Så kom äntligen gardinerna upp.....

som jag köpte i våras på Hemtex, fast de hänger bara provisoriskt på panelhållare. Sydde om dem igår och satt rynkband där upp i stället för de otäcka stela veckbanden Hemtex har på sina gardiner. Ska köpa ringar och efter det ska de läggas upp, de var hela 3 meter långa. Blir tyg över till kuddar :-).

(Inga svarta "bordellgardiner" så långt ögat når :), dottern o mitt stående skämt om de svarta gardinerna.)

När jag hade vindsröjning häromdagen hittade jag ett tyg som jag försökte sälja på förra loppisen men som jag tack & lov inte blev av med, så jag sydde 2 kuddar och färgen var ju perfekt till de "gamla" kuddarna och gardinerna.

Nu ska jag kasta mej över symaskinen igen och fortsätta att sy kuddar, Åhlens hade ju halv priset på tyger och nu var det ytterligare 30 % på reapriset, det gillar jag......

Tja, så här ser det ut nu:



Blommiga tyget jag hittade på vinden.






I morgon blir det en secondhandrunda.....lite nya fynd kanske?

Ha en det så gott alla ni där ute!


Lite nytt i köket.....

blev det innan jag for iväg till Västervik. Nu har orange invaderat köket. Fick ett ryck när jag var på IKEA och de sålde ut de orange ljusen för bara 5 kr för 6 st sen var det kört.......

Passade även på att köpa de svarta ljusstakarna/ljushållarna för de ska visst utgår ur sortimentet, vet inte om det gäller alla färger men inte fasen hade de sänkt priset för det, fast 9 kr/st är ju rätt OK ändå.

Sen tog jag en sväng ner på stan och där hittade jag ett litet Babelfat  och en vas som matchade .

På diskbänken står ett loppis fynd i form av en ljusstake från Cult som jag gav hel 5 kr för på loppisen förra lördagen.
Brickan köpte jag på outlet när jag var i Västervik förra gången.

Jag klarade inte av att ha orange i sovrummet men i köket känns det riktigt bra, gött!

Nähä, mina vänner nu ska jag gå och kram kudden för idag har jag har värsta röjarskivan både ner och på vinden, jääääääääsp :-). Kan man få lite sol i morgon kanske? Vill ligga i trädgården som en valross i min Badenbaden och bara slappa.







Lite loppisfynd igen och igen och igen....

Hoppas ni inte blir tråkade på dessa inlägg.

Förra veckan var vi ju på Secondrund och loppis (ovanligt va?). Jag har ju inte visat upp allt jag hittade för jag måste ju spara lite att blogga om, för rätt som det är tryter blogginspirationen då är det bra att ha lite på lager.

Här kommer en ljusstake som är rätt charmig och ljusstakar går ju alltid åt ;-)
Vet inte vad det är för material, har inte satt tänderna i den ännu men det ska undersökas närmare.
Tror inte det är originalfärgen på utan att den är måla sån....





Lite tyger hamnade oxå i min påse, Två rejäl bitar och en mindre. Har inte en aning om vad jag ska dessa till men det ger sej väl.......Det grå tyget kommer säkert till användning som kuddfodral. Det rosa/röda är ett Strömma-tyg om jag inte har helt fel, kanske kuddar där oxå vem vet?

En och annan pall kanske oxå få smaka på en tygabit av dessa....dax att leta pallar, har varit dåligt med pallar på loppisarna nu så jag undrar om alla läser min blogg;-) och fått pall-dille?



Och kuddarna i förra inlägget jag gjorde till en viss man blev uppskattade vill jag lova......

Nu drar jag till Västervik om några timmar....kommer hem när jag kommer hem.

Ha det så gott under tiden och sköt om Er!!!

Ett gäng kuddfodral..........

har det pysslats med här hemma. Vem ska ha alla dessa undrar säkert någon, det är en hemlis ;-). Jag och mina hemlisar.

