Får jag presentera tapeten Karelia från Duro....

Nu är fondtapeten från Duros kollektion Essens/ Karelia uppe. En trädtapet blev det.

Gillar den för den är rätt diskret trots allt. Hade nog stirrat mer på tapeten än på Tv:n om jag tagit en mer livilig tapet som jag var inne på först. Tänkte nåt tufft randigt, men som vanligt tog jag den fega vägen.....eller?

Jag har ju inte varit någon älskare av Cole & Sons trädtapet, tycker den är lite för mycket helt enkelt.......men denna är som sagt var lite lugnare så det ska nog bra bra, måste vänja mej lite först.

Kakao planschen ska jag nog sätt upp på väggen i köket, rätt stor där men har kollat och tror det blir rätt fräckt.
Så nu har jag ett bekymmer till och det är vad jag ska ha ist på väggen över ljusstaken. Hjälp mej någon !!!! Förslag???
Har idétorka, fast har iofs inte funderat så mycket heller.

Dottern var förbi en snabbis för att låna bilen och rynkade den lilla näsan åt tapeten..................fast jag är van nu. Ibland har vi samma smak och ibland inte. Vi brukar vara rätt ärliga mot varandra på gott och ont. Var inne ett tag på om hon skulle få låna bilen eller inte (det bor en lite djävul inom mej ibland), nä, så illa var det inte denna gången iaf.

Rackarns så smidigt det är att tapetsera nu för tiden.....tar knappt ingen tid alls, iaf inte denna lilla väggen.. Lite träningsvärk i gumpen får man trots allt men det kan det vara värt.  Sen är det där med att stå på stege, hade det varit några dm högre vet i 17.........hade bendarr idag faktiskt.

Har sovit så där i natt, andra gången denna vecka jag har journatt så nu har jag tagit mej en lite tupplur och någon storstädning har det inte blivit. Snart ska vi iväg på 4 års kalas. Kusinen den lilla har fyllt år.

I morgon är det jobb igen, nionde dagen i sträck........sliten? Jag? Jajamen! Ledig söndag, så härligt.

Så här blev resultatet..............................








En tråkdag......

I morse ringde sonen vid 7,45 och sa att inte bilen startade så det var bara för Mari att rycka ut i nattlinnet (kappa över givetvis) och köra han till jobbet. Tur man inte får motorstopp eller nåt händer när man är sån klädd.

När jag kom hem fortsatte jag att ägna mej åt att sätta i öljetter i Lindas nya gardiner mormor sytt. Har dragit på det hela vecka  Mäta, rita, mäta, rita.........klippa tjocka tyget och få blåsor av saxen.......usch!
Hoppas de blir fina när de kommer upp så ont i handen som jag har.

Skönt att ha det gjort nu så jag kan ägna morgondagen åt att få upp fondtapeten i rummet och storstäda hela lägenheten.

Om det är någon som undrar så jobbar jag faktiskt nu och slutar 8.00 i morgon bitti, så har jag det i eftermiddag/kväll/natt.



Impulsiv ? Jag ?? Javisst, lite iaf !

Igår när jag jobbade ringde bokningen och frågade om jag kunde jobba en journatt oxå. Javisst, kunde jag det, började vid 16-tiden och gick av idag vid 9,00. Så kan det gå......jag som tänkt göra klart rummet men det springer ju inte ifrån mej eller? (Sovit urdåligt har jag oxå gjort, jag som brukar sova rätt bra när jag jobbar journatt.)

På hemvägen i morse rusade jag in på Colorama och beställde tapeter till en fondvägg bakom tv:n och så kom jag ut med en rulle svart tapet från Duro som det var 50% på, så nu har jag tapetserat väggen i köket under tvättpasset.

Blev inte så pjokigt och så smidigt det var. Inget att slipa för jag målade den ju i somras och då gjorde jag allt underarbete. Det är en fin vävtapet under men tapeten jag köpte var rätt tjock så jag chansade och det gick utmärkt utan att bredspackla eller sätt upp "återställere".

Inte fasen har jag haft en tanke på att tapetsera köket.................men nu är det gjort.

Lite svårt att fota så här på kvällen men det får duga så länge.

Så här blev resultatet:



Två våder uppe!



Innan!



Nähä! Nu intar jag soffläge med kaffe, chokladglass och handboll, det låter det va?

Ha det så gott!!

Kunde inte låta bli att fota lite hos sonen.

