En pappelina har flyttat in....

till mej, äntligen. Nu är jag ju så tråkig att jag slog till på modellen Vera som jag gillar skarpt även om den finns i mångas hem. Jag älskar den.....ja, jag gillar plastmattor överlag. Såg att Pappelina hade en cerice.......läckert värre men så var det ju det där med färg.....




Mattan som jag hade i köket, fyndet från Maxi för 149 kr har ist. fått flytta ut i hallen. Skulle ha en helt svart matta i hallen för jag är makalös att springa in med skor på, helst på sommaren men det är tur vi har stora bra tvättmaskiner där jag bor.

Den gamla plastmattan från Rusta hade gjort sitt, var inte längre svart och vit, utan svart och grådassig......gick inte att få den ren tyvärr men så var den väl tvättad 10 ggr minst.

Skoställen jag hade på väggen har jag plockat bort, behövs inte lägre sedan dottern tog med sej sin 100 par skor (nästan till antalet iaf) och flyttade. Har lite annat på G till hallen men det kommer längre fram......byrån bort, tror jag iaf.



Har kollat med "lackeraren" (han som fixade byrån i hallen) om det går att lackera mitt oljade ek-köksbord vitt och det ska visst funka bra fast jag vill egentligen ha det mörkare så jag får se om jag kan få hjälp hos en bra måleributik att hitta en mörkare olja eller bets av något slag.......likadant med bänkskivorna. 

Njaaaaaaaaa! Det var väl att för denna gången! På återseende gott folk!
 

Tävling hos Inspirera mer!!!

Denna tävling hos Inspirera mer vill jag för allt i världen inte missa!!!

Man kan vinna:

Första pris: Ett presentkort på 500 kr hos Designonline!
Andra pris: En marimekkoskål i den nya mindre storleken, i valfri färg.



Designonline har ju så mycket snyggt som jag vill ha så jag önskar mej själv som vanligt LYCKA TILL!


Lite nya fynd igen.....

hittade jag igår hos Eriks-hjälpen och Myrorna.

Har tydligen blivit ett betong-freak för jag kunde inte motstå denna ljusstake för endast 10 kr.
Tror jag ska testa och gjuta lite själv framöver........spännande!



Hittade även denna vas fast den var inte så billig 55 kr, är tydligen en svensk vas och så var den i min favoritfärg.
Passar perfekt till kuddarna i rummet. Den står just nu på brickbordet, får se vart den hamnar.



Jag tragglar på i Photoshop utan att lyckas speciellt bra, vill göra skuggade ramar men får inte till det men söta Syssla har erbjudit sej att hjälpa mej och det tackar man ju inte nej till......vilken uppgift hon tar sej an, om hon bara anar vad hon ger sej in på. Jag önskar henne .

Funderar på att ta en kurs, har sett Högskolan här har och det är Moderskeppet som anordnar den.....söka kan man ju alltid annars finns det väl andra ställen att hitta kurser på. Är förhoppningsvis inte helt obildbar.....

Idag ska jag göra ingenting för jag börjar jobba vid 14,45 så det blir slappardag innan dess. Gött!!

Ha det så bäst alla ni där ute! Kram!

Bytt, bytt kommer......

aldrig igen sägs det ju så fint. Ibland känns det som det stämmer speciellt när dottern "lånar" saker från mej. Men nu har jag tagit revanch. I lördags for jag förbi Linda och kom hem med dessa underbara ljuslyktor i svart och aubergine. Tycker det passar bra ihop med den jag redan har. Modell lite större gör sej fint på bordet......Får se om det hittar hem igen till den rätta ägaren.....tror inte det va?






Vi byter kuddar med varandra vilket är helt perfekt. Fick med ett par grå hem för någon vecka sen och de gör sej fint i sovrummet ihop med de ljunglila.

Funderar bara om min pall har flyttat för gott till Linda, har nog en viss känsla av det.........saknar den faktiskt. Gillar inte att stå på köksstolarna för de är lite vingliga.  Får väl ta ett race upp till IKEA igen och köpa en ny och skicka faktura till den som lånat den.......

Var där i lördags efter jobbet och köpte en klappstol till Linda som fyllde år och hade stol-brist inför sin fest. Hon visste inte att jag var på G med en stol så hon blev något snopen när jag stod där med stolen i famnen och sa: GRATTIS!!!
Lite ljus fick jag med mej oxå......har nog aldrig varit på IKEA utan att få med mej ljus hem, någon annan som har??