Lite tyger har inhandlats på tygrea för en liten summa och eftersom det är en man som ska ha dem (nu vet ni det iaf) så har jag fått hålla igen lite på mönster och färger. Inte värt att ta ut svängarna och chocka till det bara så där......

Innekuddar hade jag i mängder på vinden så nu är det lite mer utrymme där.

Sytt har jag gjort enl Jennys beskrivning och det tog ca 1 1/2 timma att sy alla men då är teddykuddarna sydda enl vanlig metod, vilket tar något längre tid annars är det så smidigt så det knappt är sant. Jag gillar att sy kuddar nu.....det gjorde jag inte innan.

Här är min alster:



Randigt tyg från Åhlens, teddyn och det andra tyget kommer från en tygaffär i Huskvarna. Billigt som attan. Det randiga tyget ska det fler kuddar av men till mej själv.

Denna låten kanske passar bra att spela nu när vädret svänger. Det rycker i benen som bara den när jag hör den.

Lite nostalgi......




Ha en bra fortsatt kväll och håll i hatten!

Hallen har fått en minimakeover

Vädret måste man ju alltid ha med i sina inlägg iaf på sommaren då det är det stora samtalsämnet: Inget regn ännu men det ser allt lite lurigt ut.....solen skiner men molnen börjar sprida skräck över Jönköping.

På hallskåpet har en ny lampa rött med röd textilsladd hamnat, den kommer från Ellos och jag gillar den skarpt. Har en dimmer i väggen men nu lyser den för fullt bara för att jag skulle fota....superbra med löstagbar sladdimmer...fast de är ju en aning klumpiga tyvärr.

Var inne hos grannen på visit häromdagen och fick en tapetbit som räckte till en ny "tavla". Vasen har fått byta plast från kök till hall. Jisses vad det flyttas runt....men kul är det.

Hon har denna tapeten på en vägg i sin hall och den är galet läcker....att man ska vara så jäkla feg jämt.





Jag har nu avfärgat kakburkarna med ett par körningar i diskmaskinen.....nu återstår att inhandla sprayfärg, i vilka färger då? Kan inte bestämma mej lixom...

Nåt jag har bestämt iaf är att jag ska åka till IKEA en sväng och "slåss" med lite turister....ska inhandla lite värmeljus och sånt till kusinen i Västervik. Ev får lite tyg följa med hem men tycker tygerna känns uttömda nu på IKEA eller så har jag noll inspiration.

Ha en bra där ute !!!

En lördagstripp med lite fynd.........

är alltid kul att göra. Grannen och jag for i väg vid 8- tiden till Kulturhusets loppis. Den är nästan varje lördag året om förutom när det är RÖD dag på lördagen. Nåt att besöka om man har vägarna förbi Jönköping en lördag men var där när det öppnar kl 8 sen är det nästan försent,då har gobitarna redan gått. Vi ska stå där lite senare i höst, då blir det att rensa igen. Blev även en tur till Torget där det inhandlade en läcker bit lax och underbar rabarbersaft samt en tur Erikshjälpen och Myrorna.

Gjorde några små fynd bl.a en Cultljusstake för 5 kr och en annan underbar ljusstake för 15 kr (kommer inlägg senare) och lite barnkläder från Esprit och Polarn och Pyret till kusinens barnbarn för några 10:or. Kläderna var som nya, får hålla tummarna att de passar och duger.

Denna kakburk i tre våningar blev min för 80 kr, nu ska den bara ev. få en makeover, sliten och skitig är den och vet inte om skiten går bort om inte ligger den risigt till för ett par lager sprayfärg. Vilka färger ska denna bli i tycker ni isf?





Ni kommer väl ihåg min andra kakburk? Om inte kommer den här en repris:



Här är jag,  fast halshuggen... det blev så tokig min när jag skulle fota mej själv. Min tunika från Ullared och mina Calou samt jeansjacka från MQ som äntligen har hamnat hos mej efter varit på vift med dottern sen i våras, har fått tillbaka den fler ggr men sen har hon lånat den igen innan jag hunnit använda den. Men nu har jag satt ner foten och sagt STOPP!!



