Lite juligt i arbetsrummet.

Nu har även lite julstämning infunnit sej i dator/syrummet, men mer än så här blir det inte här inne.
Den söta bollen i fönstret beställde jag från Ellos, passade på  när det var rabatt som vanligt.

Den lyser supermysigt i mörkret.

Tände även i morse första ljuset i min JUL-stake. Den har jag sprungit omkring med här hemma och inte vetat vart jag ska ha den men nu har den hittat sin plats. 

Jaha, då var det färdigpyntat här inne iaf.

Skulle gått bort på julmarknaden i eftermiddags men hade ingen lust, vädret gör att inte stämningen vill infinna sej och jag har varit otroligt sliten denna helgen. Igår sov jag nästan bort hela dagen, kvällen och även nästan hela natten
Det kan man kalla trött till kropp och själ. 
 
Nu känner jag mej fit for fight igen. Har faktiskt haft en riktigt slapparhelg med andra ord. Så jäkla skönt.


Nu väntar nu vecka med nya utmaningar.......







Lite första adventstämmning har det blivit iaf.

Tycker det har känts motigt att sätta igång och fixa till advent men fick jag ett ryck direkt efter jobbet igår och ordnade till lite iaf.

Här ska det inte pyntas så mycket mer hade jag tänkt utan i år blir mycket sparsamt. En tomte ska iaf fram men det är för tidigt  ännu tycker jag, speciellt eftersom jag inte har några barn hemma längre.

Har även fixat min advetensstake med siffror.

Har lite mer att visa men detta får räcka så länge......






Bara att kila iväg och köpa nya siffror........

för nu hade jag letat nog länge. Village hade fått en sändning i går så jag hade tur.
De förbaskade försvunna siffrorna dyker väl upp till midsommar eller nåt sånt.....jag som visst precis vart jag la dem, trodde jag.

Nu är inte mina vita utan de har blivit svarta ist. Fick sej en omgång av sprayfärgen.......
Tur var väl det att de skulle bli svarta, för lacken på 1:an var inget vidare.

Skickade iväg en omgång till Emmsan oxå som jag hoppas är bättre i lacken än mina var.
Skulle få provision av Village så mycket siffror jag skickat kors och tvärs.....nja inte så många men en hel del iaf.

Ha en bra fortsatt dag, själv sticker jag iväg och jobbar nu.






I går så gjordet jag en tavla igen.....

fast inte av klumpighet som jag brukar utan av tyget från Spira. Denna gången använde jag en frigolitskiva och nålade på baksidan.

Den hängde på väggen hela 15 minuter innan den ramlade ner.........tur det var frigolit.

Nu ska jag försöka slå i en spik i väggen och det är inte nådigt kan jag tala om. Värsta hårdbetongväggarna.

Trodde jag kunde använda krokarna jag hade till tavlan som hängde där innan men min egenhändig upphängningsanordning var inte av samma uppfattning.



Hade även besök av dessa två söta kaffedrickande damerna, Linda och Johanna.



Nu har jag rensat ut hösten i sovrummet.

Fick ett ryck igår morse tidigt som attan som vanligt och började städa linneskåpet, fick ihop en hel säck med påslakan, gardiner och annat som jag ska ge till mer behövande. Då hittade jag mina mörkt plommonfärgade kuddfodral som jag beställde samtidig som de cerisa. Så nu har plommon flyttat in i sovrummet och det orangefärgade har fått ge vika.

Mitt överkast är oxå rätt nytt för det andra vita sålde jag till mamma och köpte detta på Laredoute ist.

Tog även en sväng till Nässjö för att byta till vinterdäck och det var ingen angenämn färd i det väglaget. Så jag belönade mej med att gå till Textilhuset och inhandla en avlång bricka till min adventsljusstake till mina blockljus som jag skulle ha siffrorna på.
Men nu är det så att Mari är lite virrig och hittar inte sina siffror, tror jag letade flera timmar igår för jag skulle spraya dem svarta. Jaja, det är bara att gilla läget och se om jag kan få tag i nya.

