Tjaaaaaaaaa, inte så värst om jag ska vara ärlig men kanske behöves det tillvänjning.

Ryggar tillbaka varja gång jag ska in på toan och undrar va fasen det är som sitter där.....undrar hur det ska bli i natt när jag ska upp och gå på hemlighuset........



Om jag har fått den rak då?? Nä, inte ett dugg (varför tror ni inte jag fotar framifrån) och det är så nu att jag önskar mej ett laserspass mina kära barn för den ömma moderna har inget ögonmått, har ni inte lärt det ännu......vet att dottern kommer att pika mej för min sneda uppsättning som vanligt. Börjar lite försiktigt att klargöra vad jag önskar mej till morsdag detta år....

Attans!! Kom precis på att jag glömde titta på en liten brevlåda från Bruka till Emma. Förlåt så mycket men tar det i morgon. Blev så rusig av lycka när jag hittade en bikini-bh på HM som passade att jag glömde bort det.

Sitter just och funderar på hur mycket kaffe ett tangetbord tål........mitt fick säkert sin 10:de nyss och det är Blogg.se fel, blev frusterade när jag försökte logga in gång på gång och det bara bröts, att kaffet gled ur min hand....det funkar tydligen iaf.
Ha en bra kväll!!


Sprayat lite i brist på annat

Dessa ljusstakar köpte jag på julrean för 5 kr/st på Hemtex i hemskaste guld.



Tanken var att de skulle bli vita och nu står de där äntligen vita även om det tog tid. Bra att ha lite att pyssla med när man är rastlös, åskan mullrar och det blixtrar som värst.

Lite sprayfärg och nåt att spraya sen är lyckan gjord en stund.



De har mellanlandat i hallen för tillfället.





Ser inte ut att bli kuligare väder idag....får nog ta en secondhandrunda, det brukar pigga upp.

Är lite halvseg av mej vad det gäller bloggandet och viseversa men sån perioder kommer ibland, bara att vänta ut den.
Veckan som kommer ska jag arbeta ett riktigt långpass som jag försöker att förtränga.....men på onsdagmorgon är det gjort.

Ha en härlig helg alla ni där ute! Kram!

Stiltje råder!

Här hemma händer inte ett dugg just nu. Skulle måla golvlister i måndags men hade köpt för vit färg, skulle ha en bruten vit så det var bara på med locket igen på burken och rulla tummarna tills jag skulle åka och jobba.

Lite kuddar har jag änligen fått fram ur skåpet, har legat länge nog och det är väl ingen som sett dessa innan va??





Igår var det tandläkarbesök med resultatet att när jag laddat för att gå dit (gillar det inte) så är tandläkaren upptagen och en tandhygenist sätter dit en provisorisk fyllning som håller hela 2 timmar.....morrrrrr. Tur jag inte fick betala för det iaf men det tog av min tid.

Skulle jobba vid två och det blev inget bra....fast inte pga mej eller brukaren utan pga dennes hälsa.
Idag har jag fått en bättre bokning iaf....och två rejäla Panodil är nerslängda så denna dagen ska väl oxå gå.

Vilket härligt gnällinlägg det blev.......

Lite bra har det hänt iaf och det är att dottern fått ett heltidsjobb på ett fik här i stan och det är tillsvidare.
Först hade hon inget jobb sen fick hon ett i korvkiosken där hon jobbat innan och skulle börja snart och sen hade hon fått sommarjobb inom BST Psyk. Tja, det blir att tacka nej till två jobb....inte ofta man får göra det mina vänner.

Skulle varit med i fototriss i söndags men det blev inte så jag får bjuda på bilderna här ist.
Hade problem att göra inlägget då för det är nåt knas med min uppkoppling ibland.






Så har det änligen hänt.....

nya köksgardinerna är på plats men det var hemskt vad det satt långt inne. Vädret har hindrat mej, tja nåt ska man väl skylla på då. Har sytt dem som rakt kappor men har kanaler uppe och nere där jag trär i platta tunna lister.
Blir typ som en rullgardin.





Fejkfrukt i brist på annat



Var på A6 idag och inhandlade lite nya kläder, några koftor, ett långt linne, en top och en KLOCKA, jag som aldrig använder klocka men denna passade mej perfekt, härlig passform runt handleden.

Rätt snyggt nu när man fått färg på bleka vinterkroppen.....



Färger var det här.......


RSS 2.0