Lågbudget tapet inköpt!!!

Masade mej ut till Rusta igår för jag såg att de hade 25% på tapeter och eftersom jag bestämt mej för att göra en lågbudget renovering i blivande data/syrum så passade det mej perfekt. Ska ha en fondvägg där jag hade sänggavlen innan och har sån otur att en rulle räcker inte utan måste köpa två och bara använda en halv våd av den ena rullen.

Jag blev  faktiskt lite småförälskad i denna tapeten vid första ögonkastet och att den sen kostade 75 kr rullen gjorde ju inte saken sämre.

Så nu framöver ska det tapetseras på det gamla hederliga sättet, inga Easy Up här inte. Fast det går ju an när det bara ska upp så få våder.

Nu är frågan bara: Vita väggar eller grå??? Kan man få lite hjälp på traven kanske??
Har varit inne på vita men är inte sämre än jag kan ändra mej.

Tänkte ta tag i detta projektet nästa vecka för nu ska jag bara ta det lugnt.
Innebörden i mitt "lugnt" betyder att man kan småfixar lite sisådär lagom och mysigt. Låter väl väldigt bra va??

På lördag är det roliga saker på G minsann..............................





Foto: Maris privata

Jag har målat mer och varit på Åhléns.

Fick ett ryck och gick loss på den gamla hurtens Dick köpte en gång i tiden, den ska få sin plats under skrivbordet i dator/syrummet när det blir klart nån gång. Tänk vad lite färg kan göra och så himla trist det är att måla.
Bäst att passa på när man har färgen framme, kan ta åratal till nästa gång.
Måste säga att denna gången är jag mer nöjd med resultatet än när jag målade sideboardet.
Jag fick till det riktigt jämt och fint fast jag målade med vattenburen färg och så jag använde en utslätare efteråt vilket var perfekt.

Vill inte tänka på hur väggen ser ut där jag har datorbordet idag, skottlossning kommer det att se ut som när jag tagit ner det. Måla lite väggar då kanske, hemska tanke...........






Var en snabbis på Åhléns igår oxå för att utnyttja mina 20% och köpte faktiskt kläder ist. för saker till hemmet.

Nu när jag målat så mycket vitt och det mesta går i vitt här hemma känns det som, behövde jag få in lite accentfärger på mej själv om inte annat.

En topp i petrol och en i lila samt en grå kofta (inte speciellt färgglad men praktisk) blev mitt inköp. Hamnade givetvis vid tyger och kuddar först men insåg att en kudde håller mej inte så välklädd i höst och vinter och styrde stegen mot kläderna ist. Jag bara älskar Åhléns kläder, hade kunnat handla hur mycket som helst igår och alla andra dagar oxå för den delen. Två toppar för 200 kr och koftan för 299:- minus 20% på koftan är ju helt OK!






Idag ska jag gå till tandhygenisten men får nog ringa återbud för jag är ju brakförkyld, nyser, fräser och hostar hela tiden, vill ju inte nysa eller hosta i väg den stackars tandhygenisten rätt in väggen.

Hade även tänkt jobba i kväll men det får nog vara, för när man jobbar som jag vill man inte utsätta redan svårt utsatta människor för mer elände än de redan har. Kan vara hemma idag och i morgon oxå utan läkarintyg så det lutar nog åt det hållet. Jäkla skit vill bli frisk nu och det är verkligen nu..........................

Kram på Er där ute!!
 

En liten blomma så vacker!

Igår fyllde jag år och har väl haft bättre födelesdagar i mitt liv fast jag bara fortfarande blir 25 +(plus), fast det är fasligt vad en massa + (plus) det börjar bli nu efter 25.

Nu har förkylningen äntligen brutit ut så det känns mycket bättre fast näsan rinner och jag hostar som en galning. Inte mycket sömn i natt men hoppas min stackars granne över fått sova lite iaf.

Idag kommer Dick och Linda hit och vi ska äta lax och en massa gott för igår var ju ingen bra dag bestämmde vi oss för.
Av den ömma modern hade jag redan fått Filippa K muggarna i förskott.

Men jag blev ändå uppvaktad av Pudeltanten Cissie med denna underbara blomma i en liten korg från Koziol samt ett presentkort på Åhléns på 300 kr, hon är den bästa grannen man kan önska sej. Ställer upp i alla lägen och viseversa.



Nu retas det i shoppingtarmen vill jag lova så idag ska jag bege mej upp till Åhléns och handla, för det är sista dagen på min kupong som ger 20% på valfri vara.
Ska bli kul och se om jag hittar nåt men det brukar ju inte vara några större problem där.
Hörde att de hade 20% på all textil oxå eller hur det nu var, perfekt.

I går kväll stack jag upp till IKEA lite snabbt eftersom det var 50% på fyndet men kände mej lurad, det var inte 50% på det redan satta fyndpriset utan 50 % på det ordinare priset. Alla trodde nog som jag för det fanns massor av saker kvar. Skit och åter skit tyvärr.

Hittade ett likadant bord som jag köpt felfritt på Blocket för 400 kr och det skulle de ha 495 kr för och det fattades en bit i kanten på ovansidan som syntes jätteväl. Ok! 300 hade jag kunnat ge men inte ett öre mer. Hade det varit på ett ställe som inte var så synligt hade jag köpt det direkt för 495 kr.

Vill ju ha tillbax mitt bord av Linda snart, hon har ju bara fått låna det så länge, hör du det stumpan!!!

