Så var det dax!!!

Helt plötsligt så kom dagen med stor F = Flytt. Vi har i eftermiddag kört alla kartonger fast det är rätt mycket kvar på vinden ännu. Tog nyss en raid dit upp och kom ner fullpackad med saker, men nu börjar jag kunna se vad som finns där upp iaf.

Emelie har varit diskmaskin och Linda har packat upp och jag har glidit runt................nä jag har oxå packat upp och fixat

I morgon kommer Dick o hans kompis Oskar med släp och kör säng och lite andra möbler samt tar med lillasyster till IKEA så hon får köpa sin efterlängtade soffa och byrå. Har oxå fyndat ett bord på Blocket som ska hämtas i morgon kväll.

Killarna ville ha en riktigt fest med snygga brudar som tack för hjälpen, jajamen sa Linda det ordnar jag.

Lägenheten är jättemysig och har lite speciell planlösning om man säger så.

Utanför sitt sovrum har hon en utplats.

Linda och Emelie, inte ser de så ledsna ut precis!




Underbara fönster!! Tack och lov så räcker gardiner som är 250 cm långa precis



Vardagrum och kök i ett



Långa hallen




Sovrum




Lägger upp mer bilder när allt börjar bli klart.

Hallelujha!!!! Vilken röst tjejen har.

Slötittade på sommarkrysset i kväll och hörde Mollys Sandén framföra Hallelujah och fick ståpäls.
Vilken pipa tjejen har!!!!!!!


Jag har shoppat.............lite till mej själv

Man kan ju inte bara köpa en massa till hemmet man måste ju ha lite att ha på sej oxå så detta har jag handlat:

Kofta från Åhléns, väska från Esprit och stövlar från Vagabond. Mitt favoritmärke vad det gäller skor och stövlar.
Sen har det åkt med ett par kjolar från Lindex och en tunika från Vero Moda, så nu är hösten budget för kläder överskriden med råge.






Hjälp! Jag får ju plats över hemma.

Funderar på vad jag ska i min datahörna när datorn flyttar in mitt gamla sovrum.

Ibland skulle jag vilja ha en go fåtölj så det blir som en läshörna men ibland vill jag inte ha nåt utan bara ha en massa utrymme över. Tror det blir det sist nämnda men vi får se. Ska iaf köpa denna lampan från IKEA har jag bestämt och sen får vi se........................

Sideboardet ska iaf målas, bära eller brista. Bra att ha lite höstprojekt framför sej, kan ju inte sitta med armarna i kors som jag gjort nu, det är jag för rastlös för.

A6 trippen igår gav inte så mycket, pep inte ens in på IKEA utan hamnade på Åhléns och IEMS men kom ut tomhänt så när som på en underbara kofta från Åhlens. Sen gick jag in till affären som har en grön skylt och handlade lite drickbart.
Får ta IKEA en annan dag, man ju bara 5 minuters biltur dit. Ja jag tar bilen man vet ju aldrig vad man hittar.


Låt det bli måndag snart........

I dag är jag ledig och vet inte vad jag ska hitta på riktigt. Man saknar ju svängrum här hemma nu, snubblar över kartonger och annat. Var uppe vinden och försökte röja lite igår men insåg att det är lite för tidigt ännu,så jag släpade bara med mej ytterligare kartonger ner som tillhör Linda.

Städade badrummet igår kväll vid 22-tiden i brist på annan sysselsättning. RASTLÖS ? JAG ? Nä, inte alls........

Linda är lika rastlös hon och vi går och gnatar på varandra som ett gammalt gift par. Men jag vet det blir bättre om några dagar. Hon hoppas få komma in i lägenheten på söndagkväll och det hoppas jag med. Vi kan ju köra kartonger och annan bråte.

Ska ta mej en sväng till A6 tror jag för att komma hemifrån lite. IKEA får nog ett besök då. Skulle behöva en ny badrumsmatta och titta på ett litet skåp att ha på golvet i badrummet. Har nu ett Vättern Högskåp men det ska Linda  ta med sej. För mej räcker ett litet ett så gott så.

