Gott Nytt år till Er alla....................

Ja, så var snart 2008 slut och man ska lära sej att skriva 2009, det brukar vara ett elände i början eller hur?

Jag önskar Er alla ett riktigt Gott Nytt År 2009!!



Har legat på latsidan sista dagarna med både inlägg och kommentarer men blogglusten har lixom inte varit på topp, ska ta nya tag efter alla helger tänkte jag.

I dag drar jag från staden till en annan stad för att fira nyår med lite kusiner och andra vänner, ska bli så himla kul.

I morgon blir det 3-rätters och på nyårsdagen blir det gulaschsoppa som min kusin ska koka ute på en gammal militärspis, så det blir att sitta runt en eld och ha det mysigt, hoppas bara vi får vädrets makter med oss. Här snackar vi variation på klädstil, matlagning och dukning.

Jag ska åka nu på förmiddagen så jag hinner göra avverkar lite affärer i Norrköping och se om jag hittar nåt kul.

Har ju varit på REA här i stan och hittade ju lite rött på Village, en vas och ytterligare två ljuslyktor och sen lite nytt i klädväg från MQ där jag aldrig brukar handla för jag tycker det är dyr men är det 50% så går det an. Fick med mej en blus och klänning från Bondelid. Klänningen får bli nyårs-stassen. Det stod Mari på den......nja, nästan iaf.

Ha det nu så gott så hörs vi kanske i nyår vem vet ? Ska ta med mej min lilla vita dator och testa att göra ett inlägg om jag hinner.
 

Kram på Er!!!






Har nog varit lite snäll iaf.......

som fick dessa fina jukklappar av mina kära.

Av min son fick jag två vasar samt ett vinställ från IKEA . Fick även med ett bra rim till vasarna: Dessa kan du fotografera när du din blogg ska uppdatera. Han hade rimmat på många paket, en dold talang... så kul.

Ska köpa en vas till, sen är samlingen nog komplett.



Av dottern fick jag ett linne, servettställ från Village och en sminkväska. Helt perfekta julklappar som stod på min lista, av den kära modern fick jag pengar.



Var borta på stan en snabbis igår på REAN och hittade lite rött inne på Village för halva priset. Ska ha kvar det röda efter jul men tror att det får flytta in i dator/syrummet. Gillar att bryta av lite mot allt vit och svart.

Jaha, då ska man jobba idag då om jag får någon bokning, igår blev jag ledig för det fanns inga jobb, lite trist men ändå jätteskönt, får ju inte löneavdrag men missar ett fint ob-tillägg. Men allt går inte att mäta i pengar.

Ha en härlig lördag där ute för det är väl lördag?. Är lite veckovill just nu....

God Jul Mari! O, tack snälla Mari

I morsen öppnade jag mitt paket jag köpt till mej själv och önskade mej själv en härlig julafton.

En liten vit bärbar dator fick jag av mej själv.........perfekt att ha i väskan. Smart att inte ta skattjämkning hela året utan bara ta ut en del av den vid jul, lite x-tra pengar är alltid kul att få i lönkuvertet.

Kändes mysigt att sitta där med kaffe och en skinkmacka och öppna paketet och verka förvånad över vad man köpt.

Nu bara lullar jag omkring här hemma och väntar på att åka och äta. Var rätt bra sliten igår kväll efter jag jobbat vill jag lova. Somnade som en stock i soffan redan vid 23-tiden, inget uppsittande här inte.



GOD JUL önskar jag Er alla!!!

En riktigt God Jul önskar jag Er alla där ute!!

Som ni ser har jag ingen gran i år utan en hemsk strut ( min dotter säger så) som julgranssubstitut.
Inte alls samma sak så nästa år om jag inte jobbar så mycket innan jul och under julhelgen ska det nog bli en liten men riktig gran.

Nu sticker jag snart i väg och jobbar igen men i morgon är jag ledig iaf, sen lunkar det på igen i jobbets tecken. Känns så där lagom roligt......... Har bara varit hemma och vänt i dagarna två nu känns det som men hann med lite småfix på morgonen iaf. Var och köpte mej en egen vit julklapp samt de sista små julklapparna till ungdomarna.

Ha det så supergott och kram till Er alla!!


Och helt plötsligt är det fjärde ljuset tänt...

på mina adventsljusstakar. Nu är det är nära, tre dagar kvar om jag inte har helt fel. Har nollkoll just nu och tom i huvet, mer än vanligt....