Köpte några saker men vet inte om jag ska byta det återstår att se.......................

Ha en bra söndag ni oxå!!


Jag har målat.........

mitt sideboard vitt, det var många av Er som förstod det. Nöjd? Nja, med färgen men inte med min målning. Kan inte begripa hur det kan vara så svårt att få det snyggt när man gör efter konstens alla regler. Det har tagit lite tid men jag har lixom inte stressat utan suttit på min pall och målat i omgångar.

Jäklar, tror ni inte jag råkade slinka med fingrarna igen och klickade hem en lampa från Ellos med 50% i rabatt som jag gillar.Snyggt med lite silver när man har så mycket vitt. Kanske mer i silver??

Funderar på att ta en sväng till IKEA men det tar emot eftersom det kommer att vara så mycket folk där och jag inte är 100 pigg ännu. Det märkte jag igår när jag var på vårdcentralen och sen på EKO en snabbis, det var precis vad jag fixade.

Fast jag vet ju exakt vad jag vill ha, så det borde gå snabbt att köpa en födelsdagspresent åt mej själv...................hurra!

Fyndet på IKEA hade 50% på allt mellan kl. 17-20 men som vanligt är det väl bara en massa skit där, sällan jag hittar nåt som jag vill ha. Skulle var typiskt om det fanns en massa gobitar ikväll.

Så här blev den iaf:





Repar mej och sitter och målar lite.

Nu börjar det likna nåt, har börjat repa mej men sover fortfarande mer än vanligt och har ont i luftrören, halsen och skallen men mindre än innan. Ska försöka jobba i helgen.

Nån (undrar vem det kan ha varit?) gav mej en pensel i handen igår så jag målade lite, satt på en pall och det var lagom ansträngade. Tog även en del raster, man har väl rätt till 5 minuter i timmen va?  Eller är det vedertaget? Jag tar det iaf

Nu undrar nu förstås vad jag målar? Nja, håller er på halster ett tag ifall det blir skit av det.
Fast lite vet ni som följt min blogg vad som är på G.





Nu ser ni lite hur jag ser ut iaf (profilbilden)

Så här ser jag ut, jag  menar min nya profilbild alltså........................................fast inte idag. det kan jag lova.

Har lixom annan stass på mej! En mer som lämpar sej för sängläge.

Har mailat sonen att mamma är i nöd och behöver ha skivan till sänggavlen tillsågad får se om han hjälper mej annars blir det inga gentjänster..............................hum!!!

Dottern behöver oxå hjälp att få bort ägg som någon kastat på hennes fönster men det skulle mormor ställa upp på samt sätta upp de nya gardinerna.


Faktiskt riktigt skönt att be andra om hjälp ibland fast det kliar i fingarna ska jag villig erkänna.


Här är en bild på bröllopstårtan som var en kladdkaka men inte desto mindre god för det.
Nästan bättre än vanlig tårta enl. mej. Gillar inte för mycket dittan och dattan!
Någon hann visst norpa en bit innan jag hann och fota.



Ha en bra dag!!

Jag måste erkänna mej...........

besegrad av influensa eller vad fasen det nu är. Vaknade precis och har sovit i minst 4:a timmar.
Inte ett dugg piggare, så dumt det kan bli. Ont i huvudet, halsen och överallt.

Gillar inte att min skiva till sänggavlen står i trappan men får hoppas jag har snälla grannar som inte bryr sej och det brukar jag ha.

Nu går jag till sängen igen.............................den är rätt skön just nu.





Kram på Er alla där ute!!!!

Beslutsångest..............

Nu har jag kommit hem efter en journatt och har börjat tvätta och stekt mina trattkantareller jag fick av Cissie igår. Var så vissen att jag satte mej på golvet och rensade dem men orkade inte steka dem men nu är det gjort.

Kan inte bestämma mej för om jag ska fixa sänggavlen eller om jag ska slipa väggarna i datorrummet och börja måla...............
Vill bägge men samtidigt skulle jag kunna tänka mej att bara ligga på soffan idag som Kronblom, har mått bättre om man säger så. Vet inte vad som är på G men nåt skit är det i kroppastollen.

Igår upptäckte jag en trist sak, nån har varit och kört på min älskling Clion. Jävla människor som bara smiter, en vit bil är avslöjad eftersom lacken från den har lämnat spår men sen vet jag inte mer. Tur att det inte är så jättemycket men småbucklor vid högerbakskärm är det iaf och se syns, grrrrrrrrrrrrrrr!. Måste ha hänt i Västervik för jag tankade innan jag åkte och tanklocket sitter precis där och då såg jag inget.

Nä, nu ska jag gaska upp mej lite och gå ut i tvättstugan..................nice!

Blivande sänggavel eller



lite slipning, det är frågan det.


Bröllopspresenten/erna

Nu kan ni få se vad jag köpte från oss: Det blev ett sk. Babelfat från Koziol och lite godsaker av olika sorter på, en godisskål som det står Ditt och Mitt på (inslaget vid tillfället) och så en hög vas med svarta strån i.

Ska bara tala om att har men en kusin som tror hon är racerförare av högsta rang så är det rätt riskabelt att ha ett sånt fat fullt med godsaker i knät och försöka balansera i kurvorn. Nu hade jag cellofan runt så jag hittade allt som hade rymt från fatet och vi kom fram helskinande. Blev många skratt på den färden vill jag lova.

Festen avlöpte som en fest ska, underbart brudbar, fantasktisk mat, en massa gott att dricka, dans och musik och fullt med härliga människor.