(Mina IKEA race 3gears.gif Three gears image by brespusgår inte av för hackor, här pratar vi inte gå och titta i flera timmar utan det tar en 10 minuter sisådär , men så bor jag ju på en armlängds avstånd, nja lite mer är det väl.)

Nu är jag ledig två dagar, hade jag tänkt iaf. behöver ladda lite batterier som gått lite på halva styrkan nu ett par dagar.....får se vad jag hittar på.

Fototriss - Fel sak på fel plats

Lördagkvällen gick inte schlagerfestivalens tecken för mej iaf, är inte så intresserad av den faktiskt. Jag gjorde nyttigare saker för jag satt vid datorn ett par timmar och sorterade och rensade bland mina foton. Så nu är det snyggt och prydligt där ( så länge det nu varar).

Måste ju ha ordning och reda nu så jag hittar bilder om jag ska vara med. Inte alltid jag kommer att hinna med att fota bara för TRISSEN:S skull eftersom jag jobbar helger och så är det denna helg.

Så nu har jag letat i mina mappar och trodde det skulle vara svårt igen men hittade lite foton, inte så underbara och fina foton som en del tar men det är ju det som är kul med det här att det är sån variation. Här är mitt bidrag till Dagens tema i Fototrissen som är FEL SAK PÅ FEL PLATS!




Bosse bildoktorn är iofs ingen sak men han ska ju vara i Tv:rutan och inte Jönköping.....fel klädd för att vara chauför vid en bal dessutom, fast det är ju kläderna vi är vana att se han i. (Men han är lika glad för det)




En stolsdyna i köksfönstret..........varför?? Ja, det funderar min kusin och jag på fortfarande varför hon hade satt den där........................vi klurar vidare och skrattar gott åt den kvällen och natten.



Här fanns det bara fel saker på fel plats innan dottern flyttade, vinden i ett då kaosartat tillstånd.

Sorry! Kommer inte att hinna titta in hos Er under söndagen för det är som sagt var jobb och sen kalas som gäller men håll ut.....................hoppas hinna i kväll.

Ha en härlig söndag alla ni där ute!!


Bordsunderlägg, perfekta som insynsskydd.

Nu har jag satt insynsskydd av bordsunderlägg i köksfönstren oxå (har i datorrummet innnan), inte för att det är någon som springer och kollar in (tror jag iaf inte) men det känns ändå skönt att ha dem och sen gör det ju inget heller att de är snygga.



Det är annat om man kan säga om mina få överlevande växter i fönstren i köket...............har bytt ut många mot "fejk", kan inte begripa vad jag gör, jag som hade så mycket fina gröna växter förr. Behöver de vatten ibland kanske??

Älskar dessa sukkulenter men tydligen är jag inte älskad tillbaka........soptunnan nästa.


(Klickbar bild)

Jag har använt bordsunderlägg från Dixie och de kostar ca: 25 kr st. Har köpt dem i en liten butik här i Jönköping som även har en webbshop som heter Honey I´m HOME.

Jag fäster dem med lite dubbelhäftande tejp mot fönstret och det funkar utmärkt. Så mycket lättare att sätta upp än vanliga insynskydd.

Är så glad att jag har denna sortens fönster så det funkar med underläggen.






Det var allt för idag......ha det så gott!


Grattis Mirkajohanna och resten av familjen!!

Så nu har äntligen MirkaJohanna fått sin lilla Viola.



Vill med detta korta inlägg gratulera hela familjen till nytillskottet.

Lånar hennes bild på nytillskottet och hoppas det är OK Mirka???
Annars få du ta mej i örat......jag lovar att inte skrika så högt.

Se vilka söta kläder den lilla Viola har på sej......
Tänk att lilla Sigrid är stora syster nu......hon som fortfarande inte är ett år, fyller visst det den 24/2.
Så jag skickar även med en stort GRATTIS till Sigrid i förskott.



Bild: Mirkajohanna

Hör av dej när du är piggelin och bebisen lite tåligare så får vi ta en fika på A6........tror du kan vara lite shoppingsugen då eller??

GRATTIS och KRAM ännu en gång!!

Lite secondhand fynd på nya brickbordet.

Fick förra veckan tag i detta brickbord på Village för den lilla summan av 299 kr och det fick genast flytta hem till mej.