Har inte varit ett dugg flitig som andra bloggare med att baka och göra godis men det är inte riktigt min grej, finns godis att köpa och kakor och sånt äter jag ändå inte.  
Har en skinka i kylskåpet och en stor burk Västervikssenap som är den ända senapen jag kan äta, hatar senap i vanliga fall.

Ska försöka masa iväg bort till stan sen, blir säkert piggare när jag kommer ut. Ska till Hemtex, Indiska och lite småaffärer. Lite kompletterningsköp bara. sen är allt klart. Halleluja moments säger jag bara.......eller kan man säga så?

Skulle gärna åka till A6 för jag är lite sugen på en bärbar liten dator men det får vänta till efter jul.

Skönt att inte börja jobba förrän kl 20 i kväll, det blir nästan att gå och lägga sej direkt när man kommer till jobbet, hoppas bara natten blir lugn. Behöver sömnen för att orka just nu känner jag.

Kommer nog inte blogga mer innan jul nu för jag jobbar ju helt galet men tar nya tag sen. Obs! Jag skrev NOG. Kanske smyger det in ett inlägg om lusten finns.

Jo, ett inlägg kommer till, kom jag på.

Ha en bra söndag alla ni där ute!!!









Ett minne blott...........

är mina hyacinter nu. Ska inhandla två nya, sen får det baske mej vara bra. Har inga gröna fingrar fast hyacinter har väl en tendens att blomma över snabbt va??

I morgon blir det en sista runda med lite inköp hade jag tänkt. Ska inte till stora köpcentrat A6 utan går bort till City där allt är så mycket lugnare och skönare......



Idag jobbar jag 10-17 och i morgon börjar jag inte förrän vid 20-tiden med sovande jour, känns ju nästan som man är helledig ändå och går av vid 9-tiden på måndagmorgon. 

Sen är nästa jourpass redan 14,30 samma dag och går av vid 8-tiden på tisdag för att sen jobba 16,00-21,00 igen och sen är det visst julafton, hoppsan vad det rusar iväg......ska bara softa hemma hos mamma med lite god mat på dagen.

Senare på eftermiddagen åker vi till mej och då kommer Dick och Linda och vi öppnar paket och äter gröt. Tycker faktiskt det är riktigt skönt med en lugn jul i år annat var det när barnen var små. Stress jämt och ständigt och man tyckte aldrig man blev riktigt färdig.

Kommer nog med nåt mer inlägg innan jul annars så önskar jag alla en riktigt GOD JUL!!!!!

Rött i hallen................

har det blivit oxå........................hjälp hur ska detta sluta?

Inhandlade en matta på Rusta för två veckor sedan för endast 99 kr och sen klädde jag om pallen och vips så blev det en annan hall, nästa iaf.
Cultljusstaken har fått byta plats med min röda ljuslyktor och sen har fula tomten hittat ner från vinden.

Ska försöka slå in julklapparna idag, alla är nog inhandlade tror jag iaf. Känns riktigt skönt faktiskt.
Är det något jag drar på så är det paketinslagning men när jag väl satt igång går det bra

Tyvärr så krånglar mitt skuldeblad igen, troligen ett muskelfäste, så det blir bara att sitta vid datorn en kort stund då och då. Får hålla mej hemma från jobbet idag men hoppas kunna bita ihop i morgon och ta ett arbetspass.










Tredje advent!!

Och så var det helt plöstligt Tredje advent. Hoppsan var det går undan.
Så nu har jag tänt 3:dje ljuset fast klockan bara snart är 5.
 
Ska försöka att somna om en stund för ikväll väntar ytterligare en journatt för Mari. Fast det har nåt positivt med sej iaf, jag går av vid 9 i morgonbitti och sen börjar jag inte jobba förrän på onsdag. Det gillar jag......

Den här gången blir det "pållarna" som får agera i bloggen som adventsljusstake.

Ha en mysig tredje advent , nu går jag och ta mej en tupplur......


Jul igen och igen och igen......

Ja, det är mycket julinlägg nu men så brukar det ju vara vid högtider.

Var iväg och handlade lite julklappar igår till ungarna (de är ju fortfarande ungarna trots att de är 21 år och 24 år snart)

Fick tag i det mesta till dottern men sonen är det värre med, han önskar sej en tigersåg och pengar, Jaha, då blir det väl bara en julklapp för hans del i år då. Nä, det känns lite futtigt. ska väl lista ut lite "bra och ha" saker som man kan slå in så det blir några fler paket. Trots sin ålder skulle han nog tycka det var konstigt med bara ett paket från modern.

Jag hamnde givetvis på Hemtex och de hade REA på allt julpynt. Tur jag inte köpte den mysiga tomten i söndags för nu fick jag ju två till priset av en. Den ena fick dottern. Köpte även lite julkulor samt den lilla tomten som sitter i min vas så länge.....