Dagen efter var väl inte riktigt vad man önskade sej..........................men det får man ta ibland.
Inte så kul att köra 17 mil framåt kvällkvisten heller.

Idag blir det dubbelpass igen, så bloggandet och kommentarer kommer att bli lidande för jag har journatt bl.a. Först ska jag jobba 7,30-12,00 sen 16,00-07,00.

Så jag ber om ursäkt om jag inte kommer att hinna kommentera alla, vilket jag så gärna vill.



Kram på Er!!

Och det blev.............

lite kuddar ihop knåpade igår eftermiddag, inte till mej själv utan till kusinen. Tyget köpte jag på rea i våras och inte vetat vad jag skulle ha det till men igår morse kom jag på det. Aha, lite kuddar skulle min kära kusse behöva.

Så efter jobbet for jag i väg och köpte lite enfärgat svart tyg och innekuddar i måttet 60x60. Tyget räckte inte till helt mönstrade så alternativet var detta med svart baksida för att få lite större kuddar som är så mysigt.

Skulle gärna behållt dem själv men har lixom lite mycket kuddar nu och de kommer att passa fint hos henne.
Totalt med innekuddar gick de på ca. 150 kr. Bra pris, sa smålänningen!!

Tror jag fått tillbaka lite syglädje minsann och sen behövde jag ha nåt att göra för att inte gå in i dator/syrummet och börja slipa och fixa. Nu har jag bestämt att det får vänta tills nästa vecka men det är inte så lätt. Funderar på att låsa och be någon gömma nyckeln................



Gick oxå runt med min stora ASA-kruka och visst inte vad jag skulle ha i den och vart jag skulle ha den just nu, så den hamnade på en pall bredvid sängen med svarta plaststrån i ett tag tills jag har min andra Kartell........................och det är snart hoppas jag.
 


Nu ska jag packa och ordna lite inför Västervikstrippen.................brukar ha bilen fullastad.
Har ju bara en liten Clio så det är iofs inte så svårt att fylla den. Hoppas jag har med mej nåt kul hem oxå, ska göra stan i eftermiddag eller i morgon.


Var och köpte bröllopspresent igår på A6 men den får ni inte se nu för det är för riskabelt!

Upptäckte precis att jag hade besöksrekord igår, 146 besökare. Jag har ökat sakta i antal men detta var ju helt otroligt. Brukar ligga runt 85-95 st. Så himla kul då men känn ingen press Mari.....................nä då, inte alls.




Vågar knappt visa, men jag har köpt ett överkast!!

Jag har lite svårt för att se sängar utan överkast, iaf hos mej så jag tog mina pengar för madrassen och beställde ett på Ellos i vitt och vips så trivs jag bättre. Tog det med Express så bråttom var det. Det brinner i knutarna hos Mari ibland.

Det var 200 kr rabatt om man handlade för 500 kr tror jag det var, så det åkte med lite örngott oxå för att komma upp till summan, fast jag behövde örngott för Linda hade fått mej sej fler än jag trodde, kvar låg bara en massa udda färger.

Det går framåt med trivselfaktorn om man säger så.



Väntar på min skiva till sänggaveln, har ordnat till det för mej så att när de kommer och lagar hålen i mina golv de gjorde när de bytte köksfönster (tappade nåt riktigt hårt) ska de ta med sej en spånskiva, man får deala lite ibland. Ett plåster på såret kanske.....

Vi vet inte ännu om lagningen blir bra, blir den inte det så får jag nytt golv. Lade in det förra sommaren precis när vi ombildat så det är ju inte kul att ha lagningar som syns. Jag kommer isf. att välja ett likadant golv för jag trivs med mitt klassiska ek-laminatgolv.

Efter jobbet idag ska jag iväg och köpa försenade bröllopspresent, inte mitt fel att den är försenade utan det kära paret som stack till Paris och gifte sej. Men som sagt var, nu vankas fest i Västervik i helgen, bättre sent än aldrig!!!

Hoppas jag inte blir förkyld nu för jag nyser och nyser. Så är det när man får gå in och jobba hos brukare som är hemma och är sjuka samt har smittat ner sin ordinarie personalstyrka.......................

Utmanad igen............och utmärkelse igen.

Fick en utmaning av Mirka Johanna

5 saker i min frys: Kyckling, grönsaker, bröd, falukorv, champinjoner

5 saker i min garderob: Tunikor, kjolar, väskor, skärp och nya svart jeans som jag är så glad över.

5 saker i min väska:  Mobiltelefon, almanacka (mitt liv är i den), våtservetter, hårtofsar och PLÅNBOKEN (rätt tom nu)!!

5 saker i badrumskåpet: Mascara, nivea, parfym, ögonskugga och solpuder.

5 saker i min bil: Bagagen full med färgrester, ska till återvinningen idag, löv på golvet, parkeringbiljetter, paraply, pläd.

Nja, när min dotter ser det här med bilen säger hon att din bagage är alltid full, jag skyller som vanligt på jobbet. Jag vet ju aldrig vart jag hamnar så jag måste ha lite x-tra ombyte vad det gäller skor, jackor mm.

Fasen har ju min gamla kökslampa där oxå men det är Lindas fel för hon skulle inte ha den när jag väl släpat den dit.



Jag har även fått Guldkortsutmärkelse igen och letar bland mina kommentarer för att hitta dem men fasen så tror jag ögonen sviker mej så här på morgonkvisten.