Sprayade lite annat i stället i brist på sysselsättning och det blev riktigt lyckat, är inte riktigt klar ännu så det återkommer jag med.

Tog även en sväng till Rusta och inhandlade några små saker att piffa till här hemma med, fixar lite i rummet med nya kuddar och lite lull-lull.

Detta gillar jag så mycket mer än höstfärgerna jag har haft.
(Tyvärr ser de svarta ut på bilderna)






Ljusstaken och bloggpaus i helgen.....tror jag iaf

Livet i byn hade köpte denna underbara ljusstake och jag kunde inte hålla fingrarna i styr och klickade hem den från Par Courrier jag oxå.



Tror jag tar en liten bloggpaus i helgen och kanske inte kommer att kommentera i Era bloggar men läsa dem ska jag väl hinna iaf. Ska jobba ganska långa passa så tiden vill inte räcka till riktigt. Börjar pausen omgående med en skön kväll i soffan och tidigt i säng........

Ha en underbar helg!!!!

Underbara bloggmännsikor

finns det gott om! Här är två av alla mina bloggisar som jag har på min bloggkoll och följer varje dag.



Snälla goa Lisen som skickade mej en penna från Granit, som jag redan använt som ni ser och sen Dahlarna som jag fick en award av igår med helt underbara ord om min blogg (rodnar).





Awarden skickar jag vidare till alla ni andra där ute som förgyller min vardag med härlig inspiration och hjälpsamhet. Ni vet vilka ni är eftersom jag lämnar kommentare hos Er!!!!    Kram till Er alla!!


Ljuslykta från Indiska.

När vi hade mor och dottershopping såg jag denna ljuslykta på Indiska, eftersom jag inte hade glasögonen med mej och armarna snart inte räcker till fick Linda tolka vad den kostade (fick även hör lite gliringar om min syn då). Det kallas  åldersförändringar och bara att gilla läget......eller synen. Vänta du Linda din dag kommer oxå.......

Den kostade 199 kr och den gången blev det inget inköp. Men tro inte att den kunde lämna mitt "ha begär" så när jag fick reda på att i Family Livning fanns en rabattkupong på 20 % på ett helt köp, så fick jag eld i baken och köpte den.

Undra hur mycket pengar man lägger på ljus denna årstid? Fast strunt samma måste ju få ha lite mysigt när det är grått och trist ute.

Passade även på att köpa jättefina julstjärnor i papp till dottern. Så nu har hon fått sin beskärda del denna månad. Får väl ta och köpa nåt kul till sonen snart oxå fast han fick oxå en hel del när han flyttade och även efter.

Ibland har Indiska så otroligt mycket fin och så är det just nu......hittade även kuddar men där gick min gräns. (Har faktiskt en sån ibland troet eller ej).

Antar att det är fler än jag som haft/har problem att när man kommenterar ett inlägg så finns inte ens namn sparat längre...............dumma Blogg,se. Så mycket mer jobb!




I mitt kök, hemma på gatan i stan......

har jag tagit bort lysröret över diskbänken. Är visserligen över ett år sedan men tänkte ändå visa hur det ser ut.

Jag köpte belysningen Grundtal på IKEA och en omvandlare på K-rauta så jag kan dimma belysningen. Man kan inte använda sej av vanlig dimmer när det är 12 volt. En dimmer var nödvändig eftersom ljuset var för starkt och jag  hatar stark belysning. Kontakten som jag dimmar med har jag gömt bredvid fläkten.

Eftersom det är lågvolt kan man fixa detta själv smidigt. Lite borrande och kabeldragande men ganska smidigt iaf och ett plus är att du får göra detta själv.......inte behöver anlita elektriker vilket jag hade behövt att göra om det skulle vara
starkström.