(Sonen får inga julsaker i år för han fick så mycket sånt när han precis flyttade hemifrån och sen är han inte mycket för pynt.)

På hemväg köpte jag en underbar sallad och sen slappade jag i soffan en stund tills jag kom på att jag glömt IKEA. De hade ju rabatt på allt julpynt av serien Kallt + alla belysning.

Köpte en liten belysing till skålen med kulorna i och lite annat smått och gott.

I morgon är jag ledig fast vet inte om jag ska göra stan då eller vänta tills på måndag. Känns som det senare är ett bättre alternativ.

Ha en bra kväll!! Här ska det bli lite tv-tittande och julmust........









Jag har fått en award igen.....

och känner mej lika hedrad denna gången. Att det är en norsk en gör ju inte saken sämre.
Fick den av Dahlarna som är en av mina favoritbloggare och jag gör som Mirka ger den vidare till alla på min bloglovin lista så har jag ingen glömt.



"Denne bloggen investerer i och tror på närhet -närhet i rum, tid och forhold! Disse bloggerne er usedvanlig sjarmerende og söte og föremålet er att finne og att vare vänner. De er icke opptatt av utmerkelser og selvhävdelse. Vår håp er at når båndene på disse utmerkelser er kuttet vill ena mere vänskap fortplante sig. Var venlig och giv lite extra oppmerksamhet till disse. Giv denne utmerkelse till åtta bloggare och inkludera texten i deras utmärkelse"


Ha en bra fredagkväll alla ni där ut.........................

Nya gardinerna är änligen uppe.

Så blev änligen gardinerna till köket färdiga. Köpte tyget för över nästan två månader sen och har inte haft lust att ta tag i det riktigt. Men nu är det fixat iaf. Bättre sent än aldrig har visst blivit mitt motto. Vet inte riktigt vad det är med mej....

Gillar mönstret och såg det första gången hos Medaljongen och kände att det var JAG.
Gick sen förbi en gardinaffär här i stan och där hängde panellängder så jag rusade in och visst hade de i metervara, ingen var gladare än jag, hurra!

Nobbar julgardinerna i år faktiskt trots att jag räddade dem ur säcken som skulle till bättre behövande. Kanske sätter upp dem nästa år vem vet.

Att få med bägge fönstren på bild är inte lätt vill jag lova, står upptryckt mot spisen med kameran i konstig vinkel så av 30 kort blev väl 5 si så där. Lite kök med andra ord fast ganska mysigt och det räcker till ensamma mej.

Idag har jag varit och köpt lite julklappar, vet vad jag ska köpa men kommer lixom inte riktigt till skott men än är det ju gått om tid eller???


Jag ser det snöar!!!

Kan inte annat än bli glad när jag ser att snön kommer, fast vi har runt NOLLAN så det lär väl gå bort snart.

Rusade ut på trappan och fotade vår belysning i trädgården som vår hustomtemor Cissie hängt upp och grannens bambuträd i vinterskrud.

Bästa att passa på,  vet i 17 när man får se snö igen.....

Är lite sleten idag efter ett giftigt arbetspass som jag gick på igår vid 15,30 och klev av nu vid 16- tiden.
Vaknade tidigt som attan är ju lite speciellt att ha sovande jour, ett öra är vaket ungefär medans det andra sover.
Tur fanns det en dator så jag kunde sätt mej lite och kommentera hos några och läsa lite bloggar.

Nu blir det till att vara en soffpotatis ikväll, ska bli så himla gott. Ska bara ligga där och zappa mellan kanalerna och känna doften av mitt nya Yankee Candle ljus. Denna gången köpte jag bara det lilla för testa och den luktar riktigt gott. Inte alls lika mycket som Gingerbread som har en kraftigare doft. Fast det kanske oxå beror på att jag slog på stort och köpte det största ljuset av Gingerbread-doften.

Ha en bra kväll alla ni där ute!







Pållar var det ju........

som jag höll på att spraya, Fyndade dessa på Cervera för 25 kr/st, de hade kostat 89 kr/st.

Så med två lager primer och två lager svart, jag kunde ju inte bestämma mej, blev det sen ett antal lager vitt.
 
Nu står de på rad på min TV-bänk ihop med min Ängel. Ska oxå säga att de blev jättesnygga svarta så till nästa år kanske de kommer fram i svart skepnad, vem vet?

Det är det som är så kul med sprayfärg att man kan förändra snabbt och smidigt. Jag kan verkligen rekommendera Biltemas sprayfärger, har ganska många färger att välja på och de är billiga, 42 kr för en burk.