Blir nog den här som heter TOFTBO och har Latex på baksidan så att mattan ligger stadigt på plats.
Hatar badrumsmattor som far omkring.



Bild: IKEA



Vilket trist inlägg, jag ryser nästan själv.........................

Förresten så vankas det kräftskiva på gården i kväll så nåt har jag att se fram emot. Svenska kräftor går ju inte av för hackor men de har sitt pris.


En del av vardagrummet i kaos!

OJ ! Vad jag trivs i mitt hem just nu, fördelen är att man slipper städa i någon större bemärkelse.

Vi kom på att det är bättre att bära ner kartongerna för annars kommer man ju inte åt på vinden, fanns ju inte ens en gång att ta sej fram på. Så när jag jobbat klart igår såg det ut så här när jag kom hem och än är inte allt nerburet.

Kartongerna fungerar mycket bra som inskyddssyn måste jag få påpeka fast inget vackert sånt. Jag kan rekommendera det som är bra mycket vackrare men kanske inte så effektivt.






Fick mej en känga av Linda att jag har lite väl mycket kuddar och lampor där upp, konstigt för man kan ju inte få för mycket kuddar och lampor eller hur var det med den saken?


Morgonstund har guld.........................

Nu är det så här att jag vaknade vid lite innan 4 i morse som vanligt och tur att man har dator och bloggar att läsa annars blev det för ledsamt. Brukar även passa på att fixa ett inlägg om jag har lust vid den tiden.

Jaha, men inte fasen fungerade bloggen vid den tiden i morse. Gjorde ett inlägg och sparade men nu är det borta.

Fick ERROR och kunde heller inte kommentera nåt heller.

Jag har ju inte så mycket att visa nuförtiden för här råder flyttfeber och i kväll ska vi ta oss an vinden, det ni blir nåt att bita i. Ni har ju sett hur det ser ut där.

En ny plastmatta har iaf fått flytta in i mitt kök alltid nåt.

Ja, jag vet att symaskinen står på golvet men ska ta tag i det och sy sista kudden, tur man inte är leverantör när det gäller kuddar för då hade jag haft många arga kunder.

Fasen det går ju på ett nafs men kommer inte till skott.
Skyller på att jag jobbat hela helgen, hoppas ursäkten godtages?


Lite nytt från Bolagret

Brukar kika in hos Bolagret ibland men är fortfarande "skadad" av det som hände min lampa, så beställa därifrån får vara, men en liten tripp dit skulle vara kul att ta. Kanske dottern vill följa med när hon installerat sej och hon ser vad som fattas i nya lägenheten.

Fast jag måste påpeka att tjejen på Bolagret som hjälpte mej till slut var helt underbar. Hon fixade återbetalning och allt annat smidigt och snabbt och så fick jag ju ett presentkort på hela 100 kr för allt besvär, hum. Hade gärna tagit en hundralapp till för det var faktiskt mycket besvär innan allt var löst.  Man är väl inte Smålänning för inte!!!
Älskar oxå att pruta men mest för skojs skull och det brukar gå hem faktiskt.

Hittade detta bland deras nyheter:

Raffig diskhandske 55 kr
Bordslampan Malta 255 kr
Klädhängare 699 kr
Stol 249 kr
Pall 199 kr




Eget collage med bilder från Bolagret.

Sen vet ni ju att jag är ingen hejare på Photoshop och absolut inte nu när jag inte använt det på länge.
Måste locka hit sonen igen så han får ta en snabb-lektion med tröga morsan. Kanske lite Lax och Potatis går att muta med?

Utmärkelser x 2 så attans kul!!!

Som jag skrev igår hade jag fått utmärkelser från två av mina många favoritbloggare som jag håller stenhård koll på genom bloggkoll. Halleluja för BLOGGKOLL!!! Utan den vore bloggandet inte lätt!!!