Har nu gjort en ny kategori som heter Loppisfynd med mera

Ja just det, ni undrar hur det gick med det jag skulle inhandla på Blocket, det gick åt fanders. Var en före mej som ringt men ev inte kunde hämta det pga avstånd men tror ni inte 17 hon löste det, men det går fler tåg....

Nu får ni ha en härlig lördagkväll alla ni där ute!!!

Ett gäng KIVI lyktor....

inhandles i Västervik på Iittala outlet, närmare bestämt 6 st. Jag har stått emot så länge men efter jag budat hem två från Tradera fick jag mersmak.

Tänkte att jag ska ha en varje färg i framtiden, så när jag åker till Västervik nästa vecka igen ska jag inhandla en till. Får nog blir en rosa eller röd. De är lite dyrare men vill man ha alla färger är det bara att betala och se glad ut.








Annars händer det inte mycket här kan jag lova, jo igår skruvade jag ihop min nya cykel efter mycket om och men, trodde den skulle fixa ihop sej själv men icke då.......Så idag kanske det blir en liten tur med svarta faran och fara är det nog för jag har inte cyklat på år och dar.

Hittade en annons på Blocket som verkade intressant får se om jag ringer på den....är så sugen. Jag säger bara A och det är elakt, jag vet men lite hemlisar får man väl ha eller hur???

Ha en bra dag ni oxå!

Visst blev det en sväng till IKEA

Jag och mina Calou tog igår en sväng till IKEA och A6, de var helt underbart snälla mot mina fötter och köra bil var inget problem alls (enligt mej iaf).

Är galet sugen på att sy nya kuddfordal men hittar inte tyget jag vill ha, fast jag vet inte vad jag vill ha förrän jag springer på det.

Kom hem tomhänt gjorde jag naturligvis inte utan fick med mej några vaser och en växt. Tja, det ska bli kul att se hur länge den överlever hos mej.

Jag passar på att knipsa av rosor medan det finns några kvar.......vill ju njuta lite av dem inne oxå.





Ska verkligen försöka att vårda den ömt.......hur man nu gör det. Lagom med ljus och lagom med vatten antar jag.



Funderar på att göra en vindsröjning idag precis om jag tänkt i många dagar nu men det är bara en tanke än så länge.
I morgon kommer det visst fint väder och då blir det Badenbaden som gäller....Dax att spä på brännan lite.

Ha en bra dag!!!


Jag och mina Calou

Nu har jag hämtat ut min träskor som jag beställde från House of Hedda. Att jag fick vänta lite x-tra på dem för de var slut när jag beställde gör ingenting, är så supernöjd.

De verkar otroligt sköna att gå i pga gummisulan, så i morgon åker vi nog till IKEA ihop för lite tyginköp jag och mina Calou.

Vilken service och trevligt bemötande jag fått från House of Hedda, det är inte sista gången jag beställer därifrån.

Beställde en storlek större än jag brukar ha efter rådgivning från dem och de satt som en smäck.

Jag och mina Calou:




Här ser ni hur tatueringen blev, den ska fyllas i lite till sen så......



Update: Mailade House of Hedda och tackade så mycket för den fina servicen och skickade med länken på mitt inlägg Fick snabbt ett mail tillbax där de frågade om det var OK att länka till min blogg i deras PRESS. Så nu ligger mitt inlägg där.

En bricka med trasselmönster kan man ....

vinna hos Inspirera mera. Den läckra brickan ska jag givetvis vara med att fajtas om, skulle bara fattas annat.

Mönstret känns väl igen vid det här laget och kommer från  Erika Tubbin,

Denna tävling kan jag bara inte hoppa över......Brickan skulle göra sej fint i mitt kök


Tog en repa med saxen....

igår morse i trädgården och fick med mej dessa underbara rosor in.