Det har i princip stått tomt för jag hade inte en aning om vad jag skulle ha på det men igår på secondhandrundan hittade jag lite ljusstakar som jag tycker passar rätt bra där än så länge, tar väl inte lång tid förrän jag plockat om igen men det är ju så himla kul att flytta runt saker....

Skulle behöva ta en sväng till stora blå/gula varuhuset och köpa lite ljus får se hur det blir med den saken......risken är väl att jag kommer hem med annat som jag inte behöver oxå.........

Gav 25 kr för betongljusstaken och stjärnljusstakarna, som hittat tycker jag.



Så nu står bordet mellan soffan och Villagestolen. Fortfarande gapar väggarna tomma men jag väntar på att få låna borrhammare snart ,så jag får klart någon gång.



Har suttit och fixat med bloggen idag ist. för att pyssla med annat................fick till en header av något slag (lite fix kvar) inte proffsigt precis men övning ger färdighet , har även gjort en ny bakgrund helt själv.......jag vågade!


Gardinbekymmer, usch!

Jaha! Idag skulle det hända så mycket hos Mari och vad hände då?? Nada! Lite svårt att komma igång när man kommer in dimpandes så där vid lite efter 9 på morgonen........

Skulle sätta upp de nya gardinerna i rummet men en längd fick räcka och sen ner med den och upp till Hemtex och lämna tillbaka dem. Färgen gillar jag men passar bättre i sovrummet iaf hos mej. De svarta gardinerna får hänga med än ett tag.

Kuddarna matchar gardiner i sovrummet så de behåller jag samt två av de fyra gardinlängder jag köpte för de kommer jag att sätta upp i sovrummet när jag tröttnat på de blommiga.

Det är som förgjort att komma till start med något här hemma känns det  som. När jag varit på Hemtex åkte jag på secondhandrunda och hittade lite ljusstakar (för det har man ju inga innan, host) och sen åkte Linda, hennes kompis och jag och åt luchbuffé på en Chinarestaurang och det var trevligare än att bråka med gardiner och sånt. 

När jag kom hem kom jag på att jag lovat skicka Krukgubbarna så nu är det gjort oxå, glömde ta ett kort på de två snygga paketen jag gjorde men det kanske vinnarna kan göra? Funktion går före snygghet var det som gällde va?? (Tur ni inte ser hur jag rodnar nu .)

Men jag säger som alla andra dagar: I morgon då ska jag minsann ta tag i allt jag borde fixa........fast det springer ju inte ifrån mej som tur är......och en att "göra lista" har jag inte heller gjort fast jag borde. Var sak har sin tid får väl bli mitt nya motto fast jag gillar det inte egentligen.....

Nu ska jag pyssla lite med mina "nya" ljusstakar och ta lite kort...........sen blir det soffan som gäller.

Ha en bra kväll!!




Sovrumsgardinerna i närbild


Saker jag inte kan vara utan............

när jag ska åka och jobba journatt.

Datorn har blivit min nya följeslagare och givetvis läsglasögonen som alltid sitter på huvet nu förtiden(ålderförändringar heter det så snyggt), neskafe och vanlig kaffe samt lite lektyr ...................och naturligtvis KUDDEN och TANDBORSTEN.

Datorn använder jag bara när jag jobbar journatt och brukaren gått och lagt sej, då brukar jag slå på den en stund ist. för att titta på TV.
 
Mobilen är alltid påslagen för att jag ska kunna bli nådd av både jobbet och mina anhöriga eftersom de aldrig vet vart jag befinner mej. (Har en tyst signal på.)

Många kanske undrar vad jag jobbar med och det kan jag berätta : Jag är undersköterska i kommunens bemanningsenhet och vi rycker in när det är sjukdom eller andra ledigheter.
Vi arbetar inom fys/psy, omsorgen, hemtjänst  mm.
Har svårt att se mej gå omkring på samma ställe vecka in och vecka ut nu när jag fått smak på detta varierande jobb.

Visst saknar man fasta arbetskamrater ibland men du hamnar heller aldrig i några konflikter eller råkar ut för en massa skitsnack som det finns på många ställen.

Tack och lov så har jag alltid blivit bra bemött när jag varit ute och jobbat och sen har jag oxå världens bästa chef. Det är en stor tillgång bara det.

En sak som är superbra oxå är att jag själv lägger mitt schema..............fast det brukar inte hålla så bra iofs. för de ringer ofta och frågar om man kan ändra och visst kan jag oftast det, för det lönar sej i längden för jag får alltid ledigt när jag behöver ändra om själv i schemat, det gäller att vara flexibel.