Ursäkta mej så jättemycket för att jag inte hittar dem men känner mej otroligt glad över dem.

Jo, nu hittade jag en och den var från http://jennyshus.webblogg.se/ tack snälla du.

Har för mej att det var en till, ska leta vidare när jag kommer hem från jobbet.

Kram på Er!!

Lite jag vill ha från Svenska hem

Som jag alltid säger: Önskar kostar inget mer än tankeverksamhet och det kan vara nog så jobbigt.

Halkade in på Svenska hems hemsida igår (nja, är där ofta och tittar) och hittade en byrå som jag gärna skulle vilja ha, inte var den så fasligt dyr heller och storleken var perfekt och sen vill jag ha ytterligare en hurts från Kartell.

Den finns oxå där men alla vet ju hur den ser ut så det blir ingen bild på den. Annars finns den i min blogg där jag visar mitt sovrum.

Ska ta en titt på byrån någon dag och se om den ser "smäckig" ut eller är OK!

Valencia byrå med 5 lådor i vitt, metallbeslag.
B50,1 D40,5 H104,4 cm




Detta sideboard hade gärna fått flytta hem till mej fast jag vill gärna inte ha högblankt och sen hade jag gärna haft skivan lite mörkare. Inte lite krav jag har. Gillar när det bryter av lite mot allt det vita.

Ska ta en titt på det iaf.

Front sideboard i högblank vitlack. B150 D51 H75 cm



Bilder lånade från Svenska Hem

Efter jag målade dörren har jag bestämt mej för att inte måla mitt sideboard. Never in my life!!!!
Hm! Kanske lackeraren vill ha lite att göra, kostar ju inget att fråga.

Testade att måla lite på insidan men NEJ! NEJ, det såg inte bra ut.

Så sideboardet får se ut som den gör och stanna kvar ett tag till.

Nu får ni ha en bra dag för det hoppas jag att jag får!!

Nu kavlar jag upp ärmarna igen fast bara lite!!!

Usch, känner inte alls för det här igen, gjorde ju det förra veckan. Fixade och tapetsera ett rum.

Denna gången ska jag ta det lugnt för jag ska åka på bröllopsfest i Västervik till helgen så det vill till att spara på krafterna. Nu har jag ju ingen panik heller för det är ju bara datorn och symaskinen som ska få eget rum nu.

I dag kom mannen och hämtade madrassen som jag la ut på Blocket häromdagen och precis innan hade en kvinna varit och köpt Lindas gamla cykel även den satte jag ut på Blocket (idag) och det tog 20 minuter så var den såld. Så himla gött!!

Snart är det ju loppis och då ska det rensas ordentligt, ska inte spara en massa "kan va bra och ha" utan iväg med skiten bara.

Trodde ni att jag hade kunnat låta bli rummet??????? Nä, tänkte väl det, jag har varit där och börjat pilla lite iaf.
Måste ju utforska vad som komma skall.....................ser inte kul ut alls.
Undrar om det går att måla de andra väggarna, hoppas. På denna väggen ska det sitta en fondtapet
(den väggen jag hade sänggaveln mot innan). 
Förresten har jag målat ytterdörren på insidan och det blev inte så bra, hatar ju att måla och speciellt med vattenbaserad färg fast den är ju bättre för miljön. Hinner ju inte börja måla förrän det torkar. Både på gott och ont.


Utmaning i höstmörkret till alla som vill!!!!

Fick från en utmaning från Lisa som löd så här:

Nu när höstmörkret kommer krypande, blir det mörkare och mörkare och då är det otroligt mysigt att tända en ljuslykta eller ljusstake,
Vilken är din personliga favorit i ditt hem?

Fotografera och lägg upp, så kan vi andra få lite inspiration och kanske blir din favorit någon annans också?!

Jag har två favoriter så här visar jag bägge!

Mina kronor har fått kommar fram nu i höstmörkret!



Denna gillar jag bäst för den är så enkel och står framme jämtl!!!




Jag har köpt en lampa, förvånade?

I går innan jag skulle börja jobba hann jag med några begagnade-affärer på vägen.

Hittade denna lilla näpna lampa (ca 12 cm i diameter), fasen att det inte fanns två. Tyckte den var cool för det är magnet som håller "skärmen" på plats. Den är i rätt skapligt skick också, så det blir inte att ta fram med sprayburken här inte utan den får behålla sin charm. Jag gav 20 kr för den, men hade gladeligen betalt det dubbla.

Ville haft en till för de hade varit perfekta att ha över sängarna men nu får den nog tillbringa sin tid i dator/syrummet, det heter inte datarum har Linda lärt mej så det är bäst jag lyder. Data är ju det du t.ex lägger in på din dator, nu när jag gör detta inlägget lägger jag in data på datorn, visst är det så Linda? Vet att du bara skojar med mej, har börjat känna igen dina sköna kommentarer.

Det vet jag ju men när jag skrivet blir det lite så ibland, skriver före jag tänker lite för ofta) men det är väl det som lite av charmen oxå hoppas jag.

Nu väntar jag på att en man ska komma och hämta sängaskrället så jag kan börja fixa lite där inne. Blir nog bara lite light renovering just nu och mer senare. Har inte orken just nu, måste ladda inför stora festen i helgen.






Gardinerna ett minne blott! Så gött då!

I går morse vid 6-tiden slet jag ner gardinerna, usch vad jag tyckte illa om dem, och satt upp mina vita panellängder som jag hade i vardagsrummet innan jag köpte mina sk. "bordellgardiner".  Nu känner jag mej mer tillfreds men ska köpa nåt nytt men vet inte vad ännu, dessa panelisar kan jag iaf leva med ett tag. Lutar nog åt en vit hissgardin från Åhléns.