Det är
Dahlarna vars blogg jag bara inte kan slita mej ifrån, trevlig bloggare som alltid lämnar fina kommentarer, visar fina bilder, recept, inspirationsbilder, heminredning och en massa annat gillar denna blogg x-tra mycket för det är inte bara heminredning som gäller där.

Nästa fick jag av
Pyssla och syssla som skriver så mysigt och roligt och pysslar och står i.

Nu är det så att jag oxå ska skicka detta vidare till andra bloggare så jag har valt

Martina med bloggen
Skepparegatan med sin underbara blogg om heminredning och mer därtill, finns alltid nåt häftigt att läsa, flitig att lämna kommentarer är denna unga dam oxå.

Madde med bloggen
Älskade hem, denna veliga kvinna med sitt ständig inredningsdilemma ( du är så skön), får alltid roliga kommentarer och vi skämtar friskt med varandra. Go Girl!!!

Livet i byn som ständigt låter oss ta del av underbara läskande recept (sväller av att bara läsa dem) och inredning och lite av varje och som alltid lämna en kommentar.

Ann med bloggen
vardagiparadiset  som låter oss ta del av sitt liv nere i Thailand, börjar nog få lite hemlängtan till nya bostaden som ska fixas och som alltid lämnar roliga kommentarer.

Fröken fräken med bloggen 
tusenideer är nog den påhittigast människan jag vet. Ständigt på gång och hon skriver på ett härligt och rappt sätt.

Mirkajohanna med bloggen
Mirkajohanna som bor näst gårds mej mej, ung tjej som skrivet om inredning och sitt liv som ung mamma och ett frö till på väg.

Sandra med bloggen
hemochinredning som nu är i flyttar-tagen och som alltid fyndar på IKEA så man blir grön av avund.

Givetvis vill jag ge detta till alla bloggar som jag läser, så ni som inte finns med misströsta inte för jag gillar Era bloggar lika mycket annars hade jag inte läst dem och lämnat kommentarer.


Reglerna är följande, fast man behöver inte följa den slaviskt givetvis:

Det här är reglerna för utmärkelsen:
1. The winner can put the logo on her blog.
2. Link the person you received your award from.
3. Nominate at least 7 other blogs.
4. Put links of those blogs on yours.
5. Leave a message on the blogs of the girls you've nominated





Tackar ödmjukast för utmärkelserna jag fått!!

Tack snälla för utmärkelserna jag fått av två bloggare jag återkommer i morgon med fortsättningen..............
Blev lite stressigt nu. Satt och pratade med min kära kusin Helena och råkade trycka på publicera fast jag inte skulle publicera förrän i morgon.

Attas oxå! Jag som är kvinna och inte kan göra två saker samtidigt, jag skämsmen bara lite.

En så rolig Blocket-annons ang heminredning

Fick denna länken av granne och tänkte då på oss som gillar inredning men speciellt dem som har en karl som är måttligt road.

http://www.blocket.se/vi/17507094.htm?ca=23_3_s

Den är så klockren.

Vill ni inte länka har jag lånat texten från hans annons här:

Frun ska göra om i sovrummet IGEN eftersom sängramen inte passar in längre. Den är klädd i vitt tyg, kommer från Ikea och den samlar en massa damm och katthår efter våra två katter. (Jag påpekade detta vid inköp, men vad vet jag om inredning.) Efter en tvätt av tygeländet runt stommen så krympte det och man får ta i så man får skitsmak i munnen för att det ska passa. (Och det gör det ej ändå) Man kan stå ut med det tycker jag, men igen, vad vet jag?????? Nu ska eländet ut (sängramen alltså, inte frun) och jag kan tänka mig att skänka bort eländet (igen, sängramen inte frun) Det är bara ramen som ska ut, ej skjutbanorna (madrasserna).Allt tyg är nytvättat. Eller bytes mot något kul. (OBS Ingen fru. DET RÄCKER MED DEN JAG HAR)

Oj! Så billiga stolar!!