Vi arbetar på årsarbetstid på gott och ont. Vissa månader går man plus och andra minus, nu försöker jag jobba ihop lite x-tra timmar som är goa att ha i vår när vädret blir fint......för det hoppas vi väl på???

Oj, det blev ett lång och tråkigt inlägg men så är mitt liv till stor del (jobbar heltid).

Nu ska jag iväg om några timmar. Det blir ett helt dygn jag ska jobba,  fast jag får sova tack o lov.

Sen är jag ledig från 9,00 i morgon till torsdag morgon så då ska det fixas här hemma.

Nya gardiner ska upp i rummet och lite annat oxå för den delen som fått stå åt sidan för latmasken ett tag.
Ska göra en lista över allt som ska fixas......brukar funka kanonbra för mej.

Ha en bra dag alla ni där ute!!!



Fototriss triss

Dagens tema i Fototrissen är triss! Det innebär att varje bild ska innehålla antalet TRE av något och trissen ska tydligt framgå i bilden.

Eftersom jag inte har fotat så mycket ute ännu utan mest inne så blev det till att leta i arkiven, trodde det skulle bli svårt men faktiskt fanns det en hel del TRISS.

Funderade först på att gå ut och leta efter något roligare men kylan avskräcker mej vid denna tiden på morgonen.

Jag valde därför ut dessa TRE

Båtar som kölar lite med varann......



Tre söta ljuskronor



Här var det massor av triss:krukor, frukten och ljusen.


Och vinnarna av krukgubbarna är.............

Dahlarna med bloggen Dahlarna samt Therese med bloggen lurans.blogg.se/.

Klockan 20,00 traskade jag och Ylle upp till grannen för att dra vinnarna, grannen och hennes väninna skötte dragningen och Ylle och jag betraktade.....och fotade lite.....

Bägge vinnarna hade länkat och det är därför det står 2 bakom namnet. Printade ut alla som ville vara med och satt och klippte små lappar av dem och de som hade länkat fick oxå en handskriven lapp...................det verkar som det är lönande att länka.......

Grattis tjejer till vinsten och hoppas ni tar väl hand om mina före detta sambos!!!!!!

Det blev ett kortvarigt samboliv men det var ju det som var meningen......så nu är jag nästan singel igen. Nja, har ett antal kvar och de får väl förgylla min vardag.








Här är vi och väntar nu på att få flytta hem till Dahlarna och Therese...... ska bli spännande.


Jag är hundvakt på alla hjärtans dag och hela helgen

för grannen är och lyxar på ett Spa.......fast Ylle och jag har det rätt mysigt faktiskt.

I går promenerade vi bort till Linda och tog en fika och det var ett kärt återseende för bägge.

I morgon eftermiddag får Linda ta över rollen för jag ska jobba.

En slutkört Ylle under min underbara pläd ser ut så här:




Har varit och är så förbaskat trött så bloggandet och kommeterandet har stått åt sidan några dagar.
Får ta nya tag i nästa vecka någon gång...... har ju lite nytt att visa.

Tävling: Vinn finfina saker hos Dahlarna i samarbete med Anna Doll

Grattis Dahlarna till bloggens ett-årsdag.........hoppas det blir många härliga inlägg och goa kommentarer av dej vännen även i framtiden. Jag gillar verkligen din blogg, även fotobloggen följer jag.....

Så var det det där med själva tävlingen.....

Så här skriver Dahlarna i sin blogg: För att fira detta ett-års-jubileum tänker jag ha en fantastiskt fin tävling här på bloggen! Det är Anna Doll som är så otroligt snäll & generös & skänker priserna! Hon har nyligen öppnat en otroligt fin webshop, både med sina egendesignade produkter samt med ett stort utbud med designade produkter till bra priser. Anna Doll finns har även en butik i Söderköping.
 
Vi lottar ut dessa tre produkter:
* Eva Solo karaff
* Valfri Rosti produkt (välj själv vilken färg & vilken vara)
* Lalo armband

Titta in i Anna Dolls webshop för mer information om produkterna.



Wow! Vilkar härliga saker det fanns hos Anna Doll...................fick ett  stort "ha-begär" så här på fredagkvällen!!

Jag önskar mej själv lycka till.........

Tävling hos Livet i byn!!!!