Sen har jag varit på IKEA igen.............................stammis, javisst!!

Tror ni inte att min klockradio dog vid flytten till nya sovrummet, så igår införskaffade jag en ny väckarklocka på IKEA och sen köpte jag gråa gardinstänger men trodde att det låg två panelhållare i förpackningen så jag blev snopen när jag kom hem och upptäckte att det bara var en, skit oxå. Bara att använda de svarta så länge.

Köpte även en pläd i cerise och tog bort överkastet så länge, har lite svårt för att inte ha överkast på sängen men det kommer nog ett annat snart i vitt.

Köpte även en tygbit i grå teddy på Åhléns som ska det ska bli kuddar av.

Igår kväll var jag borta hos Linda och satt upp lite taklampor i hallen, nu börjar det bli färdigt så snart kommer det bilder.
Tyvärr är hon inte riktigt pigg utan är som många andra dunderförkyld men har orkat jobba men inte mycket mer heller.

Fick det tacksamma erbjudandet att diska men där går min gräns för att hjälpa henne. Försöka går ju alltid fast det var mer på skoj, för hon visste att det skulle bli ett NEJ!!!

Idag är det jobb som gäller kl 11,00, går av i morgon vid 15-tiden, men funderar på att gå en sväng på Torget innan. Kan ju hitta nåt kul och behöver komma ut lite innan värsta långa arbetspasset.






Guldkortet ger jag till.......................

Linda med bloggen livinglikelinda för hon är så himla kreativ och så lämnar hon så skönt kommentarer och sen ska vi ju ha delad vårdnad om Normlampan om en av oss vinner den, hur nu 17 detta ska gå till? Så vi måste ju hålla sams så jag fjäskar lite här för henne.

Nästa ska gå till Madde med bloggen älskadehem som har blivit en ventil för mej. Vi skojar och pratar faktiskt lite allvar ibland oxå. Kram på dej tjejen!!

och nästa går till RoomDesign som är en blogg med massa fina inspirationsbilder m.m och en otroligt snygg blogg.

den sista vill jag ge till Ann med bloggen Vardag i paradiset där jag och alla andra får ta del att hennes i Thailand just nu, tack för alla härliga kommentarer.

En ny blogg som jag upptäckte igår genom att hon lämnat en kommentar är Zizzie kul med lite nya bloggar att kika in till.

Varsågoda tjejer!!!  Tyvärr finns det inga pengar på det (har testat idag) men ära finns det gott om.



Nu ska ni om ni vill skicka detta vidare till 4 bloggare som följer din blogg och lämna kommentarer och sen en ny blogg ni upptäckt nyligen.


Fast som alla andra som får en utmärkelse vill man ge den till alla bloggare som läser ens blogg samt alla bloggar man själv
läser för utan Era bloggar och underbara kommentarer vore det så himla tomt.................................så här får ni allihop ett kort av mej!!!



Ha en underbar helg där ute allihop, själv börjar man jobba i morgon kl 11,00 och går av på söndag 15,15 så helgen är räddad.

Jag testar lite grann och har fått en utmärkelse!

Jag hittade mina cerisa kuddfodral och nu har jag satt upp gardinerna som jag köpte på Åhlens rea i somras, vet inte om gardinerna är JAG men jag testar. Attans jag börjar bli som Madde, undrar om det smittar? Fast Madde tror hon hittat sin stil nu.

Såg att min dotter just ca. klockan  21,52 lagt en kommentar ang gardinerna, den är faktiskt klockren!!!!!!!!!!!

Jag har alltid trott jag vet vad jag har för stil men börjar gilla olika stilar mer och mer och det gör inte saken lättare men samtidigt är det kul att vara flexibel.

Såg att Dick, min son hade lagt en kommentar, han är för mysig!!! Han tar sej en sväng in till morsans blogg ibland. Sånt är kul!!

Så här ser det ut just nu och gillar detta bättre än det första:









Kom på att i min gamla bäddmadrass fanns skummgummi så det har jag slitit ut och ska ha till sänggavlen eller heter det sänggaveln (strunt samma) och sen har jag köpt tyg till den idag för bara 39 kr meter, lite tyg till kuddar för 20 kr metern fick oxå följa med hem. Återkommer till det vid ett senare tillfälle.

Sen har jag oxå fått en utmärkelse idag av minigrisen i form av Guldkortet!
Jag ska skicka denna vidare men gör det i morgon för just nu är det tomt i skallen, får vara rädd om det lilla jag har kvar.



Vet inte om jag orkar gå igenom alla bloggar i kväll men jag är ju uppe före tuppen i morgon bitti så jag har gått om tid för jag är ledig i morgon hela dagen för sen väntar helgjobb.

Kram på Er alla där ute!!

Nja!!! Inte så nöjd med sovrummet idag men det blir bättre.

Nja, lite väl svart blev det, men man tager vad man haver och hittar just för tillfället.

Så här ska det absolut inte se ut har jag kommit fram till.

Har andra kuddar som ska få komma dit, ska bara sy om fodralen lite och sängkappan som ska jag tvätta så den krymper lite. Ska nog inte ha överkastet...................velar och velar.

Ett täcke till måste införskaffas och vita örngott, råkade nog skicka med Linda alla. Upptäckte oxå att kuddlagret börjar ta slut beror på samma sak som med örngotten.