Jag använder för det mesta primer/grundfärg för färgen biter sej fast bättre då, fast det beror på vad jag ska spraya. Att tvätta rent är A till O, brukar använda målartvätt som man inte behöver skölja bort fast det finns ju andra alternativ.




Jag har fått en utmärkelse och lite ändring på bloggdesignen

Utmärkelsen har jag fått av Monkan med bloggen Pyssla & Syssla. Tack snälla Monkan det värmde i det gråkalla vädret.
Jag älskar att läsa din blogg för du skriver så himla rappt och kul och sen lämnar du så goa kommentarer.

Jag lämnar den vidare till alla andra som oxå bloggar på, det är ni värda.





Som ni ser har jag fått hjälp av dotterna att ändra lite på min bloggdesign, synd att hon inte behärskar Photoshop för det gör inte jag. Kan bara göra lite småfix där, tycker jag aldrig hinner sitta och pilla med nåt. En kurs i julklapp kanske??
Har oxå ändrat lite på texten i bloggen och det kunde jag faktiskt själv .

Skulle vilja ha lite bilder i Headern men detta duger oxå. Gillar teckensnittet som hon hittade.

Nån som vill hjälpa mej i framtiden och göra en header kanske???

Kram på Er alla och ha en bra dag!!

Vem kan motstå dessa raringar??

Inte jag iaf när jag sprang på dessa små söta tomtar att sätta på flaskorna nu till jul.

Visst är det en perfekt present att sätta på en flaska man vill ge bort till någon?

Köpte dem på IEMS men vet inte vart man kan köpa dem annars. IEMS finns ju tyvärr inte på så många ställen. Tack och lov så har vi TVÅ st IEMS här i stan. Sicken lycka.....



Sen har sprayfärgen åkte fram här igen......var borta på stan en snabbis igår och sprang på nåt som jag verkligen ville ha men det var helt fel färg så nu är operation spraymålning igång igen. Just nu har projektet fått två lager primer/grundfärg.
Har inte bestämt vilken färg projektet ska ha ännu. rött, vitt eller svart det är frågan det.
Fast det går ju alltid spraya om smidigt om man vill byta sen.

Ska bli spännade att se resultatet eller hur?




På min lilla rundtur i lördags köpte jag de röda små vaserna på EKO och satt hyacinter i. Så nu har de hamnat bakom min Cultljustake (ja, ni läste rätt, Cult-trötta jag) på sideboardet.



Upptäckte för en stund sen att jag inte alls jobbar dag idag utan kväll och jag som för en gångs skull vaknade av att mobilens alarm gick igång, Vad tror ni Mari sa då??? Inte var det några vackra ord som for ur min mun precis. Ni vill nog inte veta.

Jaja. bara att gilla läget och blogga lite innan muskelfästet gör sej påmint.

Och så var det andra advent!

Jaha, så var det andra advent redan men jag känner ingen stress för det blir alltid jul ändå och jag har ju inhandlat 1 st julklapp iaf. Bara man vet vad man ska ha så går det som på räls....

Ingen speciell julstädning, inget bakande, ingen matlagning, kan inte bli så mycket bättre.

Här hemma fixades det lite igår i lugn takt, så superskönt att bara gå och pyssla lite.

Nya gardiner i köket sattes upp (inga julgardiner) och lite nytt i hallen fixades. 

Innan dess blev det efter en rund med lite inköp av diverse prylar. Gav mej iväg tidigt så jag slapp alla trängsel, himla så gött!!

Hoppas ni alla får en trevlig andra advent!




Tävling hos Tjohalia.....................

och då kan man vinna den underbara tomte med skägg av äkta fårskinn.

Väcker "ha begär" hos mej........................


Lite juligt även i rummet har det blivit

Julig och juligt, nja rött är ju julens färg men kanske dumt att säga att det blivit "juligt" i rummet för rött kan man ju ha året om.
Nu har det blivit lite rött i soffan iaf med nya kuddar från Ellos/Jotex och en ny röd pläd från IKEA. Råkade även hamna på Hemtex och vad hade de där tror ni?? Jo, ta två kuddar betala för en och det kan Mari givetvis inte motstå så två svarta kuddar i ludd fick följa med hem i tisdags, 149 kr för bägge är ju som hittat eller hur?

Och som vi brukar säga: Kuddar kan man aldrig få för mycket av.
Nja, kanske man kan det men det är ju så himla kul med kuddar. Det förändra ju hela rummet, nästan iaf.