Blev en lyckad kväll hos sonen igår. Han bjöd inte på paj som han tänkt utan lammfärsbiffar med vitlök och fetaost, bulgur. och sallad. Jisses vad jag blev snopen över hans matlagningskonst, en riktigt hejare vill jag lova. Supergott!!!

Presenter blev det ju inte så många men lite monopolpengar fick han iaf. Snopen han blev när han öppnade kuveret från farmor och farfar, moster och morbror och kusinerna. Mostern jobbar på bank och hade beställ Kinespengar men de hade inte hunnit komma ännu så kusien gjorde en nödlösning...........fiffigt.
Av Linda fick han träningskläder.

Och lite blomster hör ju till.......krukgubben och svarta krukorna från mej vem annars? De fina rosorna från farmor och farfar.



Har visat hans vardagsrum innan men tog lite nya bilder igår. 

Tycker nog det är dax för nya gardiner...........

Lampan i fönstret fick han i födelsdagspresent av mej förra året, tycker den är kul.
Oj, vad jag gillar hans röda matta........vill ha, kan ta bordet oxå........




Måste säga att nya tavlan är super!!!! Han kompis har gjort alla hans tavlor. Får nog beställa nåt framöver.



Den som spar han har........ljusen på bordet fixade jag i våras och än hade han inte tänt dem men nu är det gjort. Den ömma modern är ju galen i ljus.......



 

Väggkuberna på plats igen

Nu har väggkuberna kommit upp igen, fast det gjorde de redan i fredags iofs. Jag har ändrat lite på dem för skojs skull.
Gör inget om det blir lite hål om man vill flytta dem igen eftersom går att spackla igen hålen och måla över. Älskar ju att måla som alla vet.......................hum.

Väggen bakom Tv:n ska ev spacklas mer sen ska golvvlister målas och kablar fixas, tur man är ledig tisdag. Det är ju lön då oxå, det är ju ett tag sen nu...........lite påfyllning skadar ju inte.

Har fortfarande inte bestämt mej ang väggen bakom TV:n, har inte hunnit/orkat klura på det ens i helgen. Var precis slut igår när jag kom hem vid 21-tiden efter att varit igång med jobb sen kl 08,30. 12,50 timmars arbetspass, fast vi var faktiskt borta på stan och fyndade lite min brukare och jag. Det lättar ju alltid upp en aning, gjorde åt hela 40 kr och för den pengen fick jag en massa saker, tadaaaaaaaaa. Sånt gillar jag.

Trots det långa passet hade jag en supermysig dag/kväll eftersom vi trivs så bra ihop. Klockan 22,30 sov Mari såååååååååå gott i soffan (likadant i fredags kväll). Skönare soffa och kuddar finns nog inte.

Idag är det jobb igen, sen kalas vid 17-tiden för sonen som fyllde år den 2 januari, bättre sent än aldrig. Han skulle visst göra paj, så spännande. Presenter ville han inte ha utan önskade sej pengar inför sin Kina-resa i vår, bra beslut tycker jag. 

Och vem har varit upp tidigare än tidigast idag tror ni???? Svårt att gissa va? Börjar ju inte förrän 10 idag så nu ska jag se om jag kan sova en liten stund iaf.

Ha en skön söndag!!






Flyttat runt lite på köksbänken

Nu har jag flyttat runt lite på min köksbänk, den är så liten att det inte går att göra så mycket med den men lite har jag allt fått till det.

Så här såg det ut innan.

Micron har förpassats till skafferiet och elen är fixad, fungerade med en förlängningssladd och lite trix.

Brödburken har fått komma fram igen men inte finns det bröd i den utan lite "bra och ha" saker som gärna ligger och skräpar annars, bla mobilladdare, pennor och lite smått och gott.

Brickan var från början en julbricka från Åhlens som fått några lager sprayfärg från Biltema.

Så här får det vara nu ett tag............ska hitta små ljuslyktor i grått eller svart glas tänkte jag, Vet att Kivi har men tänkte se om jag hittar några andra.

Ska oxå tala om att rummet är färdigmålat, fast inte bakom TV:n. Vet inte om jag ska ha tapet eller om jag ska måla där ännu. Tiden kommer inte räcka i helgen för att åka och titta på tapeter för jag jobbar som attan och sen ska jag på kalas på söndag kväll till sonen. Är ledig på tisdag kanske letar jag då.

Nähä, nu ska jag ut i tvättis och hänga lite tvätt sen väntar jobb kl 12-21 idag. Jäkla skit-tid rent ut sagt......

Ha en bra helg!!








Lite sprayfärg gör susen!