Sänggavel måste göras en ny, bara så svårt att få hem skivan (liten bil och stor skiva går inte ihop) annars är det rätt snabbt ordnat.

Lite på väggarna och gardiner men jag känner efter lite före................

Ok! Jag ska väl visa Er mitt maskulina sovrum för det tycker jag att det är..........................




Jag är utmanad av Tomteboanna!!

Jag har fått en utmaning av en av mina favoritbloggare Tomteboanna (alla jag har i bloggkoll är mina favoriter givetvis), så här får ni lite fakta om mig:

Klädbutik - Vero Moda, Indiska, Åhlens och Lindex är det affär jag handlar kläder i just nu. .

Inredningsbutik - Village, IKEA , Åhléns och Iems gillar jag men skulle vilja ha ett bättre utbud här i stan.

Godis - Choklad med cocos på från Karamellkungen. Fast det är ett tag sen jag åt sånt.

Stad - Jönköping

Dryck - Cocacola, vatten och mjölk, har försökt att lära mej dricka Ramlösa och sånt med det smakar Treo, har nog haft någon traumatisk upplevels jag inte vet om,

Musik - Jag är en allyssnare, just nu letar jag mycket på You Tub efter godingar och lyssnar gärna på dem när jag bloggar och i bilen är det RIX FM

TV-serie
- Nja, följer inga serier direkt eftersom jag jobbar så lustigt men Desperat Housewife tittar jag på sporadiskt och liksaså Grey's Anatomy. Älskar annars dokumentärer på TV 4 fakta.

Film
- Jag tittar sällan på film men har mina gamla godingar som jag gärna ser när det kommer i repris och det är Ghost och Dirty Dancing, kan inte få nog av dessa. Även svenska deckarfilmer kan jag offra mej för.

Träning
- Nu skäms jag, har aldrig varit disiplinerad när det gäller det tyvärr. Och lovar heller inte att bättra mej. 

Bakverk - Är ingen kak och bullälskare men blir det en kaka så blir det en biskvi. Skulle gärna vilja smaka Livet i byns Cupe Cakes, hör du det nu!!!

Kaffe - svart ska det vara och helst från en Perkulatorkokare men annat går bra oxå.

Så här går det till:
Kopiera texten och skriv dina egna svar. Gå till den som startade reflektionen, http://enbart.blogg.se/ och till den du fick inbjudan ifrån och ge en kommentar. Innan du svarar med ett eget inlägg på din sida så sätt dig ner och fundera en stund. Ta några djupa andetag, koppla av och först när du känner dig lite avslappnad så svarar du. Välj ut några personer och länka till dem som du vill skall svara. Gå till dem du utmanat och skriv en kommentar att du utmanat dem.

Jag vill utmana Madde  min äldsta bloggkompis, en velig och rolig människa och mingrisen en för mej nyupptäck trevlig blogg,  Fyra prinsar och jag en härligt rapp blogg som jag verkligen gillar.

Resten av Er där ut får jag säkert läsa om hos andra bloggare och det är ju riktigt intressant. Måste ju spara lite bloggare till de andra så de har några att skicka vidare till..................................

Kram på Er alla som förgyller mina morgonar, dagar och kvällar!!!!

Tapetfunderingar till blivande data/syrum

Funderar på hur jag ska fixa mitt gamla sovrum till ett nätt litet pris. Det får nog bli målning av tre väggar och en fondvägg igen. Jag som inte haft en fondvägg innan kommer nu plötsligt att ha två eller blir det så?
Denna gången skulle jag vilja slå till med nåt med färg och inte fega som jag gjorde i sovrummet. Fast en svart skulle sitta fint och det är ju en färg det med eller? Eller kanske någon av dessa?
 
Tyvärr blir det blir inte priset så nätt med dessa tapeter jag tittat ut, fast jag behöver bara två rullar iofs så det blir ju ganska överkommligt fast jag får nog spana vidare ändå...........................

OBS!! Detta är bara lite funderingar kanske slutar allt helt annorlunda, men drömma o fundera kostar ju inget.


Denna från Boråstapeter Moment Art är en härlig färgklick



Detta är nog min favorit från IN trade och den heter Grand Cru, fast den som går i grått och svart är min favorit.



Eller denna från Midbec



Även denna kommer från Midbec



Varför måste det finnas så himla mycket snygga tapeter? Man får våndas ju.


Papperskorg i ny skepnad!

Jag skulle precis slänga den på återvinningen när jag kom på att man kanske kan spraya locket svart. Gillade inte det blå locket men så har den ju några år på nacken oxå, från den blå perioden i mitt liv. Har jag haft en sån??? Tydligen.

Försökte pracka på Linda den när den var blå men fick ett NEJ (förstår henne iofs)  men nu skulle hon minsann se den i ny skepnad, men nu är den MIN bara MIN.

Tack Biltema ! För er sprayfärg, den har förändrat mycket i min inredning.

Tänk om man kunde spraya alla lister och dörrfoder oxå, då skulle jag leva i ett lyckorus....................men det är bara att fortsätta att plåga sej själv med penselmålning.

Så nu får den trasiga pedalhinken från IKEA ge vika för denna skönhet!




Jag målar lite, trist som fasen.

Nu har jag börjat måla mina dörrfoder och golvlister i hallen, även dörrarna ska få sej en omgång senare. Sovrummet är redan klart förutom fönstret.