Visst vill jag var med och tävla om den underbara Postern "Glädje i vardagen" från KlevelandOrd som man kan vinna hos Livet i Byn
Antar att det är många med mej som vill..................suck!!!

Tävlingen pågår fram till nästa fredag den 20/2 och avslutas vid midnatt.

Önskar mej själv lyckat till...............

Utmaningen!!! Hoppsan då!!! Vilken bild det bidde!!!

Fick utmaningen av Tomteboanna att gå in i Gå in i mappen "mina bilder"

*Gå till den sjätte mappen & välj den sjätte bilden i den aktuella mappen

*Lägg upp bilden på bloggen & skriv något om bilden

*Utmana sex personer & tala om för dem att de är utmanade.

Ja, vad säger man, tror jag låter bilden tala eller? Tomten  himself eller?

Nä, det är släktingens son som älskar att spexa lite.........i den killens närhet har man aldrig tråkigt kan jag lova.

Tyvärr var jag inte med när detta hände utan fick bilden av en släkting och den råkade hamna i just den mappen som heter diverse hos mej och vara den sjätte bilden......en fest utan denna man är ingen fest kan jag lova. Många fick sej ett gott skratt iaf.....och en oförglömlig julafton. Attans att jag missade detta.

Vet att frugan hans läser min blogg ibland.......av hänsyn till henne (hon är nog härdad iofs) har jag döljt hans ansikte.

Den här utmaningen har cirkulerat nu ett tag så den som känner sej manad kan väl hänga på....
Se så galet det kan gå ibland när man ska bara ta en bild så där.


Ha en bra dag!!



Utlottning av krukgubbar på min bloggs 1-årsdag!!!!

Idag är det 1 år sedan jag började blogga. Började lite tafatt att göra inlägg, hade inte så mycket pejl på vad jag skulle blogga om egentligen men hittade snart min grej och det är heminredning i alla möjliga former men även lite annat smått och gott smyger sej in. Vill inte ha en helt ren inredningsblogg utan blanda lite.

Nu tycker jag vi firar det med att jag lottar ut två krukgubbar som jag köpte på Hem och Hobby i Hjo. Hade det i baktanke när jag köpte så många "gubbar".

Vet att många tycker dom är gullig och kan vara svåra att få tag i, så här har ni chansen.

Alltså två stycken har chansen att vinna varsin och växten igår givetvis. Har du tur kanske du vinner bägge.


Skriv en kommentar om du vill vara med och länkar du i ett inlägg (skriv det i kommentaren isf) har du två vinsterchanser, bra va?

Alla, stora som små, med eller utan blogg är välkomna.
Glöm inte lämna din mailadress så jag kan nå dej om du vinner.

Förresten så slutar tävlingen/utloggningen på lördag den 14 februari på Alla Hjärtans Dag det är väl helt perfekt?

Tillägg: Tävlingen avslutas kl 20 i kväll!!!

Lyckat till nu alla ni där ute!


Lite sovrumsnytt från Village och Hemtex

Var en snabbis på stan häromdagen och inhandlade denna mysiga ljuslykta på Village. Den ger ett sånt härligt sken i sovrumsfönstret som äntligen har fått nya gardiner, det är blommor på dem........................är lite chockad själv faktiskt.
Fast va fasen, lite nytt måste man ju våga testa.....

Lite halvsöta så där och kanske inte helt min stil men känner att jag kommer att gilla dem mer och mer (tror jag iaf). De gamla panelerna jag hade innan, köpte jag när jag flyttade hit för snart 3 år sedan så det var dax nu för lite nytt.

Hoppas de hänger ut sej lite med tiden.........och sen har jag ju infört lampförbud, men en ny skärm till fönsterlampan skulle jag vilja ha. Det kan ju inte räknas för det är ju inte en hel lampa utan bara en skärm. Fyndade foten på Åhléns rea för 99 kr tror jag det var.

Funderar på några nya kuddfodral men har inte hittat färgen jag vill ha och köpa hela kuddar är inte aktuellt för jag blir överfallen när jag öppnar garderoben av alla kuddar.

Fick med mej två från dottern häromdagen oxå eftersom hon fick två nya av mej på Rusta, jag lär upp henne bra tycker jag för hon börjar bli lite "kuddoman" hon med......
Jättegulliga kuddar i flecce.