Var på Åhléns i city i måndags och fyndade detta kakfatet för 37 kr. Det var i en hemsk gräddvit/beige färg men med lite sprayfärg blev det ju helt enkelt riktigt snyggt.

Undrar vad dottern säger nu? Ska se om det finns något kvar för jag tror jag har en spekulant......eller?

Jag har nu änligen fått undan micron och pysslat till det lite på köksbänken men det återkommer jag med.

Har fått tillbaka lite fixar-glädje efter att den lyst med sin frånvaro länge nog nu.

Nähä! Nu messar de nog snart från jobbet att jag ska iväg och jobba någonstans, bäst att göra sej redo att anta dagen utmaning.

Ha en bra dag!!




Äntligen lite roliga fynd

Igår for jag upp till A6 en snabbis vid 11-tiden och kom ut 45 minuter senare med några kassar. Åhléns hade halv priset på reapriset så det blev lite brickor, en skål, lite andra småsaker och en lampfot. Lampfoten hade kostat 398 kr och nu bara 99 kr och är man svag för lampor så är det svårt att motstå för den var helt enkelt så fin. Brickorna har julmotiv men det ska det bli ändring på, fast någon ska jag givetvis behålla som den är.

På Iems hittade jag äntligen ljusstaken jag letat efter, den kommer från Bruka och de sålde ut den för 129 kr mot ordinarie pris 398 kr, den hade spruckit lite i lacken runt en av ljushållarna men inget som syns direkt.

Som ni ser på fotot så är det verkligen dax för ommålning och ev en fondtapet på väggen bakom TV:n efter alla hål, här pratar vi inte "två hål" i väggen utan en jäkla massa hål. Så nu ska jag försöka ta tag i det snart. Kom på att jag jobbar två helger i rad så det lär inte bli mycket ledigt framöver men börja lite kan man ju alltid göra. Fast känner jag mej själv så vill jag göra färdigt med en gång men ska försöka att hejda mej lite fast operation spackling har börjats så smått idag.

Nu ska jag ta och städa färdigt innan det är handboll på TV, blir nog en riktig rysare. Så spännande!




Jag har blivit sambo..........

med en massa krukgubbar/pojkar. Linda och jag var lite shoppingsugna igår så vi drog iväg till Hem och Hobby i Hjo.
Som vanligt fanns det otroligt mycket snyggt till bra priser och att krukgubbarna bara kostade 30 kr/st var ju kalas.
Köpte på mej ett gäng, inte ska jag ha alla själv utan som vanligt sparar jag några för att ge bort.

Lite fejkväxter och strån (till IKEA vaserna) som passar att ha i inhandlades för jag har ju inga "gröna" fingrar precis. Även några prickiga muggar fick jag med mej hem och jag som var ute efter några snygga vita ljusstakar att ha på tv-bänken hittade givetvis inte det.

Håller på att försöka få till det lite i köket men inte får jag det inte, tömd på fantasi känns det som................micron är flyttad och ska in i skafferiet. Måste bara klura ut hur jag ska göra med strömmen till den. Ska göra ett frest idag. Attans vad allt känns motigt just nu.
 
Ska baske mej åka och köpa färg till rummet idag så det blir lite fart på kärringen nu..........traskar bara runt och tittar och flyttar saker här hemma, usch så trist.

Har placerat ut "gubbarna" lite överallt men så ska det givetvis inte vara sen. Kan ju inte ha de framme som jag ska ge bort........och det är lite väl mycket sambos för min smak.






Lite fynd från IKEA

Igår när jag jobbat var jag galet shoppingsugen. Drog bort till Village och Indiska en snabbis för att kolla in lite nytt. Oj, vad Village hade fått mycket men inte vad jag var ute efter, fast jag vet inte vad jag är ute efter riktigt för det vet och ser jag först när jag springer på det. En lampa kanske?? Ljusstakar?? Nja, nåt att ha på TV-bänken ska det vara iaf och nåt kul till köksbänken. Håller på att mixtra lite i lilla köket men har svårt att få till det.

På Indiska blev det iaf gardiner som jag vet att jag inte kommer att behålla med all säkerhet.........ska testa att sätta upp dem men tror inte de går riktigt hem här hos mej. Vet ju precis vad jag vill men inte fasen finns det att köpa men får nog offra mej för några timmar vid symaskinen så får jag vad jag vill ha.