Detta är ett sånt tråkigt projekt att det kommer att ta tid, jag är ju ingen fantast av målning. Men visst blir det skillnad.
Innan var allt målat med antikvitt och det är 13 år sedan det gjordes så nu var det verkligen dax, jag målar med tonad vit.
Sicken tur jag har, färgen har tagit slut.........................................nu slipper jag måla mer idag. .

Ska bort till Linda sen och hjälpa henne när hon vaknat till liv. Tur man jobbar kväll i morgon så jag kan morgon-slappa.

Så här ser det ut nu!




Lite skillnad va? På denna bilden hade jag visst inte sprayat brevinkastet och handtaget heller.


Nu är min älskling nere från vinden, fåtöljen alltså!!

Trodde ni att jag kunde hålla mej tills idag med att bära ner fåtöljen från vinden?? Nä det funkar inte riktigt så hos mej. Mari i ett nötskal alltså, allt ska ske nu men helst igår.

Träningsvärken har infunnit sej idag, inte konstig med värsta step-up passet när man tapetserar, så idag blir det lugna dagen tror jag iaf.

Här är den min älskling som fått tillbringa ett helt ångestladdat år på vinden. Fotpallens ben ska jag göra nåt åt men ska först kolla om den får rum när sängen kommit. Spraya eller klä i självhäftande plast kanske.

Ärligt skrivet så har jag inte sytt en sömn när jag klädde om den, utan använt häftpistolen, jo knapparna är dit sydda men det är det ända med. Hur lätt som helst att klä om möbler i typ teddytyg för det är stretchigt och man kan dra och tänja nästan hur som helts.

Nåt jag verkligen kan rekommendera om man gillar sånt tyg och inte är någon hejare på att klä om möbler. Såg att Åhléns hade fått in teddy nu som såg jättefint ut.



Här kan vi snacka höga krukor, har oxå stått på vinden. Går ju inte att ha en fönsterlampa till dessa mastodont krukorna.

Ska kolla efter lite lägre idag, dessa får nog följa med till Loppis i Oktober.

Hittade även Lindas gamla mattor som passar in just nu iaf, den som spar hon har.


Vem vill vinna en Norm 03 ??

Det vill jag iaf så jag deltar i tävlingen hos Sandra på Vit design. Klicka bara på länken så vips är du där och kan läsa allt om tävlingen.

I viilket rum ska den sitta hos mej?? Tja, får bli sovrummet som behöver en lampa så dottern kan få tillbax sin. Vit design har mycket läckert så Er in liten titt in så får ni själva avgöra....................


Lycka till Mari, ja tack!!


Vinn ett underbart smycke hos Dahlarna

Oj, vad det tävlas överallt, det är så spännade. Har aldrig vunnit så nu är det absolut min tur..........fast tror att det är många som inte håller med mej på den punkten.

Följa bara denna länk så hamnar du hos Dahlarna och kan vinna ett silversmycke från Cathis Design.

Titta bara på dessa urläckra smycken som bara en är en liten del av alla som finns att välja på.


Färdig!!!!!!!!!!

Äntligen är sovrummet färdig tapetserat och lägenheten städad. Nu ska bara garderobsdörrarna målas men det blir ett senare projekt. I morgon ska jag ta ner min fåtölj och fotpallen och småfixa lite. Längtar tills min nya madrass kommer så jag kan få riktig ordning här hemma.

Nu ska jag luta mej tillbaka och bara slappa, är faktiskt lite trötter!








Fortsättning.........................

Nu har jag kommit en bra bit på väg med den vita tapeten fast jag måste åka och köpa en rulle till. Tur jag upptäckte det igår så jag ringde direkt till affären så de la undan en.

Nu har jag kaffepaus igen och passar på att slappa lite oxå. Väntar nu på mamma ska komma med färska frallor, tänkte sätta henne på lite städning som tack för frallorna. Oj, vad det är dammigt och skitigt överallt.




Japp! Jag har börjat tapetsera

Så får jag äntligen börja tapetsera. Hade grabbarna här igår som slipade väggarna så nu tar jag över och gör det roliga.
Började långt före tuppen steg upp (vågar inte nämna tiden) och nu är fondväggen på plats. Fortsättning följer............................

Om tapeten vet jag inte riktigt vad jag tycker nu när den kom upp, fast det är ju rätt smidigt att tapetsera en ny fondvägg om jag tröttnar. Nja! Kanske inte är den riktigt vad jag tänkt mej när jag väl känner efter men det är svårt att avgöra så här.

Det finns fler än min bloggväninna Madde som är lite velig tror jag bestämt.

Ursäkta den dåliga bildkvaliten, är lite skakig i armarna just nu.





Nu ska jag ta lite kaffe och sen fortsätta med den vita tapeten, ska var klar i eftermiddagen så jag får lite helg har jag gett mej i rackarn på.

Lindas lägenhet långt i från klar men på god väg.

Nu börjar det likna nåt hemma hos dottern, fast jobbar man heltid och väntar på möbler som ska komma in på IKEA så är det rätt svårt att få till allt. Men den som väntar på nåt gott väntar ju aldrig för länge eller jo, det kan ju känns som man får vänta för länge när man inte kan plocka ur sina kartonger och få till det sista. Några vändor till sortergården tar ju oxå sin tid, gud vad kartonger det blir när man handlar på IKEA.