Är  supernöjd med min belysning för lysrör gör mej inte glad!!!

Ett ganska lite trist inlägg men så får det bli idag......det händer ju inte så mycket här just nu.
Ska ta tag i lite saker som jag har på G men det är bara småprojekt.....

Nja!!  Har lite funderingar kring mina bänkskivor och köksbord, får se hur det går att lösa, ska kolla med experter innan jag går igång....hoppas mina funderingar går att genomföra.







Omvandlaren som ligger i ett köksskåp.

 


Yankee Candle med doft av jul......

Nu har jag inhandlat mina första Yankee Candle ljus och det fick bli med dofter av jul.

Kan verkligen rekommendera Gingerbread, luktar pepparkakor, perfekt för mej som inte gillar att äta pepparkakor men älskar doften.

Det första jag köpte är redan uppeldat så häromdagen inhandlades två till. Ett Gingergbread och Mulled Wine.

Jag passade på, för det var 25%.på dessa två dofter.

Nästa gång ska jag köpa ett stort ett.........av någon annan doft. Finns ju en uppsjö så att bestämma sej är inte lätt.

Har köpt dem i en affär som heter Anna K som har ett enormt sortiment.

Annars händer inte ett dugg här hemma just nu, på gott och ont. Skönt med en liten paus fast det kryper rätt bra i fixar-Mari.




Nu ska det baske mej tävlas.......

så det står härliga till! Har varit så lat att jag inte ens orkat vara med i några tävlingar på länge, katastrof!
Men nu är jag med och tävlar hos Johanna med bloggen Inredning & pyssel
Klicka på länken så kommer du direkt till tävlingen.

Jag önskar mej själv lycka till!!!



Bilden lånad med tillåtelse av Johanna.

Den andra Villagestolens plats.

Nu har även den andra stolen från Village fått sin plats. Hade ju hörnan där datorn stod förrut och den var i princip tom så stolen har fått sin plats där, så länge iaf. Får se om jag trivs med att ha den där eller om jag ska sälja den. Det får tiden utvisa.
Sonen har varit in på min blogg och helt plötsligt har jag fått en spekulant på stolen, han skulle mäta om han kunde ha den i hallen. Fast nu vet jag inte om jag vill bli av med den...........







Här har ni dotterns lägenhet.....Bara att kliva in!

Nu har jag varit och satt upp gardinen i Linda lägenhet och sen åt vi en underbart god sallad efter det hårda jobbet.....

Visst fattas det en del saker ännu men nu får hon hålla i pengarna när framtiden är så oviss men tycker hon fått ihop det bra med små medel. En stor spegel vet jag att hon vill köpa för den som står på byrån är bara provisiorisk. Tomten har kanske en på lager??

En verkligt speciell lägenhet måste jag få säga, men jättemysig.

Adventsljusstaken i zink jag köpte till henne på Indiska






Undrar vem som varit på Village och köpt servettstället??




Utsikt från köksdelen: Kunde inte fota själva köksdelen för det var lite väl mycket disk efter gårdagen.
Hon försökte få mej att diska medans hon hämtade salladen men där går min gräns........
Jag betalade salladen då ska jag väl inte diska?? Fast jag vet hon sa det med glimten i ögat men försöka går ju alltid.



Åh! Mitt bord! Vill ha hem det nu, men lär stanna ett tag till hos Linda. Kanske inte är nåt kvar av det när jag väl ska hämta det.





Tillfällig sminkhörna?



Tyget från Village och en snygg bil utanför......



Har undrat varför hon inte har sängen i mitten men hon är rädd för att trilla ur då säger hon, fasen den är ju 120 cm bred inte trillar hon ur......eller?
En sänglampa ska inhandlas begriper inte hur hon ser nåt alls med bara fönsterlampan, fast hon är ju ung.....

Nya kuddar kommer nog snart!



Glömde fota hallen men den är bara lååååååååååååång och badrummet är ingen vacker syn, tro mej.