Fick frågor om doftsaken från Yankee Candle att sätta i väggen, en sån adapter håller i cirka 3-4 veckor, man kan välja om man vill ha den stängd, halvöppen eller helöppen. Det följer en adapter och sen ligger de i två-pack.
Köpte faktiskt den på Plantagen som fått hem en hel del YC men min favoritaffär är Anna-K som har precis varenda doft att köpa. Ja, det var lite info om det oxå.......

Ha en bra dag!!





Taget utan blixt, experimenterar lite. Tycker bilden blev bättre än den under som är tagen med blixt.
Den blev så himla ljus och jag är ju inget proffs på varken kameran eller Photoshop ännu så jag kan inte mixtra en massa.








Fototriss DOFT/LUKT

Tänkte ge mej ut på okänd mark och vara med i fototriss, testa iaf.

Det tema som gäller för denna vecka är DOFT/LUKT och så här på morgonkvisten är det ända jag kan komma på är att fota lite Yankee Candle som finns hos mej i olika skepnader. Fast nu när jag sitter här och funderar så kommer jag på lite andra saker man kunde fotat men dessa får duga för denna gången.

Bilderna är väl inte de bästa men vad kan man räkna med när man fotograferar kl 5 på morgonen.

Först ut är den underbara doften Clean Cotton i två olika varianter
Doftar ren tvätt som hängt ute......






Och sist ut är juldoften Gingerbread som helt klart var min julfavorit.......


Det målas på..........

Idag har jag varit hos Linda och målat, ska jag vara ärlig så har jag inte målat så mycket utan mer stått och tittat på och varit arbetsledare och det är ju inte helt fel det heller.

Vi hjälptes åt att maskera och sen målade jag lite på en vägg sen tog Linda över totalt.

Färgen köpte hon på Rusta och den skulle i princip vara stänkfri. Har aldrig varit med om en väggfärg som stänkt så mycket som denna, man får vad man betalar för brukar jag säga. Själv använde jag Nordsjö väggfärg och den stänkte minsann inget men så var den bra mycket tjockare oxå.

Redan efter en stykning kunde man se hur ljus hennes annars rätt mörka hall kommer att bli.

Att man kan se så glad ut när man målar är för mej ett under......................jag brukar ha mungiporna åt andra hållet.






Dotterns fixar lite hon med minsann!

I morgon ska jag till dottern och måla väggar eller rättare sagt vi ska måla väggar, spacklat har hon gjort själv.

Är allt lite eller rättare sagt jättestolt över henne
, äpplet faller inte långt från.............. fast så här ser inte jag ut om händerna när jag spacklat. 

(Vi trodde vi skulle kunna målat idag när jag slutade jobba men spacklet hade inte torkat.)

Hon är faktiskt riktigt duktig på det mesta hemma hos sej nu, borrmaskinen lånas flitigt och det fixas och donas. Mamma sträcker på hela sin 165 cm.

Stackarn har ju bott med mej i över 20 år och fått stått ut med mina projekt hela tiden, tänkte att antingen blir hon immun eller så blir hon som jag........lutar lite åt det sista känns det som.


Fem spakelfyllda små fingrar. Gulligt!!!




Det våras i trädgården, trodde jag ja!

Var tvungen att ila ut och fota snödropparna som kommit upp.

Så härligt att det börjar "knoppas" lite nu, fast man ska inte ropa hej även om vi haft några underbara dagar nu fast ganska kallt har det varit. Nja,kallt och kallt ,allt kan ju vara relativt beroende på vart man bor i vårt avlånga land. Här är det kallt om det är under nollan tycker jag iaf.

Förra året på långfredagen vräkte snön ner här och jag trodde inte jag skulle komma till jobbet, då duger det minsann att komma när man fått fram vårkläderna..............fast som vanlig är man beredd på att det kommer bakslag.








Ovanstående inlägg gjorde jag i måndags och titta vad som hände i natt.....................så tji fick jag!
Men visst är det fint???? Ljust och mysigt!!!!








Verkar ha problem med uppkopplingen idag så jag vet inte om jag kan kommentera nåt mellan varven när jag blir nerkopplad................annars vet ni vad det beror på kära vänner!

Ha en bra fredag och en härlig helg för det ska jag ha i målarpytsen........

Nya ljuslyktor och kakakoplanschen i köket

Så här blev det på lilla köksväggen när stor kakaoplanschen invaderade den. "Rynka på näsan damen Linda" har varit här och gillade det inte........men det skiter jag i. Jag tycker det blev bra iaf trots att den är en aning stor.