En Linda ringde hem och var i extas igår och berättade att hon köpt 4 stolar av en kompis som köpt dem på MIO för ca: 395 kr/st och hon fick köpa dem för 100 kr/st.

400 kr för fyra stolar är ju kalas och de är i jättefint skick och verkar vara ganska stabila mot dem jag tittade på hos DUKA.

Trångt har vi innan men nu börjar det bli supertrångt. Så riktig städning är bara att lägga ner men jag blundar för dammråttorna och låter dem leva ett tag till.

Vi håller på att få ordning på alla papper till ALFA kassan så hon ev. får lite pengar så långt tillbaka som i början av Maj. Hon har ju arbetat som timvikare och vissa veckor har det inte blivit några timmar alls.

Mycket papper som kommer i retur men nu verkar det som vi ha koll på läget. Nu återstår bara att se om det blir beviljat. Det papperslösa samhället, hummmm. Pengar behövs ju när man ska flytta, så jag håller tummarna.

Skönt att hon har jobb nu och tjänar mer än mamma men jag är ju kommun-anställd så det flesta tjänar väl mer än oss.


Jag har köpt tapeter, vill sätta igång nu!!!

Gud vad jag är rastlös, inget att pyssla med just nu. Jag bara går i väntans tider....................

I går gav jag mej ut på tapetjakt och for omkring överallt. På Colorama hittade jag en tapet som föll mej i smaken och när jag frågade vad den kostade sa mannen att det var 50% på den. Blev nog som en fågelholk i ansiktet, kan man verkligen ha sån tur? Jodå, bara 150 kr rullen så det blev 3 rullar och bara 450 kr. Skönt att göra lite "klipp" ibland.
Gillar den för den är ganska diskret men ändå mönstrad, ska ha den som fondvägg. Nu kan jag ha både mitt bruna och helt nya svarta överkast och kuddar i alla möjliga färger.

Så nu vill jag komma till skott genast men får sitta på händerna i två veckor till, hemska tanke.


Kaos, men jag lovar bättring snart

Här kommer bilder från vårt vindsutrymme som är belamrat med Lindas "flyttahemifrån" saker och en massa annat.

Ska bli skönt att tömma hennes saker och organisera lite, jag ska även stå på loppis i oktober. Planerade in det så för att annars är väl risken stor att saker som Linda ev. vill ha åker med.

Köpte lagerhyllor i höstas men inte 17 hjälpte det, hittar inget ändå men det är väl förståligt bland alla kartonger och kassar. Brukar definitiv inte ha det så här, jag hatar min vind just nu. Det kliar i fingarna på mej att få riva igång och organiserar allt som blir kvar. 

En rastlös själ jag är............................


Min fåtölj!!!!!!!!!!!! Snart får den komma ner, yes!!!



Kudddar och kuddar och kuddar!!






Jag har köpt lite L O V E

Nu har även jag köpte bokstäverna LOVE från Village.

Ska ha dem i mitt "nya" sovrum sen och tror de ska bli gråa, kanske vita, kanske svart eller kanske ?????????

Vita skulle komma in vecka 38 men vem orkar vänta....................om man ändå kanske inte ska ha vita.



Min nya taklampa IKEA PS

Äntligen tog jag mej i kragen och köpte lampan jag tittat på ett tag nu. Trodde den skulle bli på tok för stor iofs hade det inte gjort nåt om den varit lite mindre i diameter men jag tycker den funkar iaf. Gillar den skarp och sen fick jag 100 kr i family-rabatt om man handlade för över 500 kr så jag handlade lite till fast det var till dottern.
Nu ska jag bara köpa sladd och koppla in den ordentligt, det får bli i morgon.

Ska bara tala om att idag var bordet väldigt högt och vingligt kan inte förstå detta. Aha, just det, vi grillade och och drack lite gott igår kväll i trädgården. Vem vet när det blir nästa gång så bäst att passa på.

Gjorde även lite andra inköp på A6 igår men det återkommer jag till.





Jag har den nya IKEA-katalogen!!!!

Nu är min fredagkväll räddad av en IKEA-katalog, vilken lycka!!!