Hon väntar på att den svart/bruna långa Malmbyrån ska komma in och det blir visst nästa vecka. Gardiner ska oxå köpas samt lite lampor, det får hon fixa i helgen. En ny tv-bänk ska inhandlas då den gamla inte gick att ha, blev för liten med en del som ni ser av bilden och två delar tar för stor plats. Vet i 17 vart hon ska få tag i en som är ca 80 cm men det löser sej med tiden. Har sett en snygg på Mio men tror inte hon vill ha en sån, kanske kan jag bearbeta henne lite..........fast damen brukar vara rätt envis.

Titta vad bordet var fint jag köpte på Blocket för 400 kr det är som nytt. Inte en repa var det på det, hoppas det är lika fint när jag får hem det sen efter lånetidens slut.

Har lagt upp en ny kategori Linda lägenhet, så om första inlägget om lägenheten dyker upp så vet ni vad det beror på.






Skönt att vara arbetsledare för en timma!

Oh, vad det var skönt att sitta och titta på när andra jobbar. Grabbarna fixade bredspacklingen på ca 1 timma, hade det varit jag så hade jag nog fått hålla på i dagar. I morgon ska det slipas och sen kan jag börja tapetsera.
Tror jag börjar på fredagmorgon kl 4 eftersom jag ändå är vaken vid den tiden, nja vi får se.

Ska i väg i morgon och köpa vita tapeter till resten av rummet som jag egentligen skulle målat. Hoppas den vita finns kvar som matchade den jag redan köpt, håller mina egna tummar annars är det ju ingen panik när man ska ha vitt.


Orkade inte dra ner mer tapet så jag lämnade det åt proffsen!!



Bredspackling färdigt, ska slipas i morgon.





Två säckar tapetrester blev det.  Säljes billigt om nån är intresserad.


En liten tuff radio

I lördags tog jag en liten shoppingrunda bl.a till Jula för jag hade ett presentkort där på 300 kr. Sist jag var där såg denna lilla radion men den var slut då förutom ett visningsex. men nu hade jag bättre tur. Köpte även en våg (mindre kul) och en hammare till Linda. Måste ju se till att ungen har en egen verktygspark nu när hon flyttat. Vet hur det blir annars, det lånas och lånas men lämnas sällan tillbax. Nån som känner igen syndromet?


Tävlingsdax hos Mamamekko

Vem vill inte ha en Norm 69?? Jag vill iaf och deltar i tävlingen hos Mamamekko givetvis.
Följ länken och var med och tävla du oxå.

Och vart skulle den pryda sin plats tror ni?? Jo, i det nyrenoverade sovrummet som snart är klart förhoppningsvis.
Skulle sitta fint nu när höstmörkret snart kommer.




Vem har slitit ner tapeter kl. 4 på morgonen??

Kan det vara Mari som varit i farten?? Jajamen, varför sova bort dygnet.

Fick med tapeten i stora stycken, attans nu blir det nog ändrade planer ang målning av tapet som ni kan förstå, eftersom tapeten är i det nästa obefintlig.

Jag kan säga att jag hatkärlek till långa Lackhyllor, fan rent ut sagt vad hål det blir.

Så här såg det ut när jag dragit bara lite grann, konstigt att de suttit upp överhuvud taget.
Nu ska det bli andra bullar av....................eller tapeter menar jag eller vad menar jag??

Torsdag kör jag igång ordentligt men har svårt att gå förbi utan att dra lite.




Oj,oj!! Vad jag är sleten................

Gårdagen gick i full rulle och då ska vi inte tala om denna dag.
Vaknade tidigt som vanligt innan kl 4 och sen började jag jobba kl 07,00-15,00.

Kl 15,15 stod jag och väntade på Linda och mamma/mormor utanför IKEA för nu skulle soffan inhandlas, bara soffa trodde vi men ack vad vi bedrog oss.
Det blev ett besök som varade i 2 timmar och vagnen fullastad. Tydligen bra att ha med mamma och mormor det blir lixom lite mer i vagnen då och så billigt sen då...................smart dotter och barnbarn.
En snabb sväng bort till Elgiganten för att köpa micro (en av inflyttningspresenterna från mormor).

Dick ringde och sa att han o Oskar stod vid varu-utlämningen av soffan så vi for bort dit, då upptäckte han att hela släpet var fullt med sopor, killen han lånade den av sa att det låg några skivor i men det gick inte ens få in en mazarin som Dick uttryckte det. Nu gav mormor och jag upp och åkte hem och fortsatte röja. Packade resterande saker och skruvade isär tv-bänken m.m.

Tomt var det här nästan:





Grabbarna och Linda fick åka till sortergården och tömda skräpet och sen hämta soffan. Sedan har de åkt som skållade råttor för att hämta möbler och kartonger, inte fasen trodde jag hon hade så mycket. Fast släpet var iofs inte så stort.

Ska oxå nämna att igår tittade jag in på Blocket och hittade mitt bord där för ynka 400 kr så det skulle oxå hämtas. Linda ska låna det i väntan på att hennes kommer in på IKEA. Bordet jag fyndade var IKEA:s bord Svalöv så nu bara längtar jag tills det får komma hem till mej.



Nu sitter jag här i min ensamhet och bloggar lite och myser faktiskt, med en stor kopp kaffe jämte mej.




I morgon är jag ledig och lovade Linda att gå bort till lägenheten och skruva ihop soffan och köksbordet och fixa lite, tar med mamma/mormor som stöd. Hon kan gå och plocka lite.

Tror jag kommer att somna ovaggat ikväll på magen med min nya kudde från IKEA som Madde rekommenderade för oss som är magsovare!!


RSS 2.0