Lite uppåt väggar..........

Nu har jag äntligen fått upp lite på väggarna i dator/syrummet.

Har satt upp tavelisterna och lite plock på dem, tröskverket till klocka får stå där så länge men ska ta bort batteriet för den låter nåt enormt och jag vänjer mej aldrig.

Lite Cult-ljusstakar som låg nerpackade fick plats....................och givetvis &-tecknet som jag verkligen tycker pryder sin plats.

Ska handla lite nytt till skrivbordet framöver i form av förvaring.


Gjorde som många andra, en tavla av tapetprover från Måleributiken och satte över bänken.





Nya ljusstakar i samma serie som de på bänken har inköpts sedan bilden togs.


Mor och dottershopping.........och tråkiga nyheter.

Som jag skrev i ett tidigare inlägg tog mor och dotter en sväng på stan och besökte Village, Indiska och EKO och intog givetvis en mysig fika.

Lite shopping förde detta givetvis med sej i form av gardintyg, adventsljusstake och lite annat smått och gott.

Ska fota adventsljusstaken i zink och hennes hem snart ,men igår var ingen rolig dag för hon fick besked klockan 17 att hon bara får jobba kvar 5 dagar till på Montico bemanning, stationerad på Husqvarna Symaskiner, detta var vänta iofs och vi har tackat för varje dag som hon inte fått nåt besked men nu kom det, så det mycket tårar igår. Hon får betalt av Montico t.om den 20 tror jag det var. Hon skulle jobbat annars till den 19 december.

Hon har stormtrivts och sen är det ju det här med lägenheten. Fast jag sa att det får ordna sej, får väl gå och tigga pengar till hyra som många andra gör i dessa tider som inte fått ihop nån A-kassa ännu. Inget kul men så är det ju idag.....tyvärr.
Hon är redan igång och letar jobb fast det är ju så jäkla tufft nu, det varslas ju varje dag.

Flytta hem igen finns varken i hennes eller min värld..........

Förresten köpte jag en omgång siffror till adventsljus på Village i måndags men dottern ville inte ha dem (konstig den dottern ibland) så är det någon som är intresserad kan jag skicka dem omg, vita är dom och kostar 25 kr + 5,50 i porto. Först till kvarn..................

Här är tyget från Village som blev en gardin i går till dotterns sovrum:



Mina nya glöggmuggar från EKO 29 kr för alla fyra och lite glögg av årets smak givetvis.
Jättesöta muggar med gullig text.
Köpte gummigrytlappar på Village i måndags, superläckra.


Villagestolen på plats, en av dem iaf....

Så har nu en av de två stolarna från Village fått sin plats i mitt sovrum, den andra erbjöd jag dottern men hon gillade dem inte, Konstig smak hon har tycker jag, men mina ljuskronor på toan sucktar hon minsann efter.....får se om jag lånar ut dem ett tag. Kan ju hitta på nåt annat där inne.

Nä, ibland har vi lika smak och ibland helt olika fast det är ju rätt bra. I går eftermiddag tog vi en tur på stan och besökte Village och Indiska samt EKO. Lite småpåsar kom vi hem med, dottern fick en underbar adventsljusstake i zink från Indiska av mej och sen köpte hon tyg på Village till gardiner i sovrummet, själv köpte jag bara några småsaker på EKO.
Måste fota ljusstaken för den var så underbar......vi tog den sista med dekorationen och allt. Bilder utlovas snart....

Så här står jag nu med en stol över men tror jag vet vart den får stå framöver. Måste bara bereda plats, för strykbrädan står där nu med en del gardintyger på. Ska ta tag i projekt gardiner åt mej och dottern i morgon förmiddag för jag jobbar kväll, perfekt morgonpyssel.