Nu ska jag luta mej tillbaka och bara njuta.............................






Det blev lite kuddar så länge.......................

Kom inte iväg igår pga. trötthet men idag passade jag på att ta en sväng på A6 eftersom jag ändå var där upp för att fixa nytt körkort. (Inga stolar ännu men det kommer jag lovar.)

Två stycken köpte jag på Hemtex och tyg till den tredje hittade jag på Åhlens och nästan exakt samma färg som den mindre enfärgade.

Inte illa att Mari tog fram symaskinen men va 17 det tar ju inte ens 10 minuter att sy en egen kudde så nu hoppas jag
att jag fortsätter med detta. Har ju innekuddar i överflöd.

Såg att Village hade ungefär dessa färger på sina kuddar i det nya sortiment och gillade den skarpt.




Ska göra ett försök................

idag att komma iväg och köpa stolarna, har varit halvliggande ett par dagar nu men börjar bli piggare. Ner med ett par av de obligatoriska Alvedonen sen kanske jag orkar.

Ska vara hemma idag med från jobbet iaf men hoppas vara tillbax i morgon. Dottern är ledig ska se om hon kan följa med och hjälpa till när hon skrivit sitt anställningsbevis osv.

Stolarna som inte lämnar mej ifred, här kommer en repris:

Nu har de sänkt priset lite på Mio och de kostar 2500 kr för fyra. Bara en sänkning med 200 kr men det är ju en tapetrulle


Det lixom tryter............

Just nu är det stiltje på blogg-fronten, det händer inte ett skit här hemma rent ut sagt.

Varför?? Jo, jag laddar inför dotterns flytt och då har jag mycket som ska fixas så jag spar både energi och pengar nu
.

Men inte ska jag sitta med armarna i kors tills den sista augusti men just nu känns det som det är välbehövligt.



Ska njuta av sommaren som är kvar....................................

Japp! Det var värt att bli väckt för........

Nu har jag precis varit och hämta mina Filippa K muggar hos mamma.

8 stycken blev det. Köpta på Höganäs outlet, bättre skicka morsan det blir ju så billigt då för mej.

Det var absolut värt att bli väckt för igår efter knappt 4 timmars sömn.


Planering, planering och åter planering.

Nu är det så att jag blev precis väck att min mamma på telefon som är på väg neråt för att besöka Jie och Höganäs och sa att på JIE har de minsann inga Filippa K muggar.................nä, inte JIE väser jag, utan det andra stället Höganäs är det isf. 

Hoppas det var värt att bli väckt för, efter att inte ens fått sovar 4 timmar efter nattens jobb. GRRRRRRRRRRR!

Fast natten har gått så fort för jag har varit hur pigg som helst, fast jag bara sov 4 timmar igår efter det nattpasset, skönt. Inget jobb förrän på måndag eftermiddag nu.

Så nu sitter jag här med en kopp kaffe och är lite yr i mössan och tar en liten bloggstund.

Här planernas det och planeras det och som ni då förstår fick Linda lägenheten.

Hittar en lapp där det står: ATT KÖPA.

Soffa + sofföverdrag = Karlstad

Soffbord tror att hon menar Imfors det runda. Jag vill oxå ha!

Köksbord + stolar = Melltorp och stolar vet jag inte.

Dammsugare men den bjuder jag på. Dick fick en så då ska Linda oxå få en av mej.

Strykjärn och strykbord.

Micro hade hon visst glömt, men det kan man väl sponsra lite på den med.

Hennes tv-bänk får inte plats så den ska jag dela (är byggd av tre fläktskåp från IKEA) och byta skiva på pratade vi om igår.
Hon vill ha en vit toppskiva och hjul, det ordnar morsan......



Vi kommer att ta en sväng till Ullared hade vi tänkt men det blir efter flytten för att komplettera.