Tog en tur till IKEA, det var inte igår det minsann och hittade dessa stora och rejäla vaserna HAVTORN som var måndag-fredag erbjudande och de kostade bara 39 kr så det blev några stycken. Ska ha att ge bort tänkte jag. Inte alla givetvis men gillar att ha lite på lager. (Har nu tömt mitt lager på vaser som jag köpte på Hem och Hobby nu så det är bra att ha lite i beredskap.)



Hade en jättebra eftermiddag/kväll på "after jul" med jobbet, vi var på bio och såg Allt flyter av Måns Herngren, det blev många härliga skratt. Sen gick vi vidare till lokalerna där vi har vårt kontor och avnjöt en underbart god hemmagjord soppa med nybakat bröd och äppelpaj och vaniljsås till efterrätt. Så vid halv 8 tiden var jag redan hemma, jäst och nöjd.

Nu ska jag köra sonen till jobbet om en stund..........inte ligga i sängen här inte när man jobbar kväll. En tupplur lite senare ska jag nog unna mej. Vaknade vid 4-tiden fast jag har blivit lite bättre med min sömn. Har t.om börjat ställa mobilen om i fall att........


Förra veckans enorma shopping.....

slutade med bara några reasaker till mej och Linda, fast vi hade en mysig förmiddag på stan.
Affärerna gapar ju rätt tomma ännu i väntan på vårnytt.

På Hemtex blev det ett ljusfat var och några handdukar till Linda och på Åhléns blev det två torkhanddukar till kusinen som ersättning för dem han fick använda att släcka elden i med i nyår samt att Linda köpte tyg till gardiner.

Hon skulle även köpa öljetter men de är ju så dyra, så i lördags hittade jag superbilliga på Rusta till en 1/3 av det vanliga priset så nu är oxå det inhandlat.

Åh! Vad jag skulle vilja åka till Hem och Hobby i Hjo eller Bolagret nu........eller varför inte Ullared. Får se om jag kan få med dottern på en mor och dotter tur framöver.

I eftermiddag/kväll drar hela bemanningen på "after jul". Har inte en aning om vart vi ska, spännande.

Att vi tog "julfesten" efter jul beror på att vi har så mycket att göra i december men mindre i januari i vanliga fall men sjukdomar härjar ju som alla vet i rejäla doser nu så vi har minsann även fullt upp nu.

Ska bli kul att åka allihop för vi brukar alltid dela upp oss i två gruppern men nu stänger vi ner hela verksamheten efter kl 14 och roar oss ist.

Ha en bra tisdag för det ska jag ha trots att det regnar och är ett urtrist väder!!







Underbara tulpaner!!!!

Igår var jag iväg och köpte lite tulpaner, passade på när de var ganska billiga på Blomsterlandet. Det blev tre buketter till mej och två till Linda. Man blir så himla glad av "riktiga" blommor så här års.

Fick även ett ryck och röjde i skafferiet och ordnade om lite i köket, bilder kommer sen när jag är färdig.

Testar den nya kameran lite och det går väl så där men man lär sej väl med tiden. Har bara använt auto och närbild ännu, de andra finesserna får komma sen.

Fick ledigt idag och ska fortsätta fixa lite här hemma tänkte jag, bäst att passa på när nu när lusten och orken har finns.

Ha en skön söndag!!!










Ny kamera.....och en släng magsjuka...........

En ny kamera har det nu blivit efter mycket beslutsångest. Hade tänkt köpa en ny kyl/frys ist för kyl/sval och frys jag har nu men eftersom de funkar än så får det stå kvar ett tag till. Dax att börja spara till en kyl/frys nu......men det kommer att dra med sej en hel del fix i köket, så till våren känns rätt bra att sätta igång (kanske). Har ju även rummet som ska få en light-makeover framöver med målning och ev en fondtapet.

En Nikon D60 verkar lagom för mej som fattar nada, inte för avancerad utan lite lagon så där. Har bara slötittat i instruktionsboken och småfotat lite. Tror att sonen ska få komma och ge mamma en lektion sen.....eller så är det att testa vidare själv. Kanske det sista alternativet är bäst.






OCH SÅ VAD DET DET TRÅKIGA!!!

Fick gå in och jobba i måndag och tisdags på ett ställe där det gick magsjuka och den kom som ett brev på posten till mej i tordags morgon. Hann vara där 2 timmar sen var det dags...............tur att det var samma ställe jag var på så jag inte smittade ner andra.
Fast hade turen att få en ganska snäll variant så igår började jag redan repa mej och idag känner jag mer rätt skaplig, tror jag iaf. För i morgon är det tänkt att jag ska jobba, bläääääääääääää. Får se om vi är mycket folk inne så kanske jag tar ledigt. Det är det som är så bra med mitt jobb att man kan styra rätt mycket själv, fast det gäller ju att ge oxå.....och det brukar jag göra.