Regndropparna satt fortfarande kvar i dem.....just nu står de på brickbordet och lyser med lite färg i det annars så bleka hemmet.  En färgkombo som jag inte är van vid på det bordet precis o kanske inte är den mest lyckosamma men va 17......go for it, det är ju semester.

Vasen i vitt glas är ett fynd från secondhand för en 10:a, helt klart värt varje öre.




Och som sej bör är man halvrisig så här när semestern börjar, ont i halsen, luftrören och en jäkla massa näskli....men jag låtas som inget och kämpar på, nu väntar tvättstugan på mej.

Ha en braer dag alla ni där ute!!!

Snigelfart......

ungefär så känns det att den här dagen kommer att gå i för i morgon vankas det semester.

Vad finns det att säga om vädret då? Såg att det ska bli sämre i slutet av veckan iaf i Västervik, nja vi får väl se hur det blir med det.

Den här lilla krabaten hittade jag på yttertrappan häromkvällen i värsta värmen och då höll vi ungefär samma tempo.




Ha en bra dag alla där ute!

Sussat gott under nya påslakan

I natt har jag sovit gott i mina nya påslakan jag köpt på Hemtex trots värmen. Det blev lite "love" så fort jag såg dem och att det vara rea avgjorde saken direkt. De är så fina att man egenligen inte skulle ha överkast men utan överkast är inte mitt sovrum iordning tycker jag.......önskar ibland att jag inte kände så utan kunde visa upp dem för de pryder ju sängen.

Nu ska det bara till nya gardiner, har ju vardsrummets gardiner uppe, men nu ligger det mesta nere så det får bli en "eftersemesteruppgift".

Ljuger nog inte om jag säger att jag har över 30 grader i min lägenhet, det är betydligt varmare inne än ute, min lägenhet är känd för att vara otroligt varm på sommaren så bordfläkten gick hela kvällen igår.

Men idag verkar värmen avta något och det är gråmulet ute men vad gör det när man ska jobba 9-21.



Nu räknas det dagar tills semestern.....fast det är jag nog inte ensam om.


Ha en härlig lördag alla ni där ute


Vinnare av väggordet Sweet Dreams blev.....

Anna med bloggen Annas vardags- och graviditetsblogg

Jag önskar dej en härlig sommar och ett stort grattis till vinsten eller ska man skriva vinsterna eftersom det frodas ett nytt liv i dej.



Amor Vincit Omnia

Budade hem detta underbara smyckeTradera förra vecka. Hade tur som vanligt att auktionen slutade på morgonen runt 10-tiden då brukar det inte hagla av bud precis. 199 kr och så var det mitt. Såg att det hade sålts flera av dessa för högre summor än så.

Amor Vincit Omnia betyder ju kärleken övervinner allt, får se om det slår in......mysigt ;-)

Så snyggt nu på sommaren när man fått lite färg på kroppen efter några dagar med intensiv sol och perfekta arbetstider. Har börjat rätt sent på eftermiddagarna och jobbat lite journätter.



I går var en mellandag så grannarna och jag tog en runda på secondhand och en god fika på Kroatorpet som ligger i Huskvarna sen bara det av till Butiken i Tenhult. Där inhandlade smycken av diverse sorter av de andra damerna men jag ligger lågt nu för jag har ju mitt Amor. Sen blev det Tyghuset i Taberg men därifrån kom vi tomhänta.

Snart är det ju semester så man kan ju inte handla upp hela kassa redan......

Nja, där hade jag visst glömt att jag var på Lindex på förmiddagen och köpte denna härliga tunika och med ett långt linne under funkar den som klänning med leggings till......det gillar jag.







Nu är det inte många dagar att jobba till innan det vankas semester, några dagar in i nästa vecka ska jag väl försöka klara av men sen så.......Västervik here I come!

Ha en bra dag alla ni där ute!!

RSS 2.0