Nu är det oxå så att mor och dotter inte har likadan smak fullt ut och det är kanske tur det.
Frågade om hon ville ha ett Babelfat = nej tack, Kakao-plansch = nej tack, blev svaret igen och så sparade jag de pengarna. Vet att Dick vill ha ett Babelfat så han kanske får ett av sin snälla mamma.






Jag smider planer!!!

Såg att den lilla damen vid namn Linda hade varit inne och snokat i min blogg och tackade för sakerna i förra inlägget. Varsågod lilla gumman!!!  Mamma har mer på lager men det kommer jag inte att visa så där fick du tjiiii!
Lite ska vi väl spara??

Vad kul det ska bli att få göra iordning Lindas rum till mitt sovrum och mitt sovrum till arbetsrum. Om allt går vägen förstås och hon får kontraktet.

Funderar lite på tapetval. Tror faktiskt jag ska gå samma väg som de flesta (fast jag stått emot länge) att ha en fondvägg i mitt nya sovrum. Funderar på en riktigt ljus medaljongtapet fast jag gillar ju
IN TRADE:s randiga tapet i grått även medaljontapeten faller mej i smaken. Får ge mej ut på spaning.........





En bredare säng ska införskaffas och ett Kartell hurts till. På vinden ligger ett nytt överkast och väntar.
Måste även fixa en bredare sänggavel men det blir en likadan som innan.

Nuvarande sovrum litet men gulligt och ack så varmt.........................



Vilken tur jag har som även får köpa nya sänglampor utan dåligt samvete då.

Min gråa öronlappsfåtölj ska få flytta ner till mej från vinden äntligen.

Ja, så ser mina planer ut hoppas jag får skrida till verket!

Idag blir det att ta det lugnt för jag ska jobba vaken-natt både i natt och i morgon natt  vilket jag bara gjort en gång innan. Ska till apoteket och köpa öronproppar sen.

Jobbet gick vägen och lägenheten oxå troligtvis

Jodå, jobbet fick Linda och ska skriva anställningsbevis i morgon och lägenhetskontraktet ska skrivas, hoppas det inte stöter på patrull. Det är en underbar liten två här i centala Jönköping som hon ska hyra i andra hand med början på ett år.

Idag när jag kom hem ville hon upp på vinden och gå igenom sina kartonger men jag var för trött för det. Jag tycker att det är bättre hon flyttar först och så kompletterar hon när allt är inplockat i skåpen. Nu kliar det riktigt i fingarna på henne. Ska jag erkänna att jag är lika spänd som henne och skulle oxå kunna ut och stormhandla men det blir gärna lite fel då.  Fast lite har jag redan på G.

Tur man fyndar lite ibland och lägger på lager. Disktrasor behövs alltid, likaså torkhanddukar inhandlat på Dukas sommarea. Detta får följa med henne till lägenheten.


Lite nytt i garderoben satt fint!

Det ju så här i livet att man måste köpa lite kläder ibland och i denna klänning blev det kärlek direkt.

Väntar bara på att få börja använda den, det stod lixom som gjord för MARI på den.

Köpte den på Vero Moda ur höstens nyheter för endast 299 kr vilket är ett riktigt fynd tycker jag iaf.





Blir nog lite affärs-span idag för vädret tillåter ju det. Få se om jag hittar nåt kul.


Lite av varje!

På måndag kommer jag igen hoppas jag. Dagarna har inte räckt till för att blogga, jobbar och solar så mycket jag hinner.
Har lite annat att tänka på just nu också (ler).

Får även reda på måndag kanske två positiva saker som gäller dottern. Jobb och lägenhet. Håller tummarna.
Lägenheten är så mysigt så jag önskar verkligen att det går vägen.

Jobb idag 09,30-21,15 så har jag det.

Har inte tittat på vare sej lampa eller stolar nu men om allt går som det ska tar jag tag i det nästa vecka.

Förresten har jag inte vissat allt jag köpte i Stockholm. På Granit fick klisteretiketterna följa med och på Designhouse "äggklockan", ska bli kul att se om den funkar. Dottern få ta med den är hon flyr hemmet. 


RSS 2.0