Klockan jag hade på väggen har fått byta plats man såg lixom inte hur mycket den var eftersom den var svart........

Hittade även små ljuslykor på Hemtex, i svart och vit så klart.

Tapeten i rummet fick godkänt av henne när det blev klart, inte så illa alls tyckte hon sen. Jag har oxå fått upp några saker på fondväggen fast bara några få.

Köpte gardiner i måndags till sovrummet som kanske kommer att chocka er framöver..........mej gjorde de det iaf. Undrar hur detta ska gå? Inte bara svart och vit där inte......fast lite grått och vitt och andra härliga färger, blommor och blad, får se om det funkar. Vet inte om det är riktigt "jag", testing,testing.........

Jag har ju vant mej vid "bordellgardinerna" i rummet så detta går nog oxå hoppas jag.
Några nya kuddar och sen får vi se hur det tar sej ut.........

Nu har jag bara några timmar kvar på detta arbetspass, vaknade innan 5, nästa arbetspass börjar kl 12, det duggar tätt mellan dem just nu. Lika bra att ösa på så kan man vara ledig när det fina vädret kommer, det är en fördel med årsarbetstid det..

Vad jag älskar min lilla dator, perfekt att ha med när man jobbar journätter, brukaren sover och jag är uppe för tuppen. Nu slipper man ligga och titta på etsningarna i taket......roligare kan man ju ha.

Ha en bra dag!!!










Måste få visa dessa underbara, vad det nu är???

Hos Dick och Lindas faster med familj finns dessa underbara drakar eller vad förställer de för något?

Kunde inte låta bli att fota dem.........synd att elden hade slocknat i två av dem.

Hon hade visst köpt dem på slöjdmässan i Hjo härom året.

Kunde om jag tänkt så långt fotat mer från deras underbara hem men är det barnkalas så ges inte tillfälle alltid.







Dessa läckra väggljusstakar sitter på varsin sida om soffan.


Så härliga ungar.......

I fredags kväll var vi och gratulerade Dick och Lindas kusin på 4-årsdagen. En lite pigg flicka som vet vad hon vill och sen har hon en storasyster som är helt otrolig som ställer på allt den lilla vill göra och hittar på det mest tokiga saker ihop.
Storebror står inte högt i kurs det är en sak som är säker, för han säger ifrån rejäl och det passar inte lilla damen, bättre med storasyster som är såååååååååå snäll och hjälpsam och som hon styr med järnhand.......fniss!

När vi sitter som bäst och äter tårta kommer denna långa saken ut från sovrummet iförd mormor/farmors kappa.
Lillasyster och storasyster i ett av sina galna upptåg.



En annan rolig sak som hände var att hon skulle sjunga, då undrade Linda om hon skulle spela gitarr och spelade lite luftgitarr för henne men det skulle hon inte sa den lilla bestämt, men hon kunde sjunga med dom sa hon och stack ett finger i varje bröst på Linda. Lindas min hade jag gärna fotat då. Sen fick vi värsta skrattanfallet........................ Linda och mina skrattanfall ihop är helt galna, vi skrattar så tårarna sprutar. Mor och dotter är så lika ibland. Samma sjuka humor, härligt.

Linda skulle ut och parta sen på kvällen undrar om hon fick användning av sina nya sångförmågor??? Får kolla av läget.
Visst är det härliga de små liven??? Vad får de allt ifrån???

Dagen till ära bjöds det på fläskfile, ris och sallad, så syndigt gott.
Det hela avslutades med denna fina tårta, nästan synd att sätt tårtspaden i eller hur?
(Vuxendricka serverade oxå som ni kan se.)



Lite Kivilyktor i underbara färger, blir faktiskt lite sugen på att börja samla nu när jag ser denna härliga färgblandning.

Kanske att ha på en tavellist över TV:n?



Nu är det snart soffan som gäller, inte fasen blev jag ledig idag heller, har jobbat ett dygnspass som jag gick på kl 16 igår och gick av vid kl 16 idag. Men i morgon är jag baske mej ledig så det så. Har jobbat på tok för många dagar i sträck nu. Måste ta hand om min blåsa på lilltån jag fick av värsta långpromenaden i morse iförd stövlar......hur dum får man vara.  Ska ladda batterierna för imorgon ska jag valla tanterna (mamma och min moster) på diverse upptåg.

Ha en härlig söndagkväll!

RSS 2.0