Som ni ser har jag inte fått upp en sak på väggarna i sovrummet ännu och det beror på att jag inte vet vad jag vill ha. Just nu känns det rätt bra som det är faktiskt, men nåt uppåtväggarna ska det väl bli framöver.

Jaja. så här blev  det iaf i mitt sovrum:




Jag var och köpte ett gäng stolar...........

skitbilligt rent ut sagt, fick ge 500 kr för de fyra vita stolarna från MIO som kostar 599 kr/st (tror det var nåt sånt) och stolarna/fåtöljerna från Village gav jag 600 kr för bägge två. En ska stå i sovrummet och den andra ska ev. dottern få om hon gillar den. Blocket är superbra!!!

Jag är helt lyrisk........blev så glad att han hade kvar stolarna/fåtöljerna från Village oxå för jag har grunnat på dem hela dagen och inte riktigt kunna släppa dem. Det var en tjej som skulle mäta och ev återkomma men han hade inte hört nåt så jag fick med mej dem hem. JIPPI!!!!

Tänk så mycket det kan gå in i en liten CLIO................lika förvånad varje gång.

Jag har lånat min sons kamera en Canon Eos 400 och testar att ta lite bilder med.

Så här blev det:



Före:



Stolar/fåtöljer från Village:




Snart ska jag iväg och hämta mitt Blocketfynd....

Jag har fyndat på Blocket idag och snart ska jag åka och hämta fyndet. Ska bli spännande att se om det är fint.
Blir lika intressant som vanlig om det går in i mitt jättebil modell Clio fast det tror jag nog.

Priset var kanon iaf, messade säljare redan kvart över 6 i morse och skrev att jag köper det av dej direkt, inget tjafs här inte, sen ringde han upp vid halv 8 och sen var det klart.

Nyfikna???? Det är jag faktiskt oxå så det står härlig till men ni får hålla Er till tåls ett par timmar till eller tills i morgon......




Annars en trist dag................... Har mest legat i sängen idag med en dunderhuvudvärk tror det är en liten bacill på G igen men hoppas det bara lura mej denna gången.....eller att jag kan lura den.

Även toan måste ju ha lite ljusmys!!

Fixade ihop ett lite ljusarrangemang på toan nu i morse. Synd att låta de fina kronorna stå i skåpet men har ingen plats där jag vill ha dem just nu så det fick bli ett toabesök för dem ihop med stenarna från Åhléns.

Lite doftljus är ingen nackdel på en toa.......

Skulle vara ledig idag men det verkar som att det går åt skogen med det..........många sjuka överallt.

Ha en bra dag, snart ska jag bort på stan en snabbis.........Village väntar på mej!!


Jag sågade, jag borrade, jag byggde en ram....

och slutresultatet blev en ny tygtavla. I fredagskväll snickrade jag ihop ramen och igår blev tavlan färdig. Tyget köpte jag för presentkortet jag fick av mina barn när jag fyllde år, så det har legat länge i skåpet för att vara mej.

Tavlan blev rätt rejäl, den är 130*90.

Hade lite reglar över men fick köpa till en bit för att det skulle räcka, gott att bli av med spillet så det slipper samlas på vinden. Inte världen lättast att få ramen helt rak så lite sne är den allt men det får duga..........alltid retar det någon (min dotter t.ex).

Var så inne i att fixa tavlan att jag glömde fota själva ramen innan den blev klädd. Hittade ett vitt tyg i skåpet som jag först klädde ramen med och sen på med trädtyget. KLART!!

Nu funderar jag på att önska mej ett laserpass i julklapp för jag har inget ögonmått, det säger iaf min dotter (håller med  till en viss del). En ny borrmaskin/skruvidragare skulle sitta fint oxå. Tråkiga julklappar tycker en del, men för mej är det perfekta klappar.
 





Dessa tavlorna hade jag innan på väggen med tyg från Marimekko. Bilden är tagen tidigt i våras.
Lite andra kuddar har löst av varandra under tidens gång.......


RSS 2.0