Men Mari då..............

vad händer med bloggen då??? Inte fasen vet jag! Är bara allmänt trött för jag har ju jobbat på som vanligt förutom några dagars ledighet i nyår. Idag är jag äntligen ledig efter 4 dagars jobb och ska shoppa med dottern, tror jag iaf.

Hon ska köpa gardintyg men har anlitat mormor igen som sömmerska, jag hinner ju knappt med mej själv....
Skulle behöva storstäda nu när julen är bortplockad (nästan allt är borta iaf) men tycker jag är värd en roligare dag än så.
Jobbar ju kväll i morgon så då hinner jag gno av lite här hemma på förmiddagen om jag känner för det.

Fick en gullig kommentar igår från Anna med bloggen jagomlivet som skrev så här:


Hejsan jag har länkat till din blogg för att jag blev så inspirerad av din sons tvbänk att vi också gjorde en.

Har inte hunnit kolla igenom hela hennes blogg men den verkar jätteintressant. Min stil absolut, fast jag har ju många stilar tack och lov....

Här är Dicks Tv-bänk som jag visat innan:



Lindas tv-bänk som nu är nerplockad och fiskarna döda och begravda för längse sedan.




Det känns så kul att man kan inspirera någon, speciellt när man är så oinspirerad själv just nu.......

IKEAS faktumskåp kan använda till nästa vad som helst, super. Är sugen på att göra mej ett nytt sideboard till rummet av dem. Vad det jag som skrev detta?? Kommer det inspiration nu kanske??? Ska bli spännade att se.

Ang IKEA så har  jag inte slitit ut deras entreémattor nu iaf, det kan ingen beskylla mej för........det var flera veckor sen jag var där. Har nog varit enormt mycket folk där nu under ledigheten kan jag tänka mej och jag låter dem trängas för jag kan ju åka upp när som helst i veckan. Kanske idag vem vet......

Idag kommer ett paket på posten till mej tadaaaaaaaaaaaa! Expressleverans till den otåliga givetvis.
Som jag längat och velat ang. denna sak, men va fasen, nu slog jag till.................

Även om jag inte bloggat och kommentarat i någon större utsträckning så har jag läst alla inlägg jag har på bloglovin, ni vet själv vilka ni är som jag alltid besöker.

Nu får ni ha en riktigt bra dag för det ska jag ha minsann.........KRAM!!!


Åter till verkligheten 2009

Hej alla vänner!!

Jag har haft det jättkul under min nyårstripp. Blev ingen shopping alls till mej själv, var inte sugen ett dugg på att shoppa. Sprang runt i Norrköping och irrade men köpte bara barnkläder till kusinens barnbarn i försenad julklapp

Har bara haft det härligt med mina kusiner och andra vänner ute på landet. Inte en tanke har jag ägnat bloggen eller mitt hem.

I helgen är det jobba som gäller........hu så hemskt. Fast har man väl kommit iväg så går det bra.

Jo, förresten så höll jag på att elda upp kusinens köksbord, ja hela huset om det hade velat sej riktigt illa......jag tände adventsljusstaken på bordet och gick ut sen och gick en långpromenad men grabbarna satt kvar vid bordet när jag gick och inte såg/tänkte de att ljusstaken brann fast de sett när jag tände den. Sen gick de oxå på promenad och när jag kom tillbaka mötes jag av en doft som inte var så kul.

Tog ett tag innan jag fattade men ropade in kusinen så han slängde en handduk över elden, tur att det slutade så bra.
Brandvarnare utan fungerade batterier i kan man vara utan, men nu sitter det nya batterier i hoppas jag.

Ingen bra kombo heller att ha ljusmanchetter i ljusstaken, det blev ju x-tra fräs då givetvis.

Så nu är jag skyldig han ett köksbord, adventsljusstake och en duk och två handdukar........ nä, så illa är det inte men efteråt när chocken lagt sej skojade vi mycket om detta. Klart jag ska fixa lite nytt till han.........fast de är ju lite skyldiga grabbarna oxå.

Tur att jag har varit på Village rea innan jag åkte och då fick det följa med en ny ljusstake hem som nu får bli kusiens.
Får också ta en sväng till Hemtex i dagarna och köpa handdukar och en duk, sen får jag väl åka upp i vår och slipa bord......tadaaaaaaaaaaaaaa!








RSS 2.0