Även vasen på golven har fått lite rött i form av Amaryllisar som jag köpte på Jysk Rusta förra veckan för den hemska summan av 10 kr styck. De hade visst haft en uppsjö men de gick åt som smör........

Gillar faktiskt det röda och tror att det får vara kvar ett bra tag efter jul. Inte det på bordet men resten. Kanske köper nåt annat kul i rött vem vet. Skulle kunna tänkte mej mattan Hampen, har för mej den finns i rött.

Måste nog ta febern och kolla så jag inte blivit sjuk........jag och rött. Man är ju inte sämre människa än man kan ändra sej eller hur?








Jag har fått en julklapp!

Så har man fått öppna årets första julklapp och den kom från min arbetsgivare.

Blev verkligen supernöjd för det är inte lätt att köpa så att alla blir nöjda men tycker min chef + den andra chefen verkligen slagit sina kloka ihop och lyckats. Måste oxå säga att jag måste ha den absolut bästa chefen  hela världen och det är  jag så glad för. Finns nog ingen som kan lyfta upp en och puscha på när det är lite trögt. Önskar att alla hade en sån chef.

Se bara vilken fin kartong:



och i låg denna underbara pläd. Stor, rejäl och så himla mjuk.





Hade det riktigt mysigt i soffan igår vill jag lova!

Tyvärr så har jag fortfarande så ont i mitt skulderblad att jag inte kan sitta mer än ca 5 minuter åt gången vid dator.
Så jag kommenterar bara med några kort ord nu och ibland inte.

Detta inlägg har tagit mej 5 micropauser att göra och är en plåga!! Puuuuuuuuuuuuuust!!

Kram på Er och ha en bra fredag!!

Tävling hos Emmsan och lite om Linda linslus......

Det är tävling hos Emmsan med bloggen hemochinredning.blogspot.com/

Fast det tar emot att blogga om den...... inte att Emmsan har tävlingen men att fler får reda på den då och jag vill ju så gärna ha en krukgubben i mina ägor........

Kanske lyckan ler mot en Mari som har så jäkla ont i sitt skulderblad att hon inte kan sitta vid datorn mer än några minuter åt gången. Så ursäkta om jag inte kommenterat i den utsträckningen jag brukar. Får ta lite i omgångar.





Bild lånad av Emmsan med hennes tillåtelse.

Nähä, nu ska jag på APT strax och det tar emot eftersom jag jobbat journatt från 16,30 igår och kom hem vid halv 8 i morse och nu får ge mej iväg för ynka 2 timmar, bara att gilla läget.

Sen är det IKEA som gäller med dottern. Hon är förresten värsta linslusen idag, ett stort reportage om henne i JP om arbetslöshet.
Fast inget ont som inte har nåt gott med sej, de ringde nu på morgonen från Lernia och hon ska på intervjuv nu kl 14.00. Håll tummar och tår.....................






När man inte vill ha en duk på bordet.....

kan detta var ett alternativ. Köpte filtstjärnor på Village och la ut på bordet i tre olika färger. Eftersom jag använder underläggen när jag dricker kaffe framför TV så ligger de nära till hands och jag är ingen "dukmänniska" i stora mått räknat så detta passar mej perfekt.  Tror jag gav 10 kr/st eller nåt sånt, köpte dem samtidigt som mina första siffror som försvann i tomma intet. Fanns även hjärtan och nån mer modell om jag inte minns fel.

Även dottern fick ett gäng så hon aktar mitt bord hon lånat.




Lite nytt och gammalt på hyllan.....

Har fått tillbaka lite fixarglädje och gått loss med sprayfärgen igen. Biltemas matta spraylack har används denna gången, mycket snyggare än den blanka tycker jag.

Nu är allt på hyllan svart istället för vitt. Kände för att inte bara ha vita saker så detta blev ett alternativ.

Funderade först på rött nu till jul men det blev lixom inte så......

Den lilla kopian av Mariemekko skålen var en gång rosa men efter en omgång i diskmaskinen blev den genomskinlig fast det visste jag skulle hända. Så nu är den svart precis som den stora kopian.

Hästen var ju orange och har aldrig plockats fram men nu fick den komma ut ur sitt gömställe i svart skepnad.
Även den lilla ikeavasen och krukan längst ner fick sej en omgång, inget går säkert när jag tar fram sprayburken......så himla kul.

Fast lite trist uteväder att spraya i och inne går ju inte vara för då ligger den en svart hinna i hela lägenheten.
Man får vara snabb i vändningarna.



Riktigt så här såg det inte ut på hyllan innan jag började spraya. Glömde ta ett foto i alla skarparglädje.




RSS 2.0